Se hotell (1)

Reiser til Svalbard

Hvis du drømmer om å oppleve vill, arktisk natur, skal du reise til Svalbard med Ving.
Svalbard, en arktisk skjærgård med øyer, holmer og rev. Svalbard ligger ca. halvveis mellom det norske fastlandet og Nordpolen, og her venter nærmest uendelige områder med urørt og rå villmark.

Svalbard er full av kontraster og byr på fantastiske naturopplevelser og de vakreste arktiske eventyrene. Her kan du oppleve enorme isbreer, blå havis, spektakulære fjell og et rikt dyreliv som forandres med årstidene. Den arktiske stillheten skaper en ro som du finner svært få steder i verden.

Spitsbergen er den største øya i den arktiske skjærgården, hvor Newtons topp er det høyeste fjellet på 1713 moh. På Spitsbergen ligger også verdens nordligste bosetninger, Longyearbyen, med ca. 2100 fastboende. De fleste som bor her er nordmenn, men nesten 50 nasjonaliteter er representert. Når du besøker Longyearbyen kommer du til å merke at samholdet i denne lille byen er sterkt, og selv om du er midt i byen, kommer du alltid til å være nær den vakre villmarken.

Hotell i Longyearbyen

I Longyearbyen bor du veldig bra på Funken Lodge som tilbyr moderne og komfortable rom i fine omgivelser.

Spennende aktiviteter

På Svalbard er det en mengde uforglemmelige aktiviteter for besøkende i alle aldre. Felles for de fleste aktivitetene er at de gir deg en mulighet til å oppleve den vakre naturen og kulturen på Svalbard. Noen aktiviteter er sesongavhengige, og andre kan du delta på året rundt.

I våre pakker har vi inkludert forskjellige aktiviteter og matopplevelser.

Standardpakken inkluderer:
- Nordlysaften på Camp Barentz (Villmarksaften 15. mars–15. mai)

Mediumpakken inkluderer:
- Nordlysaften på Camp Barentz (Villmarksaften 15. mars–15. mai)
- Fireretters middag i hotellets moderne restaurant
- Nordlysjakt med beltevogn (Besøk i isgrotte med beltevogn 15. februar–15. mai)

Totalpakken Nordlys inkluderer:
- Nordlysaften på Camp Barentz
- Fireretters middag i hotellets moderne restaurant
- Nordlysjakt med beltevogn
- Nordlyssafari med elektrisk snøscooter
- Varm toddy i hotellets koselige bar etter snøscooterturen

Totalpakken Lys Vinter inkluderer:
- Nordlysaften på Camp Barentz
- Fireretters middag i hotellets moderne restaurant
- Besøk i isgrotte med beltevogn
- Snøscootertur til Elveneset
- Varm toddy i hotellets koselige bar etter snøscooterturen

Reiser du med barn under 8 år, passer ikke alle utfluktene p.g.a. aldersbegrensning. Vennligst ta kontakt med oss, så order vi utflukter som passer for hele familien.
Ved ankomst til Svalbard får du mer informasjon om hvilken dag og tidspunkt utfluktene arrangeres. Snøscooterturene baseres på at to personer deler en snøscooter. Vil man kjøre hver sin snøscooter kommer det et tillegg i prisen.
Nyttige tips
 • Vinteren på Svalbard må oppleves!
 • Longyearbyens beste hotell
 • Fly med SAS eller Norwegian
 • Velg mellom forskjellige pakker hvor aktiviteter og mat er inkludert
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Svalbard

Vær
 • januar
-13°-20°
-
Soltimer/dag
2°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • februar
-13°-21°
-
Soltimer/dag
2°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • mars
-13°-20°
3
Soltimer/dag
2°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • april
-9°-16°
8
Soltimer/dag
1°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mai
-3°-7°
9
Soltimer/dag
2°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • juni
3°-1°
7
Soltimer/dag
3°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • juli
7°3°
7
Soltimer/dag
5°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • august
6°2°
5
Soltimer/dag
6°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • september
1°-3°
3
Soltimer/dag
5°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • oktober
-4°-9°
1
Soltimer/dag
4°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • november
-8°-14°
-
Soltimer/dag
3°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • desember
-11°-18°
-
Soltimer/dag
2°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
Fly og transport

Slik reiser du hit

Våre reiser går med SAS og Norwegians rutefly.
Transport fra flyplassen til hotellet ordnes på egen hånd.
Shopping
Hva med å ta med en Svalbardgenser hjem? Den herlige, varme ullgenseren som er så populær blant lokalbefolkningen. I Longyearbyens mange sportsbutikker kan du gjøre noen kupp på yttertøy og utstyr. Utvalget av suvenirer, gull og forskjellige klær er også stort, og butikkene er åpne hele året. I tillegg er alkoholholdige varer og tobakk billigere enn på fastlandet. I Longyearbyen er det også et apotek.

Svalbard er en skattefri sone, så alle prisene er uten skatt. Kredittkort kan benyttes i alle butikker på Svalbard. Besøkende som vil kjøpe alkohol, må ha med seg boardingkortet sitt.
Mat, drikke og uteliv
God mat og drikke er viktig for at oppholdet på Svalbard skal bli ekstra hyggelig, og Longyearbyens store utvalg av restauranter sørger for at du ikke blir skuffet. Hvem hadde trodd at verdens nordligste by, med Nordpolen som nabo skulle by på spennende mat fra hele verden?

Restauranter

I Longyearbyen er det flere forskjellige restauranter og her ligger faktisk to av Norges beste, Funktionærmessen Restaurant og Huset. På de fleste restaurantene finner du lokale råvarer og retter på menyen, og øl fra Svalbard Brewery. Selvfølgelig finner du også internasjonale retter, som blant annet pizza, sushi og hamburger.
I Longyearbyen kan du også smake på håndlaget sjokolade fra verdens nordligste sjokoladefabrikk, den populære Fruene.

Vil du heller spise ute i det fri, byr den arktiske villmarken på spennende matopplevelser. Kanskje vil du kombinere god mat med spennende historier i en gammel jakthytte? Alternativene er mange på Svalbard.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ikke eget personale på Svalbard.

Valuta og betaling

Norske kroner (NOK)

Elektrisitet

230 volt

Språk

Norsk: bokmål og nynorsk.

Øvrig informasjon

Svalbards skjærgård er viden kjent for sin ville natur, unike beliggenhet og høye konsentrasjon av isbjørner. Mange nordmenn som bor på fastlandet drømmer om å reise til Svalbard en gang i løpet av livet, og nå kan Ving endelig tilby turer til denne spennende delen av Norge.

Nordlysjakt med elektrisk snøscooter. Foto: Agurtxane Concellon

Pakkereiser med spennende aktiviteter

Svalbard er full av kontraster og byr på fantastiske naturopplevelser og de vakreste arktiske eventyrene. Hos oss bestiller du pakkereiser med fire dager og tre netter. Opplev unike og spennende aktiviteter som nordlysaften, nordlysjakt med elektrisk snøscooter og isgrottetur.

Foto: Hilde Fålun Strøm / Hurtigruten Svalbard

Svalbard er full av kontraster og byr på fantastiske naturopplevelser og de vakreste arktiske eventyrene. Hos oss bestiller du pakkereiser med fire dager og tre netter. Opplev unike og spennende aktiviteter som nordlysaften, nordlysjakt med elektrisk snøscooter og isgrottetur. _Foto: Hilde Fålun Strøm / Hurtigruten Svalbard_
Finn reise til Svalbard
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.