Miljøvennlige reiser

Bransjens mest omfattende klimakompensasjon

Alle flyreiser,
all busstransport
og alle egne hotell

Reis mer bærekraftig med en klimakompensert ferie

Ving tilbyr bransjens mest omfattende program for klimakompensasjon.

Som eneste reisearrangør i Norden klimakompenserer vi for samtlige flyreiser, all busstransport til og fra flyplassen og overnatting på våre egne hotell - Sunwing, Sunprime og O.B.C. by Sunwing.

Slik gjør vi det

Det er viktig for oss at klimakompensasjonen utgjør en forskjell. Derfor samarbeider vi med Natural Capital Partners (NCP), en global leder innen kompensasjoner for CO2-utslipp. Vår klimakompensasjon foregår gjennom investeringer i prosjekter som bidrar til å nå FNs bærekraftmål, både i forbindelse med klimaforandringer og på andre områder.

Det er viktig for oss at klimakompensasjonen utgjør en forskjell. Derfor samarbeider vi med Natural Capital Partners (NCP), en **global leder innen kompensasjoner for CO2-utslipp**. Vår klimakompensasjon foregår gjennom investeringer i prosjekter som bidrar til å nå FNs bærekraftmål, både i forbindelse med klimaforandringer og på andre områder.

Slik gjør vi reisene mer bærekraftige

Vi ønsker å gjøre en forskjell med hver enkelt ferie. Derfor jobber vi kontinuerlig for å minske klimapåvirkningen vår både her hjemme, på flyet, på hotellene våre og på reisemålene.

Vi fjerner 70 millioner plastartikler i 2019

Vi vil forebygge plastforurensing i verdenshavene. Det er første skritt i virksomhetens langsiktige initiativ #noplaceforplastic.

Vi vil forebygge plastforurensing i verdenshavene. Det er første skritt i virksomhetens langsiktige initiativ #noplaceforplastic.
Casa Cook

Vi jobber for en bærekraftig turisme

Turisme påvirker ikke bare miljøet, men også lokalbefolkningen på våre reisemål. Vi jobber for bedre arbeidsvilkår, forbud mot barnearbeid, miljøvennlig bruk av ressurser og bekjempelse av seksuell utnyttelse av barn.

Turisme påvirker ikke bare miljøet, men også lokalbefolkningen på våre reisemål. Vi jobber for bedre arbeidsvilkår, forbud mot barnearbeid, miljøvennlig bruk av ressurser og bekjempelse av seksuell utnyttelse av barn.

Velg klimavennlig transport

Når du benytter deg av Vings busstransport mellom flyplassen og hotellet reduseres CO2-utslippet.

Når du benytter deg av Vings busstransport mellom flyplassen og hotellet reduseres CO2-utslippet.

Vi må ta utfordringene på alvor

Vi i Ving har skapt opplevelser og ferieminner i over 60 år. Vårt mål er at vi alltid skal gi kundene våre de beste ukene i året når de reiser med oss. Vi arbeider aktivt med miljøspørsmål og vet at vi av og til er en del av problemet. Derfor engasjerer vi oss sterkt i disse spørsmålene, noe vi har gjort siden midten av 90-tallet da vi opprettet vårt første miljøråd.

Vi ønsker å utgjøre en forskjell med hver feriereise, både for de som reiser med oss, og lokalt på våre destinasjoner. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere klimapåvirkningen vår her hjemme, på flyreisen, på våre hotell og på reisemålene.
 
Vårt løfte er at vi hele tiden skal finne nye områder vi kan forbedre oss på. Dette er et stadig pågående arbeid. Vi har gjennom årene lykkes med å gjennomføre store forbedringer, fremfor alt innen fly- og hotelldriften. Vårt eget flyselskap, Sunclass Airlines, har de siste 15 årene redusert utslippene med ca. 20 prosent, og fortsetter sin reise med å forurense mindre.
 
Lokalt på våre destinasjoner arbeider vi tett med samarbeidspartnerne våre med å minske avfall, samt energi-, vann- og kjemikaliebruk på hotellene. Vi jobber med miljøsertifiseringer for våre egne konsepthotell, hvilket dreier seg om hotellenes miljøpåvirkning og sosiale ansvar. Vi arbeider også aktivt med dyrevelferd i vår bransje, og høsten 2018 startet vi initiativet #noplaceforplastic, hvor vi skal fjerne 70 millioner engangsartikler av plast i løpet av 2019 på våre fly og hotell. Dette er første skritt i retning av å redusere plastforbruket.

Vi har følgende sertifiseringer

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.