Se hotell (1)

Reiser til Budva

Montenegro, Montenegro
På en reise til Budva kan du oppleve gamlebyen innenfor ringmuren og den kilometerlange stranden som er kantet av klubber og utesteder.
Budva er kjent for to ting: Den gamle bydelen, Stari Grad, som ligger på en odde omgitt av en ringmur og med noen av kystens mest idylliske strender rett ved siden av. Her ligger også Slovenska Plaza – en kilometerlang strand med restauranter, fornøyelsesområder og basarer.
Budvas eldste deler har aner fra antikken, men det var venetianerne som bygget den ringmuren vi ser i dag. Innenfor muren ligger det trange smug, vakre små torg og mange restauranter og barer der man kan slå seg ned og se på folkelivet mens man hviler bena etter å ha gått opp på ringmuren for å beundre utsikten. Har du flaks kan du få med deg en av konsertene eller teaterfestivalene som arrangeres her med jevne mellomrom.
Rett nedenfor ringmuren ligger Ricardova Glava, den første av tre små strender rett nord for Stari Grad. De andre to er Mogren 1 og 2, som ligger langs en gangvei som er hugget inn i klippen. I Budva får du en ferie med uteliv, kultur og masse sol og bading.

Uteliv i Budva

Syd for Stari Grad ligger marinaen, etterfulgt av den kilometerlange stranden Slovenska Plaza og strandpromenaden Slovenska Obala som har alt man kan ønske seg av klubber med dansegulv under åpen himmel, butikker, barer og restauranter der man kan tilbringe hele kvelden. Her handler ferien om strandliv på dagtid og uteliv om kvelden. Innenfor Slovenska Obala er det roligere – der finner du Montenegros hverdagsliv, restauranter, butikker og busstasjonen der du enkelt kan hoppe på en buss både nordover og sydover langs kysten.

Budvas riviera og Kotor

Kyststrekningen langs Adriaterhavet blir kalt Budvas riviera. Her ligger de fleste og beste strendene i Montenegro, og lengre inn er det mange severdigheter som det er enkelt å komme til med buss eller taxi. Besøk for eksempel elegante Porto Montenegro eller den stemningsfulle middelalderbyen Kotor, der du kan rusle langs den berømte ringmuren.
Nyttige tips
 • Rimelig mat og drikke
 • Lokale restauranter
 • Hotell med gratis WiFi
 • Hotell på stranden
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Budva

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Budva har strender for enhver smak og stemning; lengst nord ligger de mindre, mer intime og forholdsvis rolige strendene Ricardova Glava og Mogren 1 og 2. Hver av disse strendene er noen hundre meter lange med grovkornet sand og steinet bunn.
Langs den kilometerlange stranden i Budva er det mye mer folksomt. Budva har også et flott badeland. I skarp kontrast til dette ligger de rolige strendene på øya Sveti Nikola et lite stykke fra kysten.

Ricardova Glava

Ricardova Glava ligger rett nedenfor Stari Grads ringmur. Det er en tohundre meter lang strand med grov sand og steinbunn. Vannet er klart og passer utmerket for snorkling, men se opp for kråkeboller. Prøv enten å svømme helt inn til bredden eller kjøp et par badesko som beskyttelse. Midt på stranden er den en pir som går så langt ut i vannet at man kan hoppe og dykke fra den. Det er utleie av solsenger og parasoller mot en stiv pris. Det ligger flere restauranter her for den som blir sulten eller tørst.

Mogren 1

Om du fortsetter bortover gangveien som er hugget ut i fjellet i den borteste enden av Ricardova Glava kommer du til Mogren 1, en ca. hundre meter lang strand med grovkornet sand. Den er ganske smal, men det er plass til både utleie av solsenger og til de som bare vil legge ut badehåndkleet i sanden. Det er toalett, restaurant og ferskvannsdusjer på stranden. Akkurat som på nabostranden Mogren 2 stiger fjellveggene bratt ca. 15 meter fra vannkanten, slik at området er avgrenset og skaper en litt avsidesliggende følelse.

