Svømmeskole på O.B.C.

Sunwings svømmeskole

I samarbeid med svømmeskoleaktøren Medley tilbyr vi sommeren 2016 svømmeskole mellom 10.6–17.8 på Ocean Beach Club Kreta. Svømmetimene foregår på nabohotellet Sunwing Makrigialos Beach. Tanken bak svømmeskolen er at barn og unge skal ha det gøy i vannet, og gjennom dette lære å svømme og bli trygge i vannet.

Du bestiller svømmekurset samtidig med at du bestiller reisen, eller som et tillegg etterpå via Min side Du kan også bestille direkte på hotellet ved ankomst, hvis det er ledig plass.

Her finner du O.B.C.s svømmeskole og svømmelærere:
Ocean Beach Club Kypros 9.6.–16.8.
Ocean Beach Club Kreta 8.6.–15.8.

Gjelder for visse ankomstdager. Se mer under Trening og aktiviteter eller For barn og ungdom (Barnas Beach Club, for ungdom) på respektive hotell.

Pris: 585 kr for 5 kurstimer. Crawlkurs og privat svømmelærer koster 675 kr pr. kurs. bestiller du direkte på hotellet er prisen litt høyere.

Å kunne svømme er en livsviktig kunnskap som både foreldre, barn og unge har stor glede av, ikke bare i ferien, men gjennom hele livet. På ferie er svømming og vann et selvfølgelig innslag, så vi ønsker å tilby svømmeundervisning på Ocean Beach Club.

På nivå 1 øver vi på at barna skal bli trygge i vannet gjennom lek og varierte øvelser. Dette er selve forutsteningen for videre læring. Vi introduserer også grunnprinsippene i bryst- og ryggsvømming. På nivå 2 fortsetter vi med øvelser i vannet og trener på svømming, med utgangspunkt i barnets forkunnskaper. Vi treffes fem ganger i uken. Etter fullført kurs får barnet en Lollo & Bernie-medalje.

Kursene har som mål å være en positiv opplevelse for både elever og foreldre. Vi vil lære barn og unge å bli trygge i vannet og grunnprinsippene i svømming på en leken, trygg og sikker måte. Hvert kurs har plass til maks. 10 deltakere.

 Medley


Svømmeskole nivå 1

Svømmeskole nivå 1

En barneaktivitet med fokus på lekne og varierte øvelser som inspirerer barna til å bli trygge i vannet. Det kan være ulike vannleker, oppblåsbare leker og spennende oppgaver som barna kan delta i. Gruppedynamikken og leken kombinert med gode lærere, har en tendens til å føre til at alle barn, enten de har vannskrekk eller svømmehud mellom tærne, blir trygge i vannet og får en innføring i grunnleggende bryst- og ryggsvømming. Vi legger stor vekt på å lære barna å flyte på både mage og rygg uten flytehjelp, da dette er en forutsetning for den videre svømmelæringen.

Alder: Fra 4 år
Mål: Bli trygg i vannet, kunne flyte på ryggen og magen uten flytehjelp og kjenne til grunnprinsippene for bryst- og ryggsvømming
Ferdighetskrav: Ingen ferdighetskrav
Kursvarighet: 5 kurstimer á 40 minutterSvømmeskole nivå 2

Svømmeskole niva 2

En barneaktivitet for de som er trygge i vannet. Opplegget tilpasses ut ifra ferdighetene i gruppen. Barn på nivå 2 kan allerede kan flyte på mage og rygg uten flytehjelp (armringer eller liknende). Vi blander lek med gruppeøvelser og individuelle øvelser. Vi trener barna i ben- og armtak på en leken måte. Fokuset på bentakene er stort fordi de er grunnlaget for både bryst- og ryggsvømming. Når disse sitter legger vi til armtak, og vips så kan man svømme på «ordentlig». Når barnet kan svømme minst 10 meter bryst med hodet over vann og 10 meter rygg, er barnet klar for neste nivå.

For barn som allerede kan svømme 10 meter venter et spennende kurs der vi finpusser arm- og bentak, trener opp utholdenheten og motet til å svømme på dypt vann. Noen barn behøver også å trene på å få hodet under vannet og vi øver også på å hoppe fra kanten i dypt vann, komme opp til overflaten, snu og svømme tilbake til kanten. Når barnet kan svømme minst 50 meter bryst og 25 meter rygg med korrekte arm- og bentak er barnet klar for neste nivå.

Alder: Fra 5 år.
Mål: Avhengig av forhåndsferdighetene er målet å bli enda tryggere i vannet, lære seg å svømme og forbedre svømmeteknikken.
Ferdighetskrav: Mestre målene i nivå 1 – dvs. trygg i vannet (uten armringer/flytemadrass) og kunne flyte på mage og rygg uten flytehjelp.
Kursvarighet: 5 eller 10 kurstimer á 40 minutterBli kjent med livet under vann og lær å svømme som en fisk.

Bli kjent med livet under vann og lær deg å svømme som en fisk.

Nå har du sjansen til å kjenne hvordan det er å være en av de kuleste skapningene i havet. Kom alene eller sammen med en venn og opplev dette spennende eventyret! Hopp i havet og legg på svøm med din egen halefinne. I sommer tilbyr vi undervisning i havfruesvømming på utvalgte Sunwing Family Resorts. Svømmetimen bestilles direkte på hotellet og tilbys i samme perioder som svømmeskolen.

Alder Fra 7 år.
Ferdighetskrav: Trygg i vannet, svømmedyktig (minst 25 m), dykke på dypt vann, svømme under vann og veksle fra mage- til ryggsvømming.
Kursvarighet: 1 kurstime à 40 minutter.Crawlkurs nybegynnere, fra 12 år

Crawlkurs for nybegynnere

En aktivitet for både voksne og unge. I løpet av de tre timene får du et basiskurs i crawl av våre kompetente instruktører. Fokuset ligger på å kjenne til de tekniske prinsippene i crawl med korrekte armtak, benspark og hvordan man puster samt å praktisk øve på å forbedre kroppsposisjonen i vannet, finne rett flyt og lære seg prinsippene i pusteteknikken.

Alder: Fra 12 år
Mål: Å kunne svømme minst 25 meter crawl med pust
Ferdighetskrav: Svømmedyktig (minst 200 m bryst på dypt vann)
Kursvarighet: 3 kurstimer á 40 minutter Privat svømmelærer, fra 4 år

Privat svømmelærer

En egen aktivitet tilpasset dine personlige behov. Det kan være å lære seg grunnprinsippene for crawl eller finpusse teknikken for deg som allerede har grunnlaget. Sammen med din private svømmelærer legger dere opp en eller flere økter for at du skal nå dine individuelle mål. Vår svømme-PT kan med også brukes som privatlærer for barn som trenger litt ekstra trening for å utvikle svømmeferdighetene.

Alder: Fra 4 år
Ferdighetskrav: Ingen, kurstimen tilpasses deltagerens nivå og mål
Kursvarighet: 1 kurstime á 40 minutterPå Ocean Beach Club har vi alltid to instruktører til stede på svømmeskolen, og i løpet av den første timen vurderer de svømmeferdighetene i gruppen. Innholdet blir deretter tilpasset slik at alle barn får en lærerik og passe utfordrende svømmeundervisning tilpasset sine ferdigheter. Dybden i bassenget kan gjøre det vanskelig å øve på svømming og stup i dypt vann, men vi tilpasser innhold og utfordringer basert på forutsetningene til hvert bassenganlegg. Aktuelle datoer og tider for svømmeskolen finner du under hver enkelt hotellpresentasjon.