Vi reduserer bruk av plast

Vi vil redusere bruken av engangsartikler av plast

Vinggruppens langsiktige mål er at vi innen år 2025 skal ha faset ut alle engangsartikler av plast på våre egne fly, hotell og kontorer. Hver dag havner flere millioner plastartikler i havet – søppel som ødelegger havmiljøet og som etter hvert ender opp på strendene rundt i verden.

På bakgrunn av plastens negative påvirkning på miljøet innledet vi i 2017 et langsiktig arbeid med å redusere bruken av engangsartikler i plast. Det har ført til en betydelig nedgang i bruken, og vi er stolt av å kunne si at vi hittil har fjernet mer enn 9 millioner plastartikler fra virksomheten vår.

En del av produktene er fjernet helt fra våre leveranseavtaler. Andre er byttet ut med artikler i bærekraftige materialer. Utfasingen vil fortsette med uforminsket styrke de kommende årene, med ekstra fokus på vår egen hotell- og flyvirksomhet.

For å bidra til å holde reisemålene og havet frie for plast har vi satt oss mål frem til 2025 som innebærer at selskapet skal:

• Fjerne engangsartikler av plast på egne kontorer, egne konsepthotell (Sunwing Family Resorts, Sunprime Hotels og O.B.C.) og egne fly (Sunclass Airlines).

• Bytte ut engangsartikler med alternativer i resirkulert plast, biologisk nedbrytbare eller komposterbare alternativ der det er mulig.

• Sikre at brukt plast gjenvinnes på riktig måte der dette er mulig. Samarbeide med leverandører, myndigheter og reiseindustrien for å forbedre mulighetene for avfallshåndtering og gjenvinning på reisemålene.

Mer om Ving

Her finner du informasjon om oss og hvordan vi jobber med reisemålene våre,
kvalitet og sikkerhet og et mer bærekraftig reiseliv.

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.