Mogren 2

Gå videre langs Mogren 1 og gjennom den lille tunnelen i fjellveggen til Mogren 2. Denne stranden er stort sett ganske lik nabostranden, men det er mindre plass for den som bare vil legge håndkleet i sanden. I den borteste enden av stranden ligger det en ca. 10 meter høy klippe som de modige eller dumdristige hopper ut fra.

Slovenska Plaza

Slovenska Plaza er hovedstranden i Budva – en lang sandstrand som ved første blikk ser ut til å være helt dekket av solsenger og parasoller. Men det finnes steder, spesielt i sydenden, hvor det går an å bre ut badehåndkleet. Solsengene her er betydelig billigere enn på de små strendene nord for Stari Grad, men det er da også tettere mellom dem. Både på stranden og langs strandpromenaden er det flust med barer og restauranter. Omtrent midt på stranden er det en pir hvor badebåtene og taxibåtene går fra. I sydenden av stranden, hvor gangveien til Becici begynner, ligger det en pir hvor man kan hoppe i havet i stedet for å vasse fra stranden. Om du følger gangveien ca. 100 meter kommer du til en badebrygge hvor du kan legge fra deg håndkleet og hoppe rett i havet.

Sveti Nikola

Sveti Nikola er en øy et par lange steinkast fra stranden. Det går badebåter ut til øyas vakre små strender.

Aqua Park Budva

I badelandet Aqua Park Budva kan du boltre deg i en rekke vannsklier, gli ned lazy river og prøve andre badeaktiviteter. Badelandet ligger ca. to kilometer fra Budva.
Mat, drikke og uteliv
Fra de hvite dukene på en bistro i Stari Grad til plastmugger med øl langs Slovenska Plaza – Budva har restauranter for enhver smak. Vil du nyte et måltid i rolige omgivelser skal du trekke opp mot Stari Grad. Ellers er det bare å spasere langs havnepromenaden til du finner et sted som passer magen og lommeboken.

Mat og drikke i Montenegro

Som i alle land på Balkan er hurtigmat en viktig del av livet i Montenegro. Det skal være noe som kan spises når som helst, hvor som helst og det skal ikke koste mer enn en slant. Det kan være grillet eller kokt, søtt eller salt, med det skal helst kunne holdes i én hånd og ikke inneholde bein. Innenfor disse rammene er det en utrolig variasjon. Her er noen eksempler:

– Cevapcici: Avlange spyd med kjøttfarse, ofte smaksatt med forskjellige urter.
– Pljeskavica: Nesten det samme som hamburger.
– Raznjici: Kebab laget av svinekjøtt eller kalv.
– Burek: En slags pai av filodeig fylt med ost og kjøtt eller grønnsaker.
– Palacinke: Pannekaker med enten salt eller søtt fyll.

I tillegg er det et stort utvalg kaker og ulike typer bakverk som serveres i en serviett og spises på stående fot. Et typisk eksempel er priganice; fritert deig som spises med honning eller syltetøy.

Langs kysten er det naturligvis fisk og skalldyr som dominerer. Delikatessene danderes ofte på en seng av is utenfor restauranten, og prisen avhenger av vekten. Naboskapet med Italia merkes ikke bare på utvalget av pizza, men gir seg også til kjenne i alle de varianter av risotto som finnes på restaurantmenyene. De lager selvsagt utmerket pasta og lasagne her, gjerne med fisk og skalldyr.

På restauranten

Et restaurantbesøk i Montenegro er en uformell affære uten krav om et spesielt antrekk, og barn er alltid velkommen. Montenegrinerne selv holder "middelhavstid" og spiser sjelden før klokken åtte, men på turiststedene holder restaurantene åpent hele dagen og langt utover kvelden.
Turiststedene tar i stor grad kort, men ved mindre beløp, ved kjøp av for eksempel en kaffe eller en øl, setter de pris på kontanter.

