Hjelp til Gambia

Ving har i mange år hjulpet de trengende rundt om i verden, hovedsakelig på destinasjonene vi selv reiser til og som ligger oss nært. En av disse destinasjonene er Gambia. I tolv år har vi samlet mange containere med blant annet klær og medisinsk utstyr.

Drivkraften i prosjektet er Vings to ildsjeler Marianne Valassi og Dodou Jobé. For Dodou slår hjertet spesielt varmt for sitt tidligere hjemland Gambia, hvor behovet for blant annet klær, medisinsk utstyr, skolemateriell og penger alltid er stort. Pensjonert jordmor Eivor Sandström koordinerer donasjonene til sykehusene sammen med Ving.

– Donasjonene kunne ikke kommet fram til de som trenger det i Gambia uten alle de fantastiske selskapene og organisasjonene som bidrar. I samarbeid med svenske sykehus og hjelpesentre har et helt sykehus blitt pusset opp, Barfrow Hospital i Serrekunda, inkludert sykehussenger, barnesenger, ultralydapparater, kuvøser, operasjonsbord og mengder medisinsk utstyr samt møbler fra VIngs kontorer og tidligere butikker, sier Dodou Jobé.

Ving betaler og håndterer all transport, delvis gjennom søsterselskapet Sunclass Airlines og med lasteskip. I løpet av årene har det blitt mange containere, og i april 2018 ble en ny pakket container sendt til Gambia. Barfrow Hospital har vært fullt utstyrt i et par år, derfor hjelper vi nå Victoria Hospital, det mentale sykehuset Tanka Tanka i Banjul og Bansang Hospital, som ligger i den østlige delen av Gambia.

Vings ansatte bidrar med donasjoner

Vings ansatte har også gitt klær, briller, leker og skolemateriell til Gambia hvert år. I år gikk også en innsamling av penger fra de ansatte til blant annet plasthansker og håndsprit til sykehusene. I år har også en ansatt som driver med brukte sykler valgt å donere 80 sykler til Gambia. Dodou Jobé reiser vanligvis til Gambia for å motta containerne når de ankom med lasteskipene, og sammen med lokale hjelpeorganisasjoner distribuerer de det som er samlet inn.

Noen av klærne og lekene er gitt til Hart House, en skole for funksjonshemmede barn utenfor Banjul. Klær ble også distribuert til trengende i noen landsbyer langs elven Gambia.
I flere år har moteselskapet J. Lindebergh donert klær som blir gitt til barn og voksne i Gambia og også i Polen. Prøvekolleksjoner og resterende klær har blitt sendt til Ving. Marianne Valassi har sortert og pakket klærne for transport.

– Vi er veldig fornøyde med donasjonene og har kunnet sende fantastiske og fargerike JL-klær av ypperste kvalitet som passer i Gambias varme klima. Ski og vinterklær sendes til Polen hvor det også er et stort behov for donasjoner, sier Marianne Valassi.

Mer om Ving

Her finner du informasjon om oss og hvordan vi jobber med reisemålene våre,
kvalitet og sikkerhet og et mer bærekraftig reiseliv.