Marokko
Havnen i Agadir

Marokko

Marokko

I Marokko venter myldrende markeder, fantastiske golfbaner og eksotisk kultur, preget av både vestafrikanske, arabiske og franske tradisjoner. Her kan du også spise og shoppe til lavere priser enn på mange andre reisemål ved Middelhavet.

Les mer om å reise til Marokko Skjul tekst

I Marokko går det gamle og det nye hånd i hånd. På den ene siden finner du moderne badebyer med luksuriøse hotellområder og franske gourmetrestauranter. På andre siden, mystiske eventyrbyer som Marrakech med rosaskimrende bymurer, trange smug, verdens mest spennende basarområde og et torg fylt av eventyrfortellere og slangetemmere.

Når er det best vær i Marokko?
Generelt er det varmt og tørt i Marokko, men klimaet er variert i det kuperte landet. Her er det både snødekte fjelltopper og glohete ørkenlandskap.

Marrakech
I Marrakech er det innlandsklima, med veldig varme somre og relativt kjølige vintre. Fra mai til oktober er gjennomsnittstemperaturen 27–37 grader på dagtid. I vinterhalvåret, november – mars, er det som regelvarmt og deilig på dagtid, ca. 17–22 grader, men om natten kan temperaturen synke til 6–9 grader. Planlegger du å reise opp til Atlasfjellene om vinteren bør du ta med deg gode sko, da snø forekommer.

Agadir og Taghazout
I Vings badebyer Agadir og Taghazout er det høysesong fra juli til og med september, med en gjennomsnittstemperatur på 26–27 grader på dagtid. Om natten er det rundt 17–18 grader og i vannet 18–20 grader. Våren og høsten er det også behagelig varmt, selv om nettene og havet er betydelig kjøligere enn om sommeren. Fra mars til mai kan du regne med en lufttemperatur på 23–24 grader og i november ca. 24 grader. Det er lite nedbør året rundt, og i sommermånedene er det stort sett ingenting. Om vinteren, fra desember til februar, er temperaturen fremdeles over 20 grader på dagtid, men om natten er det kjølig og det samme gjelder havet.

  • Antall reisemål:  3
  • Antall hotell:  53

Våre reisemål i Marokko

Reisemål

Hotell

Kart