Å drikke

Det brygges flere typer øl i Montenegro, og en av de vanligst er Niksicko, en god lagerøl som selges overalt.
Montenegros vinproduksjon har lange aner, og kan på mange måter måle seg med sin italienske nabo. Den mest populære druesorten heter Vranac som gir fyldige rødviner. I tillegg lages det viner på Chardonnay og Sauvignon Blanc, samt den lokale druen Krstac, som er mye vanskeligere å uttale enn å drikke. Siden montenegrinske viner ofte er de billigste på vinkartet, med en startpris på rundt 15 euro for en flaske, er det ikke noe i veien for en liten smaksreise i den lokale vinverdenen.
I sommermånedene er utelivet livlig, med klubber, utendørsdiskotek og barer av ulike slag. Strandpromenaden i Budva er kantet av barer, restauranter, klubber og diskotek som mer enn gjerne tar i mot deg. Her kan du feste med mennesker fra hele Europa, siden Montenegro lokker til seg turister fra både nabolandene og Vest-Europa. Mesteparten av utelivet stenger i ett-tiden på natten, så sørg for å begynne tidlig! Oppe i Stari Grad er det roligere, og innenfor bymuren arrangeres det ofte konserter og teaterfestivaler.
Shopping
Det er et godt utvalg av både små og store butikker i Budva, og byen har også noen kjøpesentre. Du kan kjøpe klær, smykker, lokalt håndverk og suvenirer overalt. Du får tak i det meste, selv om det ikke er de mest eksklusive merkene.
Sport og trening
Fotturer og terrengsykling er eksempler på sportsaktiviteter du kan prøve om du er lei av å ligge på stranden.

Langs Slovenska Plaza er det tilbud om mange typer vannsport som vannski, paragliding, SUP etc.
Aktiviteter og severdigheter
Badelandet Aqua Park Budva ligger ca. to kilometer fra Budva. Det er strikkhopping i sydenden av Slovenska Plaza. Konserter og teaterfestivaler.

Sveti Nikola

Omtrent midt på Slovenska Plaza ligger piren som er havn for taxibåtene som går ut til den lille øya Sveti Nikola. Pakk en picnic-kurv, ta med vann og gå om bord. 20 minutter senere går du i land på øya hvor du finner din egen strand og kan tilbringe hele dagen om du ønsker.

Aquapark Budva

Oppe i åsene et lite stykke innover land fra Budva ligger Aquapark Budva, et stort badeland med et dusin forskjellige vannsklier for voksne og barn, flere basseng og en avdeling for de minste. Vil du ikke gå dit kan du ta en buss som går én gang i timen fra flere holdeplasser rundt i Budva.
Montenegro er fullt av store og små severdigheter som landsbyer, klostre, natur og mye mer. Ofte er det ikke langt å reise, det rekker med en kort busstur.

Lovcen National Park – Mausoleum of Njegoš

Lovcen er en av Montenegros mest populære nasjonalparker. Den ligger mellom Kotor, Cetinje og Budva, og du kommer deg på enkelt vis hit fra alle badebyene langs kysten. Den smale og svingete veien opp fra Kotor er en av landets vakreste, med fantastisk utsikt over Kotor-bukten hele veien. Om sommeren er Lovcen National Park et populært utfluktsmål for montenegrinske familier. På grunn av høyden er temperaturen her rundt ti grader lavere enn nede ved kysten, og en tur hit er altså en fin pause fra sommerheten.
Nasjonalparken er på 6 220 hektar, hvorav 2/3 er skog. Lovcen er kanskje mest kjent for at det er her poeten, biskopen og lederen Petar Petrovic Njegoš ligger i sitt mausoleum. Dette kommer du til via en trapp på 461 trinn, og lengst oppe har du en strålende panoramautsikt over fjellene rundt.
Du kan også reise til Njeguši og besøke museet i det huset hvor Njegoš ble født. Men Njeguši er ikke er ikke bare berømt for sin biskop, for her lager de veldig god røkt skinke og røkte oster.

Kotor

Ved foten av Mount Lovcen i den sørlige enden av bukten Kotorska ligger Kotor. Dette er en godt bevart middelalderby med en fin bymur. Den står på UNESCOs verdensarvliste, og er en av Montenegros største severdigheter. Kotor er en sjarmerende by med smug belagt med marmor og en byggestil som er påvirket av barokken, Venezia og Østerrike-Ungarn. Selv om Kotor er en historisk by er den full av liv, med mange arrangement og aktiviteter hele året. Om du er glad i utfordringer skal du gå opp muren til San Giovanni-festningen hvor det er fantastisk utsikt over Kotor-bukten.

