Se hotell (2)

Reiser til Becici

Becici kan friste med sol og badeliv på en av Montenegros lengste strender om dagen, og gangavstand til Budva om kvelden.

Hvorfor ikke bestille en reise til Becici, det lille stedet ved kysten syd for Budva, også kalt Budvas riviera? Her venter bra hotell, deilig strandliv og en livlig strandpromenade langs en nesten to kilometer lang strand. De bratte fjellene i bakgrunnen skaper en lun atmosfære, mens Adriaterhavet frister med salte bad og spennende snorkling.

Strandliv i Becici

Det meste i Becici foregår nede på stranden og langs strandpromenaden. Her nyter man solen og badelivet, her spiser man lunsj, kjøper fersk frukt av en lokal selger og i det hele tatt slapper av og koser seg i ro og mak. Og vil du ha litt mer liv og røre er det bare å følge gangveien og tunnelen langs havet, så kommer du til Budva og folkelivet der.

Luksushotell i Becici

Splendid Resort & Spa ligger på stranden i Becici, og er et perfekt valg om du vil ha et luksuriøst og komfortabelt opphold. Her kan du slappe av ved et av bassengene på det store bassengområdet, og om du heller vil bade i havet er det kun noen få skritt til vannkanten. Om du har lyst til å skjemme deg bort kan du bestille en behandling eller to i hotellets elegante spa, og siden spise en lekker middag i en av hotellets restauranter.

All Inclusive

Flere av Vings hotell i Becici tilbyr All Inclusive, for eksempel Iberostar Bellevue, hvor det inngår i reisens pris. Du kan også velge å bestille All Inclusive på flere av våre hotell samtidig som du bestiller reisen.

Oppdag Montenegro

Becici er et et fint utgangspunkt for deg som vil reise rundt og utforske Montenegro. Herfra går det busser både nordover og sørover, til naturreservatet ved Skadarsjøen, til middelalderbyen Kotor eller luksuriøse Porto Montenegro med sin skinnende yachthavn. Om du ikke vil reise rundt på egen hånd kan vi tilby et stort utfluktsprogram med det meste og det beste av Montenegro.

Nyttige tips
 • All Inclusive
 • Luksushotell
 • Fin strand
 • Hotell på stranden
 • Spennende utflukter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Becici

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

REISEFORSLAG TIL Becici

Vær
 • januar
7°-1°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
8°1°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • mars
12°3°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • april
16°7°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mai
21°11°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • juni
25°14°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • juli
28°17°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • august
28°17°
9
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • september
24°13°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • oktober
19°9°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
13°5°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • desember
8°1°
3
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
Strender
Becici har en lang og fin sandstrand som i sin helhet går under navnet Plaza Becici. Enkelte deler av stranden tilhører hotellene, og har da egne navn. Sanden er grovkornet med partier med rullestein, spesielt fra vannkanten og utover. Stranden er ikke langgrunn. Det er utleie av solsenger og parasoller, og det er toaletter og ferskvannsdusjer med jevne mellomrom langs hele stranden. Utenfor kysten ligger øya Sveti Nikolai med flere fine strender. Det går badebåter dit fra stranden.
Om man regner med den delen av stranden som egentlig tilhører nabobyen Rafailovici er den nærmere to kilometer lang. Akkurat som på stranden i Budva er sanden her grovkornet med partier som består av rullestein i vannkanten. Her er det utleie av solsenger og parasoller. Innenfor stranden ligger det en fin strandpromenade med restauranter og butikker.

Badeland

På Hotel Mediteran ligger det et badeland med blant annet flere typer vannsklier og en lazy river. Det koster penger å komme inn.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Becici med Vings charterfly i sommersesongen (mai–september). Flyet lander på flyplassen utenfor Tivat.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Becici. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen i Tivat til hotellet ditt er ca. 35 minutter (ca. 25 km), avhengig av trafikk, antall hotellstopp og hvilken vei sjåføren velger å ta. I høysesong er det ikke uvanlig at reisetiden blir lengre på grunn av trafikksituasjonen. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
Akkurat som butikkene ligger de fleste av Becicis barer og restauranter hovedsakelig langs strandpromenaden. Her kan du velge mellom lokal mat som cevapcici eller pizza, eller prøve noen av de utmerkede rettene med fisk og skalldyr.

