Se hotell (4)

Reiser til Petrovac

Montenegro, Montenegro
Stranden spiller hovedrollen i Petrovac. Her tilbringer du feriedagene med å sole deg, bade og spise lunsj i skyggen langs strandpromenaden.
Petrovac er ikke så stor, men den lille byen rommer likevel alt man ønsker seg i ferien – en deilig strand ved Adriaterhavet, en skyggefull strandpromenade og et godt utvalg av barer, kafeer og restauranter for enhver smak. Bak byen rager de skogkledde fjellene og skaper en litt dramatisk atmosfære i denne byen med aner fra antikken. Og ser man utover havet oppdager man de to små klippeøyene Katic og Sveta Nedelja, dit man kan padle kajakk. Til Petrovac kommer det familier fra hele Europa, spesielt i høysesong i august, da man hører både fransk, italiensk, polsk og serbisk i byens gater. Om dagen kan det bli trangt nede på stranden, og mange velger å dra til en av strendene lenger syd og heller komme tilbake til Petrovac på ettermiddagen.

Petrovac, Lucice eller Buljarice?

I Petrovac har du mange strender å velge mellom. Stranden i Petrovac er nærmest perfekt, med rødaktig sand og mange fasiliteter. Kun 10 minutter sydover ligger Lucice-stranden i en vakker liten bukt, og går du et stykke til så kommer du til den flere kilometer lange stranden Buljarice. Uansett hvilken strand du velger kan du bli der så lenge du vil. Her finnes det både dusjer og et bra utvalg av barer og skyggefulle restauranter der du kan spise lunsj og kjøpe noe kaldt å drikke.

Kveld i Petrovac

Petrovac er et av kystens roligste reisemål, og de fleste som kommer hit nøyer seg med en lang middag på en av byens utmerkede restauranter, kanskje etterfulgt av en spasertur langs strandpromenaden. Ferierer du med barn passer det ekstra bra at Petrovac er et vennlig sted som er så lite at det er umulig å gå seg bort.

Barnevennlig hotell i Petrovic

Om du reiser med barn til Petrovic skal du bo på Vile Oliva, et romslig hotell med to bassengområder bare et steinkast fra stranden.

Nysgjerrig på Montenegro?

Petrovac holder mer enn nok for en ferieuke eller to, men vil du se mer av Montenegro er det bare å gå opp til busstasjonen øverst i byen og hoppe på bussen som går dit du vil. Til middelalderbyen Kotor med sin bymur tar det bare en times tid å kjøre, og til livlige Budva er det ikke mer enn en halvtime. Når du reiser med Vings ruteflypakke bestemmer du selv reisens innhold.
Nyttige tips
 • Familiehotell
 • Fin strandpromenade
 • Gode restauranter
 • Fin strand
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Petrovac

Strender
I Petrovac er det flere fine strender å velge mellom. All strendene har utleie av solsenger og parasoller, og det er dusjer med jevne mellomrom. På alle strender er det fine fasiliteter i form av barer og en og annen restaurant. Du slipper å gå sulten eller tørst! Alle strendene er ganske brådype.
Stranden i Petrovac er rundt 500 meter lang, og kan bli ganske smal ved høyvann. Den består av grovkornet sand med partier av rullestein, spesielt i vannkanten.
Lucicestranden er bare et par hundre meter lang, med en skyggefull strandpromenade kantet av barer, restauranter og små butikker.
Den flere kilometer lange stranden Buljarice ligger ca. en halvtimes spasertur fra Petrovac.

Petrovac

Så å si hele stranden i Petrovac er okkupert av solsenger og parasoller som man kan leie for en dag. Siden det er ganske brådypt her og bølgene kan bli like høye som en tiåring, bør man holde små barn under oppsikt. Sanden er rødlig og grovkornet, med rundslipte rullesteiner i vannkanten. Ved lavvann er det god plass, men når høyvannet kommer inn kan bølgene komme opp til solsengene. Ca. 50 meter ute i vannet ligger det et flytetau som holder båtene ute. Badevaktene holder oppsikt og blåser i fløyten når de synes noen, spesielt barn, kommer for langt ut. Iskalde dusjer med ferskvann er utplassert med jevne mellomrom om du vil bli kvitt salt og sand.

