Barn på reisen

Reise med barn

Reise med barn

Barnevogn på flyet
Barnevogn og andre hjelpemidler for barn under 2 år kan tas med på feriereisen.
Robuste vesker fra firmaet Airshells for sammenleggbar barnevogn og lignende kan leies ved utreise fra Oslo, Sandefjord, Stavanger, Bergen og Trondheim.

Airshells er en lett, men solid transportveske som kan romme en sammenleggbar barnevogn og stå imot hardhendt behandling ved flyplassens bagasjesortering. Du kan leie transportveske via Airshells hjemmeside. Her finner du også produktutvalg, priser og leiebetingelser.

Vi vil også gjøre oppmerksom på at det IKKE er tillatt å pakke annet enn en sammenleggbar barnevogn i vesken. Dessuten er det viktig å følge anvisningene for å pakke vesken nøye.

Les mer om Airshells her

Bagasje til de minste
Mens flere lavprisselskaper og andre aktører på chartermarkedet har innført koffertgebyr, har vi i Ving gjort det stikk motsatte. Flyr dere med vårt eget flyselskap Thomas Cook Airlines, kan også de minste barna ha med seg bagasje, enten i egen koffert eller i foreldrenes, helt gratis! Barn under 2 år som ikke sitter på eget sete får altså ta med både barnevogn av normal størrelse, samt ha 10 kg innsjekket bagasje. Dette betyr at mor og far slipper å hoppe på kofferten for å få den igjen etter at den er blitt fullstappet med leker, bodyer og smekker.

Barnemeny på flyet
Vårt eget flyselskap, Thomas Cook Airlines, har barnemenyer for barn under 12 år.
Et testpanel av barn står for utvalget av retter. Kylling-nuggets, chips, kjøttboller, spaghetti og kjøttsaus... Og barn får alltid maten først.

Barn under 2 år
Barn under 2 år betaler kr 300,- uansett reiselengde. Barnet får ikke eget sete om bord, og bagasjereglene varierer avhengig av flyselskap. Flyselskapenes sikkerhetsregler tillater kun ett barn under 2 år pr. voksen. En må regne med å ha barnet på fanget under flyturen. Barn under 2 år har heller ikke eget sete på bussen.
Barnet må ikke ha fylt 2 år innen reisens avslutning.

Barn som reiser alene
Enkelte flyselskap krever en serviceavgift. Kontakt oss for nærmere informasjon.

Barnesete på buss
Barn under 2 år har ikke eget sete på bussen til og fra hotellet. Ving kan dessverre ikke garantere at busstransporten eller taxier har barneseter. På grunn av store monteringsvariasjoner på barneseter og at flertallet av bussene vi benytter på reisemål innen EU kun har 2-punktsseler, kan vi heller ikke garantere at det er mulig å benytte medbrakt barnesete.


Aldersgrense for barn og ungdom

Barn fra 2 år t.o.m. 11 år. Ungdom fra 12 år t.o.m. 17 år.


Barn i flyet

Alle barn under 2 år skal sitte fastspent på fanget til en voksen under start og landing. Har man små barn (maks. 10 kg) kan man om bord i flyet be om en ”babycradle” etter avgang (hvis man sitter i seter som tillater dette), men antallet er begrenset og det kan ikke garanteres at en babycradle er tilgjengelig. De finnes heller ikke på alle flytyper. Du bør huske på at det i enkelte fly kan forekomme begrensninger på antall spedbarn. Det henger sammen med at luftfartsloven krever at det skal være surstoffmasker til alle. Større barn må alltid plasseres i eget sete under start og landing.


Nyfødte

Et friskt nyfødt barn anbefales å være minimum 7 dager før flyvning.