Poolen på Ocean Beach Club Cypern - Ving

Vårt miljøarbeid på hotellene

Siden begynnelsen av 90-tallet har Ving jobbet med å miljømerke våre egne hotell, Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels, samt påvirke samarbeidspartnerne våre til å jobbe mer miljøvennlig.

Vings egne konsepthotell, Sunwing Family Resorts, begynte allerede i 1995 å jobbe med et unikt miljøprogram som ble kalt ”100 steps towards a better environment”. I 2001 tok man ytterligere et steg ved å innføre den nordiske svanens miljøprogram. Rett etter introduserte EU sin egen miljømerking, EU Ecolabel.

Miljøsertifisering

I tillegg til Vings implementering av EU Ecolabel på våre Sunwing Family Resorts, jobber vi også med Travelife-sertifisering. Ved hjelp av Travelife sine retningslinjer og målesystemer kan hotellene forbedre miljøarbeidet sitt. Travelife vil være det ledende programmet for våre hotell i årene som kommer.

Les mer om sertifisering her.

Miljøklausul i alle hotellkontrakter

I tillegg til Travelife har vi en miljøklausul i hotellkontraktene som alle hotelleiere må undertegne. Dermed skriver hotelleieren under på å jobbe for et antall grunnleggende miljøkrav som har som mål å redusere forbruket av vann, energi og kjemikalier samt begrense avfallsmengden. Denne avtalen blir fulgt opp hvert år når kontrakten skal fornyes. De hotell som bryter med – eller ikke lever opp til – klausulen, kan vi velge å avbryte samarbeidet med.

Klimakompensert opphold

Når du bor på våre Sunwing Family Resort, Sunprime Hotels eller O.B.C. by Sunwing, klimakompenserer vi energiforbruket ditt. Kompensasjonen gjelder utslipp av karbondioksid og også utslipp av andre klimagasser, inkludert nitrogen og svoveloksider (Green House Gas - GHC).
Les mer her.

Vi skal redusere bruken av plast

Vi vil redusere plastforsøplingen. Vinggruppens mål er å slutte å bruke engangsartikler av plast, og erstatte dem med miljøvennlige alternativer senest i 2025. Dette initiativet ble tatt allerede i 2017, og har bidratt til en betydelig reduksjon av plastartikler i hele virksomheten vår. Les mer her.

Du kan lese mer på sidene for Sunwing Family Resorts, O.B.C. og Sunprime Hotels.

Velg miljøvennlig busstransport til og fra hotellet ditt

Ved å kjøre mange sammen mellom flyplass og hotell begrenser vi CO2-utslippet. Vings busstransport er dessuten klimakompensert når du reiser til et av våre charterreisemål.

Ved å kjøre mange sammen mellom flyplass og hotell begrenser vi CO2-utslippet. Vings busstransport er dessuten [klimakompensert](/om-ving/reise-med-omtanke/klimakompensering) når du reiser til et av våre [charterreisemål]( /transport).

Mer om Ving

Her finner du informasjon om oss og hvordan vi jobber med reisemålene våre,
kvalitet og sikkerhet og et mer bærekraftig reiseliv.

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.