Mat og drikke i Montenegro

Som i alle land på Balkan er hurtigmat en viktig del av livet i Montenegro. Det skal være noe som kan spises når som helst, hvor som helst og det skal ikke koste mer enn en slant. Det kan være grillet eller kokt, søtt eller salt, med det skal helst kunne holdes i én hånd og ikke inneholde bein. Innenfor disse rammene er det en utrolig variasjon. Her er noen eksempler:
– Kokt mais
– Cevapcici: Avlange spyd med kjøttfarse, ofte smaksatt med forskjellige urter
....
– Pljeskavica: Nesten det samme som hamburger.
– Raznjici: Kebab laget av svinekjøtt eller kalv.
– Pizza
– Burek: En slags pai av filodeig fylt med ost og kjøtt eller grønnsaker.
– Palacinke: Pannekaker med enten salt eller søtt fyll.
– Et stort utvalg kaker og ulike typer bakverk som serveres i en serviett og spises på stående fot. Et typisk eksempel er priganice; fritert deig som spises med honning eller syltetøy.
Langs kysten ligger hovedvekten naturligvis på fisk og skalldyr. Delikatessene danderes ofte på en seng av is utenfor restauranten, og prisen avhenger av vekten. Naboskapet med Italia merkes ikke bare på utvalget av pizza, men gir seg også til kjenne i alle de varianter av risotto som finnes på restaurantmenyene. De lager selvsagt utmerket pasta og lasagne her, gjerne med fisk og skalldyr.

På restauranten

Et restaurantbesøk i Montenegro er en uformell affære uten krav om et spesielt antrekk, og barn er alltid velkommen. Montenegrinerne selv holder "middelhavstid" og spiser sjelden før klokken åtte, men på turiststedene holder restaurantene åpent hele dagen og langt utover kvelden.
Turiststedene tar i stor grad kort, men ved mindre beløp, ved kjøp av for eksempel en kaffe eller en øl, setter de pris på kontanter.

Å drikke

Det brygges flere typer øl i Montenegro, og en av de vanligst er Niksicko, en god lagerøl som selges overalt.
Montenegros vinproduksjon har lange aner, og kan på mange måter måle seg med sin italienske nabo. Den mest populære druesorten heter Vranac som gir fyldige rødviner. I tillegg lages det viner på Chardonnay og Sauvignon Blanc, samt den lokale druen Krstac, som er mye vanskeligere å uttale enn å drikke. Siden montenegrinske viner ofte er de billigste på vinkartet, med en startpris på rundt 15 euro for en flaske, er det ikke noe i veien for en liten smaksreise i den lokale vinverdenen.
Kveldslivet i Becici består for det meste av den underholdning hotellene kan tilby, eller en lang middag på strandpromenaden. En halvtimes spasertur tar deg til Budva og nattelivet der.
Shopping
Utvalget er begrenset til butikkene langs strandpromenaden i Becici, som stort sett selger ting til å ha på stranden, klær o.l.
Aktiviteter og severdigheter
Ulike typer vannsport er hovedsakelig de eneste aktivitetene som tilbys i Becici.

Aquapark Budva

Oppe i åsene et lite stykke innover land fra Budva ligger Aquapark Budva, et stort badeland med et dusin forskjellige vannsklier for voksne og barn, flere basseng og en avdeling for de minste. Vil du ikke gå dit kan du ta en buss som går én gang i timen fra flere holdeplasser rundt i Budva.
Montenegro er full av severdigheter av alle slag, fra bymuren som omringer gamlebyen i Budva, til kattemuseet i Kotor og de glinsende luksusyachtene i Porto Montenegro.

Kotor

Kotor er kjent for sin spektakulære bymur, som ikke bare omringer selve byen, men også en god del av fjellet som ligger ved siden av. I likhet med mange andre byer langs kysten har Kotor en historie som strekke seg fra romertiden og fremover. Innenfor murene er det kort vei mellom kirker, palasser, små torg og en rekke andre severdigheter, som for eksempel byens kattemuseum. Gå heller ikke glipp av markedet som ligger på utsiden av muren.
Bussturen fra Becici tar bare en halvtime, etterfulgt av ca. ti minutter å gå fra busstasjonen ned til byen.