Brsalj

Det er egentlig feil å kalle dette en strand – badeplass er kanskje et bedre ord. Går du gjennom tunnelen i sydenden av Petrovacstranden kommer man til en plattform som delvis er hugget ut av fjellet. Her er det plass til rundt 50 solsenger og en uteservering. Man hopper ut i vannet og går opp på land igjen via en steintrapp. Ta deg tid til å studere de interessante geologiske formasjonene i fjellet her.

Lucicestranden

Gå et lite stykke opp fra stranden i Petrovac og følg veien forbi tennisbanene og fotballbanen. Ta til høyre og du kommer til en gangvei som leder til Lucicestranden. Også denne stranden er mer eller mindre dekket av solsenger og parasoller, men den er litt bredere. Langs strandpromenaden er det mange steder å spise lunsj eller kjøpe noe kaldt å drikke. I sydenden av stranden ligger det en heller beskjeden vannsklie.

Buljaricestranden

I den borteste enden av Lucicestranden forsvinner en bratt gangvei opp i skogen, og etter en litt anstrengende stigning ser man ned mot Buljaricestranden. Det er bare å følge gangveien nedover for så å ta til høyre noen meter etter en liten bro. Buljarice er den minst utbygde av strendene. og domineres av en campingplass for bobiler som følger stranden sørover. I nordenden er det utleie av solsenger og parasoller, men det blir færre av dem jo lenger sør man kommer.
Mat, drikke og uteliv
Petrovac har rundt tyve restauranter og en håndfull barer og kafeer som alle serverer mer eller mindre fulle måltider. Så det er aldri langt å gå for å få seg en matbit. De fleste spisestedene ligger i nærheten av strandpromenaden eller rett ved strendene. Du kan velge mellom menyer med fisk og skalldyr, lokale spesialiteter, italiensk mat, internasjonale retter og fast food. Mange restauranter serverer nygrillet blekksprut, skalldyr og fersk fisk, som betales etter vekt. Be om en omtrentlig pris før du bestemmer deg. Du er like velkommen enten du skal spise eller bare ha noe å drikke.

Er du glad i ost, prosciutto, vin etc? Du er på rett sted! I området rundt Petrovac produseres det forskjellige typer. Det bys på prøvesmaking, enten du er med på en arrangert utflukt, eller besøker produsenten på egen hånd.

Mat og drikke i Montenegro

Som i alle land på Balkan er hurtigmat en viktig del av livet i Montenegro. Det skal være noe som kan spises når som helst, hvor som helst og det skal ikke koste mer enn en slant. Det kan være grillet eller kokt, søtt eller salt, med det skal helst kunne holdes i én hånd og ikke inneholde bein. Innenfor disse rammene er det en utrolig variasjon. Her er noen eksempler:

– Cevapcici: Avlange spyd med kjøttfarse, ofte smaksatt med forskjellige urter.
– Pljeskavica: Nesten det samme som hamburger.
– Raznjici: Kebab laget av svinekjøtt eller kalv.
– Burek: En slags pai av filodeig fylt med ost og kjøtt eller grønnsaker.
– Palacinke: Pannekaker med enten salt eller søtt fyll.

I tillegg er det et stort utvalg kaker og ulike typer bakverk som serveres i en serviett og spises på stående fot. Et typisk eksempel er priganice; fritert deig som spises med honning eller syltetøy.

Langs kysten er det naturligvis fisk og skalldyr som dominerer. Delikatessene danderes ofte på en seng av is utenfor restauranten, og prisen avhenger av vekten. Naboskapet med Italia merkes ikke bare på utvalget av pizza, men gir seg også til kjenne i alle de varianter av risotto som finnes på restaurantmenyene. De lager selvsagt utmerket pasta og lasagne her, gjerne med fisk og skalldyr.

På restauranten

Et restaurantbesøk i Montenegro er en uformell affære uten krav om et spesielt antrekk, og barn er alltid velkommen. Montenegrinerne selv holder "middelhavstid" og spiser sjelden før klokken åtte, men på turiststedene holder restaurantene åpent hele dagen og langt utover kvelden.
Turiststedene tar i stor grad kort, men ved mindre beløp, ved kjøp av for eksempel en kaffe eller en øl, setter de pris på kontanter.

