Utflukter, Budva

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Praktisk informasjon om våre utflukter

En dag ved Kotor – kan bestilles hjemmefra

En dag ved Kotor – kan bestilles hjemmefra

Med buss og båt tar vi oss til høydepunktene rundt Kotor. I løpet av denne ettermiddagen blir det blant annet en busstur til romerske villaer, og herlig båttur fra Perast til Kotor – via øya Lady of the Rock. Ingen måltider er inkludert i prisen.

Les mer Skjul

Bli med på oppdagelsesferd til et av Adriaterhavets mest unike områder – Kotorbukten. Det dypblå havet rundt Kotor skaper en vakker og imponerende kontrast til områdets ville natur, og bukten har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1979.

Når man tar dette i betraktning er det ikke så overraskende at mange gjerne vil besøke akkurat dette området, og både cruiseskip og mindre båter legger til ved Kotor for å beundre de vakre omgivelsene.

Vi innleder utflukten med en busstur til Perast via den lille byen Risan. Her får vi se imponerende romerske mosaikker som ble oppdaget ved utgravingen av romerske villaer i området.

Vi seiler fra havnen i Perast på ettermiddagen når det er mest behagelig å oppleve Kotor-bukten. De høye fjellene bak Kotor står i dramatisk kontrast til de små, postkortvakre øyene vi passerer på båtturen. Ikke minst de små øyene "Sveti Djordje" og "Gospa od Škrpjela", som ligger som to fredfulle oaser med fin natur og interessant bebyggelse. Båtturen går til øya Our Lady of the Rocks før vi reiser tilbake til Kotor og hjem til hotellene våre.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Mat og drikke:
Ikke inkludert.

Tid:
Halvdagsutflukt, ca. kl.13.00–18.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ha med:
Kamera, penger og en ekstra genser til båtturen.

Øvrig:
Vær oppmerksom på at det ikke blir anledning til å bade på denne utflukten.

Montenegro og folket – kan bestilles hjemmefra

Montenegro og folket – kan bestilles hjemmefra

Denne utflukten passer perfekt for deg som vil bli kjent med Montenegro og landets folk. I løpet av dagen vil du få vite mer om montenegrinsk historie, befolkning og geografi. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Dagens første stopp er den historiske byen Cetinje. Cetinje ligger på utsiden av <i>De svarte fjellene</i>, og fordi man kunne styre både kystlinjen og resten av landet herfra var dette i en periode landets hovedstad. I 2006 ble imidlertid Podgorica hovedstaden, men Cetinje og området rundt er fortsatt historisk viktig. Det har også blitt diskutert i flere år hvorvidt byen igjen skal fremheves som landets fremste.

I Cetinje får du tid til å utforske byen på egen hånd, før vi reiser videre til landsbyen Njeguši. Denne landsbyen var opprinnelsesstedet for Petrovic-dynastiet, som regjerte i Montenegro fra 1696 til 1918. I landsbyen får du også et inntrykk av hvordan det montenegrinske hverdagslivet fungerer et stykke unna kysten.

Når vi kjører videre fra Njeguši får vi oppleve den kjente nedoverbakken med et tjuetalls hårnålsvinger og fantastisk utsikt ned mot Kotor. Den svingete veien er nok ikke for alle, men hvis du er på utkikk etter enn minneverdig opplevelse er dette definitvt noe utenom det vanlige.

Vel fremme ved Kotor blir det tydelig hvor lang Kotorbukten egentlig er. Enkelte mener faktisk at den er blant Europas lengste i sitt slag. Naturen er dramatisk og vakker her, og du bør ikke gå glipp av den gamle bydelen (som for øvrig er på UNESCOs verdensarvliste). Et besøk i Kotor er den perfekte måten å avslutte dagen på.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Mat og drikke: Mat og drikke er ikke inkludert. Lunsj kan kjøpes underveis for ca. 6-7 euro (tallerken med ost, skinke og brød, og vin eller vann).

Entré: Entré til museet i Cetinje (6 euro) er ikke inkludert.

Tid: Heldagsutflukt, ca. kl. 09.00-17.00.

Guide: Skandinavisktalende guide.

Kjekt å ha med: Kamera, penger og en ekstra genser (pga. det kjølige været i Cetinje).

Øvrig: Bussen kjører primært i fjellene og i kupert terreng, og det er spesielle veiforhold underveis. Hvis du lett blir bilsyk bør du ta hensyn til dette. Det lønner seg også å ha på seg gode sko.

Dagstur til Dubrovnik – Balkans perle – kan bestilles hjemmefra

Dagstur til Dubrovnik – Balkans perle – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en dagstur til vakre Dubrovnik i Kroatia – Balkans perle! Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Smellvakre Dubrovnik ligger bare 3 timer unna Montenegro. Gamlebyen har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 1979, og de sjarmerende husfasadene, gatene, smugene og torgene har alle opplevd byens lange og interessante historie. Her kan man altså med all rett snakke om levende historie, og når du blir med på utflukten hit får også du oppleve den.

På veien til Dubrovnik blir det et stopp ved grensen for å ordne formalitetene med innreisen. Deretter går ferden videre, med de majestetiske fjellene på den ene siden, og det glitrende Adriaterhavet på den andre. Snart får vi øye på den ikoniske byen, som til og med Hollywood har oppdaget – flere scener i Game of Thrones og den siste Star Wars-filmen er nemlig spilt inn her.