Cetinje

Til Cetinje kommer man enkelt med bil enten fra Budva, eller via den svingete veien fra Kotor. Cetinje er en by med en rik og variert fortid, og et besøk her gir større forståelse for Montenegros fascinerende historie. Selv om Podgorica er landets formelle hovedstad, er det Cetinje med sine pastellfargede hus og blomstrende alleer som er landets kulturelle og historiske hjerte, med mange små og store severdigheter.

Durmitor nasjonalpark – Tara Canyon – Crno

Fjellet Durmitor i Durmitor nasjonalpark reiser seg i en høyde av 2522 meter. Durmitor, som betyr "sovende" på en av Montenegros eldgamle dialekter, kom på UNESCOs verdensarvliste i 1980 sammen med elvene Tara, Draga og Susica. Disse elvene skjærer seg dypt gjennom Durmitor nasjonalpark og mates av snøsmeltingen oppe i fjellene. Tara River Canyon er en severdighet i seg selv, åtte mil lang og 1300 meter dyp. Bare Grand Canyon i USA er større.
Rundt fjellene og innover i nasjonalparken ligger det rundt 20 isbresjøer. De er av ulik størrelse, men Crno, ved foten av Durmitor, er den største, dypeste og mest kjente innsjøen. Alle sjøene ble dannet av isbreer som trakk seg tilbake. Det går en 3,5 kilometer lang tursti rundt sjøen.

Perast

Denne solfylte lille byen er full av severdigheter som palasser og kirker. Byen står på UNESCOs verdensarvliste, og er pietistisk restaurert tilbake til sin fordums glans. Det er noen ruiner igjen som gir byen en romantisk sjarm, og det er lett å forestille seg at byen en gang var Kotor-buktens mektige og velstående sentrum.
Byen er kanskje mest kjent for de to små kirkene som ligger på øyer rett utenfor byen. Den ene ligger på en naturlig øy, med et kloster som er stengt for besøkende. Den andre øya er kunstig anlagt og kalles Gospa od Škrpjla, eller "Vår frue av klippene". Den har blitt til gjennom 600 år og har sin egen kirke med et museum som er verdt et besøk.
Hvordan du tar deg rundt
Taxi og buss.

Buss

I Montenegro er det enkelt å reise rundt på egen hånd med buss. Busstasjonen i Budva ligger et stykke inne på land, oppe ved hovedveien. Du kjøper billetter på bussholdeplassen, og der får du også opplysninger om avgangstider, destinasjoner og annet nyttig.
Fakta

Vår service på reisemålet

Reisen hit er på egen hånd, da Ving ikke har personale på reisemålet..

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Det finnes flerårige vaksiner som gir beskyttelse mot både hepatitt A og B. Husk å vaksinere deg minst 4 uker før du reiser.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Montenegro

En lokal turistskatt betales direkte til hotellet ved ankomst.
Voksne fra 18 år: 1,5 euro pr. natt
Ungdom 12–17 år: 1 euro pr. natt
Barn opptil 11 år: 0,5 euro pr. natt

Valuta og betaling

Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220V

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn

Slik reiser du hit

Du kan reise til Budva med Vings ruteflypakker. Flyet lander på flyplassen utenfor Tivat.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen i Tivat til hotellet ditt er ca. 35 minutter (ca. 20 km), avhengig av trafikk, antall hotellstopp og hvilken vei sjåføren velger å ta. I høysesong er det ikke uvanlig at reisetiden blir lengre på grunn av trafikksituasjonen.
Vær
 • januar
7°-1°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
8°1°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mars
12°3°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • april
16°7°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mai
21°11°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • juni
25°14°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • juli
28°17°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • august
28°17°
9
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • september
24°13°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • oktober
19°9°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
13°5°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • desember
8°1°
3
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager

Finn reise til Budva
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.