Å drikke

Det brygges flere typer øl i Montenegro, og en av de vanligst er Niksicko, en god lagerøl som selges overalt.
Montenegros vinproduksjon har lange aner, og kan på mange måter måle seg med sin italienske nabo. Den mest populære druesorten heter Vranac som gir fyldige rødviner. I tillegg lages det viner på Chardonnay og Sauvignon Blanc, samt den lokale druen Krstac, som er mye vanskeligere å uttale enn å drikke. Siden montenegrinske viner ofte er de billigste på vinkartet, med en startpris på rundt 15 euro for en flaske, er det ikke noe i veien for en liten smaksreise i den lokale vinverdenen.
Petrovac er et rolig sted, uten store diskotek og nattklubber. Kveldslivet utfolder seg på barene og restaurantene. De fleste spiser en lang middag på strandpromenaden, før man spaserer en kveldstur for å titte på folkelivet. Det er en og annen musikkbar for den som vil underholdes, men stedet har altså ingen diskotek eller klubber.
Shopping
Butikkutvalget i Petrovac er ingenting å skrive hjem om. Utvalget består stort sett av ting man trenger på stranden: Badeballer, snorkel og dykkermaske og håndklær med mer eller mindre underholdende mønstre. På strandpromenaden ligger det en utmerket bokhandel som selger bøker på engelsk, tegneblokker og fargeblyanter og diverse spill. Mer praktiske gjenstander som sjampo, batterier og vann får du i en av byens dagligvarebutikker, og om du skulle trenge plaster eller solkrem har byen to apotek. For å komme i en litt mer lokal stemning kan du besøke byens søvnige lille marked og kjøpe frukt til å ta med på stranden.
Aktiviteter og severdigheter
Kajakkpadling, fiske, tennis og lignende aktiviteter.

Bar – Stari Bar – Oliventreet i Mirovica

Byen Bar er ofte det første mange tilreisende til Montenegro ser, siden det er her fergene fra Italia legger til. Selv om stranden er steinet og byen egentlig ikke har noen spesielle severdigheter, er den likevel verdt et besøk på grunn av de imponerende ruinene av Stari Bar – "stari" betyr gammel – som ligger ca. fem kilometer oppe i fjellene. Herfra er det praktfull utsikt over de bratte fjellene rundt byen og jordbrukslandskapet med spredte landsbyer i dalførene nedenfor. Ikke langt fra festningen i Stari Bar ligger en av områdets severdigheter, et oliventre som sies å være over 2000 år gammelt. Oliventreet i Mirovica skal være det eldste i Europa, og dermed et av de eldste i verden. Treet ble fredet i 1957, og de sies at familietvister kan løses om det forhandles om dem under treet. Bar er også kjent som olivenbyen, delvis på grunn av treet i Mirovica, men også fordi det dyrkes veldig mye oliven i dette området.

Katic og Sveta Nedelja

De to øyene som kan ses fra stranden kan man komme til ved å leie en kajakk og padle i 20 minutter. Det er vanskelig å gå i land på grunn av bølgene, men utsikten er vakker, og man kan ikke la være å fundere på hvem som bygde det lille kapellet på toppen.

Badebåter

Båter med glassbunn går fra den lille havnen i Petrovac og kjører rundt odden mot Becici og Budva. Underveis stopper de for badepauser ved ellers utilgjengelige strender.

Kotor

Kotor er en av de gamle byene med bymur som ligger langs kysten av Montenegro. Her strekker ringmuren seg helt opp på toppen av fjellet og ned igjen, mens selve byen befinner seg nede ved vannet. Akkurat som i Stari Grad Budva har Kotor aner fra romertiden og venetianske innslag, men Kotor ligger mye mer romantisk til inne i en bukt hvor havet møtet fjellene. Innenfor bymurene er det fullt av palasser, severdigheter, kirker og vakre små torg med skyggefulle kafeer. De som er glade i katter bør besøke byens kattemuseum, og kanskje donere litt penger til alle byens katter. Nedenfor bymuren ligger det et interessant marked med lokale varer som ost, kjøttvarer, frukt og mye annet.
Bussturen fra Petrovac tar under en time, etterfulgt av en spasertur på ti minutter fra busstasjonen ned til byen.