Når vi er vel fremme får du god tid til å se deg omkring på egen hånd. Guiden hjelper deg gjerne med tips til severdigheter og opplevelser du ikke bør gå glipp av, men du tar deg rundt i byen på egen hånd. Du bør for eksempel få med deg rektorpalasset, en av få renessansebygg som ikke ble skadet under det store jordskjelvet i 1667.

En av de beste måtene å se Dubrovnik på er en spasertur på toppen av bymuren som omgir gamlebyen. Innenfor bymuren er det flust av kafeer, restauranter og yrende folkeliv. Det finnes også flere butikker for shoppingentusiastene.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Mat og drikke: Ikke inkludert.

Tid: Heldagsutflukt, ca. kl. 08.00–19.00.

Guide: Skandinavisktalende guide.

Kjekt å vite: Kle deg i behagelige klær og sko. Ta med penger og kamera.
OBS! Ikke glem å ta med deg passet ditt.

Øvrig: Besøket i Dubrovnik varer i ca. 4 timer, og deretter reiser vi tilbake til Montenegro.

Dagstur til Albania – kan bestilles hjemmefra

Dagstur til Albania – kan bestilles hjemmefra

Ikke gå glipp av et besøk i Albania når du først er i nabolandet! På denne utflukten får du oppleve spennende severdigheter og lære mer om landets kultur og historie. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Vi reiser inn i Albania og tar først turen til Shkodra, landets tredje største by. Her venter både severdigheter og interessant historie. Vi passerer det imponerende fortet utenfor byen, og får et glimt av den massive katedralen. I tillegg får du anledning til å ta en titt på byens moské fra utsiden. Den velholdte gågaten med sine små, koselige butikker og mange rimelige restauranter og kafeer er også verdt et besøk

Til tross for at Montenegro og Albania deler grense finnes det flere forskjeller mellom landene. Albania har opplevd vanskelige tider, men er nå et land i utvikling som ser mot både nabolandene og resten av Europa. Det er et land fullt av kontraster, og forskjellen mellom rik og fattig er stor. Samtidig bobler Albania av ny energi og en herlig kaotisk livsstil.

For mange er et besøk i Albania en positiv overraskelse, antakeligvis mye takket være den raske utviklingen som preger landet. Pass på at du får med deg Albania slik det er i dag – før det blir noe helt annet.

Mat og drikke: Ikke inkludert. Lunsj kan kjøpes på en av de lokale spisestedene for ca. 10 euro (f.eks. suppe, salat, fisk/kjøtt, dessert og drikke).

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Tid: Heldagsutflukt, ca. kl. 08.00–19.00.

Guide: Skandinavisktalende guide.

Kjekt å vite: Kle deg i behagelige klær og gode sko. Ta med deg penger og kamera.

OBS! Ikke glem å ta med deg passet ditt!

Montenegros vin – kan bestilles hjemmefra

Montenegros vin – kan bestilles hjemmefra

Man kan virkelig undre seg over hvorfor ikke flere har fått øynene opp for den vinkultur som i de senere år har vokst fram på Balkanhalvøya. Mens land utenfor Europa nyter godt av landets viner, har den montenegrinske vinkulturen har gått mange av oss nordboere hus forbi. På denne utflukten skal vi bli kjent med vintyper som ellers kanskje hadde forblitt en hemmelighet. Vinsmaking er inkludert.

Les mer Skjul

Selv om det finnes mange små vinprodusenter i Montenegro, kan ingen sammenlignes med den kvalitet og kvantitet som Plantaže står for. Det er landets eldste vinprodusent, med vinmarker som kan spores tilbake til 1950-tallet da prins Nikolai Petrivic ga ordre om at hver soldat i landet skulle plante 200 vinplanter hver.

I dag har Plantaže mer enn 2300 hektar med vinmarker. De produserer 40 ulike typer vin, som alle er fremstilt av de 25 ulike drueartene som vokser i området. Til sammen produseres det 17 millioner flasker årlig, og vinen eksporteres til 35 land. Plantaže er gjennom årene tildelt over 800 utmerkelser for sine viner.

På tross av Plantažes høye kvalitet er det altså mange som ikke har hørt om dem. Det forandrer seg raskt når vi får prøvesmake vinene i deres avanserte vinkjeller. Med sin kunnskap om lagring av vin fikk eierne plutselig en enestående mulighet til å bygge opp sin egen vinkjeller. De fikk tilgang til en nedlagt underjordisk militærbase, som under den kalde krigen ble brukt til oppbevaring av jagerflyene til Den røde armé. Etter litt ombygging ble tunnelene gjort om om til å romme vinflasker ca. 30 meter under bakken. Det kjølige klimaet i kjelleren er som skapt for lagring av vin.

På Plantaže har du muligheten til å besøke en imponerende vinfabrikk, smake annerledes og gode viner, og oppleve en unik vinkjeller. Enten du er vinkjenner eller bare en glad amatør vil du garantert få en storartet opplevelse.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Mat og drikke: Under besøket inngår prøvesmaking av fem ulike viner samt brød og ost. Barna får juice eller vann.

Entré: Minitoget som kjører gjennom vinmarkene er inkludert.

Tid: Halvdagsutflukt, ca. kl. 13.30–18.30.
Bussturen fra det siste hotellet til vinfabrikken tar ca. 1,5 time. Returreisen tar like lang tid.
Besøket på Plantaže tar ca. to timer.

Guide: Engelsktalende guide.

Kjekt å ha med: Kamera, penger, vann og komfortable klær og sko.