Se hotell (8)

Reiser til Montenegro

På en reise til Montenegro får du mye ferie på lite areal. Her er det aldri langt til strender, opplevelser og gode måltider.

Velkommen til Montenegro – et land som frister med fine strender langs Adriaterhavet i tillegg til en rik historie, godt bevarte middelalderbyer og en fargerik kultur. Og liker du å spise godt i ferien har du også kommet til rett sted – her er det mange fristelser til lave priser. I Montenegro trenger du aldri å reise langt for å finne ditt favorittsted – enten det er folkelivet i Budva, den familievennlige atmosfæren i Petrovac eller kanskje den kilometerlange stranden i Becici.

Montenegros perler

Den enkleste måten å bli kjent med Montenegro er å hoppe på bussen og gå av når du ser noe interessant. Avstandene er korte, og det er mye å se og oppleve. Et eksempel er middelalderbyen Kotor med sin fantastiske bymur som slynger seg oppover fjellsiden. Eller ta det litt eksklusive Porto Montenegro, hvor lystyachtene ligger tett i tett i havnen. Strender er det mer enn nok av, med alt fra intime små klippestrender til kilometerlange sandstrender kantet av en livlig strandpromenade.

Spis godt i Montenegro

Montenegrinerne selv er veldig stolte av sitt kjøkken, og det med all mulig rett. Her er det inspirasjoner fra både Italia og Balkan sammen med lokale råvarer og alle de delikatesser som Adriaterhavet har å by på. Pizza, pasta og risotto finner du overalt, i tillegg til mer robuste, lokale retter. Vil du skeie ut kan du bestille en fersk grillet hummer sammen med en av landets egne viner. Len deg tilbake og nyt ferien!

Vings reiser til Montenegro

Ving tilbyr tre ulike reisemål i Montenegro. Lengst i sør ligger Petrovac mellom fjellene og med utsikt mot havet. Petrovac er et fint reisemål om du planlegger å reise med barn til Montenegro. Ving har et barnevennlig hotell med All Inclusive bare et steinkast fra stranden. Her er det også en fin (og bilfri) strandpromenade hvor selv små barn kan løpe rundt, og det er mange restauranter i området som tilbyr det meste. Litt lenger nord, i Becici, kan du bo på et av Montenegros beste hotell like ved den kilometerlange stranden. Følger du stranden nordover kommer du snart til Budva, et av landets mest populære reisemål, med en partyglad strandpromenade og en bydel i nordenden som er omgitt av en ringmur.

Utforsk Montenegro

Det er mye spennende å se og gjøre i løpet av en ferie i Montenegro. Mange av attraksjonene kan du reise til på egen hånd, for eksempel med taxi. Vil du se deg rundt i mest mulig behagelige former, kan du bli med på en av våre utflukter. Da kan du bli kjent med landets viner, historie og natur. For en ekstra innholdsrik utflukt kan du bli med på en avstikker til nabolandene Albania og Kroatia.

Finn ditt hotell
Vær
Når er det best vær i Montenegro?
Vings reisemål Budva, Becici og Petrovac ligger ved kysten i Montenegro. Her er det middelhavsklima med varme, tørre somre og relativt milde vintre, selv om det hender at temperaturen kryper under 0-streken på natterstid i januar. Varmest og tørrest er det i juli og august, med ca. 28 grader på dagtid. Havet er varmt, vanntemperaturen ligger på rundt 25 grader. Sent på våren (mai–juni) og tidlig om høsten (september–oktober) er det deilig lufttemperaturer på rundt 20–25 grader på dagtid og 18–23 grader i vannet.
Pass og visum
For norske statsborgere må passet være gyldig i minst seks måneder fra ankomst til Montenegro. Norske statsborgere trenger ikke visum til Montenegro for opphold i inntil 90 dager.

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Montenegro.

Reiser til Montenegro

Becici
I Becici kan du hygge deg på den lange stranden og bo på hotell med All Inclusive. Reisemålet er også et godt utgangspunkt for deg som vil oppdage mer av Monenegro.
Budva
I Budva får du en ferie med strandliv, bra uteliv og herlige kvelder i stemningsfulle Stari Grad.
Petrovac
  • Attraksjoner
  • Barnevennlig
  • Shopping
Petrovac er et barnevennlig reisemål med fine strender, og passer perfekt for en herlig familieferie med mye sol og bad.

REISEFORSLAG TIL Montenegro

FINN REISE TIL Montenegro