Skadar-sjøen

Dette er den største innsjøen i Sørøst-Europa, og nasjonalparken her rommer et av Europas største våtmarksområder, som er tilholdssted for mange vadefugler. Sjøens størrelse varierer mellom 370 og 550 kvadratkilometer avhengig av årstid. 2/3 av sjøen ligger i Montenegro, og resten ligger i Albania.
Her er det tilholdssted for mange slags planter og dyrearter, som alle er beskyttet av Lake Skadar National Park. Her kan man kikke på fuglelivet, ta båtturer, padle m.m.
Rijeka Crnojevica ligger ved den vakreste delen av Skadar-sjøen. Området er kjent for sin ville skjønnhet, og var lenge et yndet tilholdssted for den daværende kongefamilien i Montenegro, og det var her kong Nikola holdt hoff. Byen som en gang var et viktig handelssted er nå en søvnig liten by med noen hyggelige restauranter langs vannet, men uten noen nevneverdige severdigheter. En liten vei går til Virpazar, det største stedet ved sjøen. Veien dit er både bratt og smal, men utsikten er fenomenal.

Den romerske villaen

Allerede de gamle romerne oppdaget sjarmen med Petrovic, og etterlot seg en romersk villa, komplett med mosaikker og mursteinsvegger. Noen stor severdighet er det ikke, siden den ikke er så god bevart og dessuten er vanskelig tilgjengelig, men det er en underlig følelse å titte inn på mosaikkgulvene og vite at folk gikk rundt på dem for nesten 2000 år siden.

Ulcinj – Velika Plaža

Ulcinj er den sydligste byen på Montenegros kystlinje, og antas å være den eldste byen rundt Adriaterhavet, med over 2000 års historie. Påvirkninger fra både orienten og vesten har etterlatt seg mange spor og severdigheter i byen. Valdanos-bukten, City Beach, Long Beach, Ada Bojana og gamlebyen er bare noen av de steder man må se her.
Long Beach (Velika Plaža) er som navnet antyder den lengste stranden i Adriaterhavet, nesten 13 kilometer. Den strekker seg fra Bojana til Port Milena i Ulcinj. Om sommeren blåser det nesten bestandig her, så stranden er ideell for kitesurfing og windsurfing.
Hvordan du tar deg rundt
fra busstasjonen i Petrovac går det busser både nordover og sørover kysten. Man kan også ta taxi. Da avtales prisen på forhånd.

Buss

I Montenegro er det enkelt å reise rundt på egen hånd med buss. Busstasjonen i Petrovac ligger et stykke fra stranden. I billettboden sier du hvor du skal, så får du en billett med avgangstid, busselskap, destinasjon og andre nyttige opplysninger.
Fakta

Vår service på reisemålet

Reisen hit er på egen hånd, da Ving ikke har personale på reisemålet..

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Det finnes flerårige vaksiner som gir beskyttelse mot både hepatitt A og B. Husk å vaksinere deg minst 4 uker før du reiser.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Montenegro

En lokal turistskatt betales direkte til hotellet ved ankomst.
Voksne fra 18 år: 1,5 euro pr. natt
Ungdom 12–17 år: 1 euro pr. natt
Barn opptil 11 år: 0,5 euro pr. natt

Valuta og betaling

Minibanker finnes på strandpromenaden. Kort aksepteres på de fleste restauranter og butikker.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220V

Øvrig informasjon

Petrovac er et kupert reisemål med store høydeforskjeller.
Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn

Slik reiser du hit

Til Petrovac reiser du med Vings ruteflypakker. Flyet lander på flyplassen utenfor Tivat.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen i Tivat til hotellet ditt er ca. 35 minutter (ca. 20 km), avhengig av trafikk, antall hotellstopp og hvilken vei sjåføren velger å ta. I høysesong er det ikke uvanlig at reisetiden blir lengre på grunn av trafikksituasjonen.
Vær
 • januar
7°-1°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
8°1°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mars
12°3°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • april
16°7°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mai
21°11°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • juni
25°14°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • juli
28°17°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • august
28°17°
9
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • september
24°13°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • oktober
19°9°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
13°5°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • desember
8°1°
3
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager

Finn reise til Petrovac
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.