Reisemålet

Lokal mat og drikke

Bakteriefloraen i vann og jordsmonn er annerledes enn hjemme. Ved å ta noen enkle forholdsregler kan man unngå å få ferien ødelagt av såkalt “turistmage” eller andre mer alvorlige infeksjoner. Kok kranvannet før bruk og kjøp drikkevann på flasker. Skyll frukt, bær og rå grønnsaker godt, og vær forsiktig med salater, is, rått kjøtt, kylling og egg.


Bad

Når man oppholder seg lenge og ofte i vannet, kan vann i øregangene føre til infeksjon. Det er derfor viktig å skylle og tørke øregangen mellom hvert opphold i bassenget.


Utflukter

Noen utflukter og arrangement har et minimumskrav for antall deltakere som kreves for å kunne gjennomføres. Iblant samkjøres utflukter med andre reiseselskaper innad i konsernet og guidingen kan foregå på skandinavisk. Det forekommer også at utfluktene avholdes med innleide lokalguider, vanligvis da på engelsk. Opphenting til utfluktene finner ikke alltid sted ved ditt hotell og i disse tilfeller må du ta deg på egen hånd til angitt møteplass. Hvis du blir syk og derfor ikke kan delta på en utflukt med avreise innen 24 timer, skjer tilbakebetaling kun mot fremvisning av gyldig legeattest. Vi reserverer oss mot endringer i utfluktsprogrammet.


Røykeforbud

Stadig flere land innfører røykeforbud på offentlige steder, og røykfrie hotell er blitt ganske vanlig. For eksempel har alle våre Sunwing Family Resorts (unntatt i Thailand og Egypt) vært røykfrie siden 2013. Det er som regel forbudt å røyke innendørs, både i leilighetene/på rommet og i fellesområder som resepsjon, bar og restaurant. Flere hotell tillater heller ikke røyking på balkongen/terrassen, men kun på anviste røykesoner på hotellområdet. Det forekommer også røykeforbud på bassengområdet og andre utendørs fasiliteter. Alle flyvninger er røykfrie. Røykeforbudet gjelder også for e-sigaretter.


Værprognoser

Værprognoser formidlet på våre sider leveres av yr.no.
Vi påtar oss ikke ansvar for virksomheter og nettsider som drives av selskaper utenfor vår regi.


Reisemålenes klimatyper

Gambia
Varmt om dagen og svalere om kvelden og natten. Relativt kort regnperiode, juni-september. Høye temperaturer året rundt, men litt lavere fra desember-april, da er det også ganske tørt.

Thailand
Tropisk klima med høy luftfuktighet. Regntid fra mai til november, tørt og solrikt fra desember til april. Lokale variasjoner i Thailand. Den høye luftfuktigheten gjør at noen hotell oppleves som fuktige. Dette kan føre til annerledes lukt, noe som personer med allergi kan reagere på.

Middelhavsklima
Rundt Middelhavet er det et varmtemperert, fuktig klima. Typisk for dette er varme, tørre somre og milde, relativt regnfulle vintre. Atlanterhavets innvirkning gir Madeira og Kanariøyene milde vintre og varme, men ikke hete, solfyllte somre.

Subtropisk klima
Subtropisk klima innebærer lange, varme somre med en middeltemperatur i den varmeste måneden på over +20 grader. Vinteren er kortvarig og mild, og middeltemperaturen i den kaldeste måneden er over +10 grader. Frost kan forekomme.

Tropisk klima
Tropisk klima finner man rundt ekvator. Det karakteriseres av varme hele året og kraftig nedbør ofte etterfulgt av torden. Det regner ikke hele dagen og antall soltimer blir sammenlagt relativt mange. Det er mest sol om formiddagen og sent på ettermiddagen eller tidlig på kvelden. Temperaturen er høy hele året, men noe svalere fra desember til mars. Luftfuktigheten er høy. Orkansesongen i Karibien er i perioden juni – oktober.

Steppe og ørkenklima
Jordens største ørken dekker en stor del av Nord-Afrika (Sahara) og videre østover (Den Arabiske ørkenen). Somrene er svært hete. Om vinteren er det svalere først og fremst i den nordlige delen der det hender at det regner.


Ferieklubber og timeshare

På flere reisemål kontaktes turister av selgere fra ulike ferieklubber. Forbrukerombudet har utarbeidet en brosjyre som omhandler dette temaet, og som de anbefaler at man leser før man inngår en eventuell avtale med en ferieklubb
Her finner du brosjyren (pdf)
Forbruker Europa (Hjemmeside)


Lavsesong/høysesong

I lavsesong kan aktivitetsnivået på reisemålene og hotellene være begrenset. Opprydningsarbeider kan foregå på strendene og tilbudet der kan også være begrenset. Utflukter kan bli innstilt p.g.a. for få påmeldte og antall reiseledere kan være redusert. Det kan også hende at hotell ikke åpner til fastsatt tid eller stenger tidligere p.g.a. få gjester. I høysesong vil hotellene ofte være ekstra fulle med tilhørende mer folkeliv i området. I denne perioden vil det være vanskelig å bytte rom/leilighet/hotell. Landets egne ferietider og religiøse høytider faller ikke alltid sammen med våre egne.

På reisemålet