Tips til deg som skal reise

Vi elsker de stedene vi reiser til og vi ønsker å beskytte og bevare dem slik at også fremtidige generasjoner kan nyte dem. Under finner du noen enkle tips for at din reise skal ha en positiv effekt på de stedene du besøker i ferien.

Minske miljøpåvirkningen
topImage has no component

Hva kan du gjøre selv for å minske miljøpåvirkningen av din ferie?

 • Velg busstransfer og lokale framkomstmidler. Lei en sykkel eller gå – sånn får du også sett mye mer!
 • Tenk på hvor du kaster søppel og gjenvinn søppelet om det er mulig. Ild er en alvorlig fare i varme, tørre land, så vær forsiktig med hvor du kaster sigaretten.
 • Ikke ta med suvenirer som ville blomster og planter, steiner og skjell, eller antikke ting fra f.eks. historiske steder. La de være der du fant dem, slik at andre også kan glede seg over dem.
 • Tenk på de små detaljene: Spar på vannet, ikke vask håndklærne hver dag, ikke la aircondition stå på hele døgnet etc.
 • Velg charterfly i stedet for rutefly. Da bidrar du i snitt med 30 prosent mindre CO2-utslipp per passasjerkilometer. Dette på grunn av at charterfly ofte flyr direkte, fyller maskinen maksimalt og har få start og landinger.
 • Bestill og finn informasjon om reisen din på internett. Da minsker du papirforbruket og får billetter på e-post.
 • Velg et miljømerket hotell. Sunving Family Resorts, som er merket med EU-Ecolabel, er helt klart det beste valget, men også våre øvrige Travelife-merkede hotell jobber aktivt med miljøspørsmål.

Hva kan du gjøre for å bidra til det lokale næringslivet og samfunnet på din ferie?

Kjøp lokalproduserte produkter
 • Prut med humor. Å shoppe kan være en morsom del av reisen. Prut gjerne, men husk at en liten sum kan ha stor betydning for selgeren, så prøv å være rettferdig.
 • Ikke gi penger eller gaver til barn som tigger. Å gi noen kroner kan mange ganger føles godt, men velg heller å gi penger til en lokal organisasjon som jobber med å hjelpe utsatte barn, eller eventuelt en skole, slik at pengene blir benyttet riktig.
 • Kjøp lokalproduserte produkter og bruk lokale tjenster. Spis på lokale restauranter og kaféer. Spør noen av våre ansatte om tips til utflukter, steder og markeder. Alle bidrag til den lokale økonomien hjelper lokalbefolkningen og gir ferien din en ekstra dimensjon.
 • Ikke kjøp produkter som er helt eller delvis laget av utrydningstruede planter eller dyr. Dette inkluderer for eksempel koraller, skjell, sjøstjerner, elfenben, pels, fjær, skinn, horn, tenner, egg, reptiler og skilpadder.
Ikke kjøp produkter som er laget av utrydningstruede planter eller dyr

Mer om Ving

Her finner du informasjon om oss og hvordan vi jobber med reisemålene våre,
kvalitet og sikkerhet og et mer bærekraftig reiseliv.

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.