Porto Montenegro

Porto Montenegro er en glitrende oppvisning i krom, luksus og penger. Mye penger. Noen av yachtene som ligger til kais her koster like mye som en middels stor stat. Trenger du å bli kvitt noen penger er det en smal sak i de eksklusive forretningene som ligger langs gågatene ovenfor marinaen. Her kan du vurdere innkjøp av en BMW 540 eller en luksusleilighet med utsikt over havet.
Frem til slutten av 1900-tallet var dette en marinebase, men da Jugoslavia falt fra hverandre var det hverken penger eller tid til å opprettholde virksomheten
.... En investor fra Canada kom inn i bildet og kjøpte alt, med tanke på å forvandle den gamle flåtebasen til en base for de virkelig rike. Og det har han lykkes med. Porto Montenegro nevnes nå i samme åndedrag som Monaco, Saint-Tropez og andre steder hvor champagne-fiffen trives.
Men Porto Montenegro er ikke så eksklusiv at den står i fare for å bli ekskluderende. Marinaen er åpen for alle, og du kan beundre fartøyene og lure på prislappen.
Selv om restaurantene er dyrere enn på mange andre steder i Montenegro, er de ikke avskrekkende høye sammenlignet med norske priser. Du trenger ikke å gå lenger enn hundre meter fra land før du befinner deg i Tivat, en helt vanlig montenegrisk by, med helt vanlige priser og et vanlig hverdagsliv.

Stari Grad Budva

I nordenden av Budva ligger gamlebyen Stari Grad. Budva er omgitt av en bymur og har fortidsminner fra antikken, men er i sin nåværende form venetiansk. I hvert fall om man ikke regner med gjenoppbyggingen etter det store jordskjelvet i 1979, da bare åtte hus sto uskadet igjen. Men gjenoppbyggingen er utført med nennsom hånd, og Stari Grad er i dag en av mange stemningsfulle severdigheter langs Montenegros kyst, med en imponerende ringmur, vakre små torg og flere gode restauranter.

Sveti Nikola

Omtrent midt på stranden i Budva ligger det en pir hvor taxibåtene holder til som tar deg ut til den lille øya Sveti Nikola. Pakk en picnic-kurv, ta med vann og på 20 minutter er du ute på øya. Her kan du finne din egen strand hvor du får være i fred og kan tilbringe hele dagen.

Ostrog

Klosteret Ostrog er fra 1600-tallet og ligger høyt oppe i en fjellvegg ovenfor Bjelopavlici-sletten. Klosteret er et stykke ingeniørkunst som fortjener et besøk enten du kommer av religiøse eller kulturelle årsaker. Klosteret ble grunnlagt av biskop Vasilije – en av fire montenegrinske helgener – og hans relikvier er bevart i klosteret. Dette er Montenegros mest besøkte pilegrimssted, og en severdighet i seg selv, med fantastisk utsikt over sletten hvor montenegrinske og ottomanske soldater utkjempet et slag i 1877. Dette slaget var tyrkernes siste store offensiv i forsøket på å erobre landet.

Sveti Stefan

Den lille øya Sveti Stefan er et av de mest kjente motivene fra Montenegro. Denne utrolig vakre øya er forbundet med fastlandet via et smalt nes som har to flotte strender på fastlandssiden. I dag er hele øya et luksushotell som ble kjent på 70-tallet for gjester som Sofia Loren, Elizabeth Taylor og andre av datidens kjendiser.
Hvordan du tar deg rundt
Bus og taxi.

Buss

I Montenegro er det enkelt å reise rundt på egen hånd med buss. Bussholdeplassen i Becici ligger oppe ved hovedveien, ved Hotel Mediteran. Billett kjøpes om bord på bussen eller av billettselgeren som av og til sitter under en parasoll på bussholdeplassen.
Fakta

Vår service

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på sms og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Kan vi ikke løse det på telefon kommer vi til hotellet ditt eller til et hotell i nærheten. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Her kan du lese mer om Vings service på reisemålene våre.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig i minst seks måneder fra ankomst til Montenegro. Norske statsborgere trenger ikke visum til Montenegro for opphold i inntil 90 dager.

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Montenegro.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Det finnes flerårige vaksiner som gir beskyttelse mot både hepatitt A og B. Husk å vaksinere deg minst 4 uker før du reiser.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Montenegro

En lokal turistskatt betales direkte til hotellet ved ankomst.
Voksne fra 18 år: 1,5 euro pr. natt
Ungdom 12–17 år: 1 euro pr. natt
Barn opptil 11 år: 0,5 euro pr. natt

Valuta og betaling

Euro. Minibank finnes.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220V

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din til Becici