Reisemålsfakta, Maldivene

Maldivene

Øyrike i Det indiske hav som består av ca. 1.190 koralløyer og sandbanker fordelt på 26 atoller, hvorav ca. 200 er bebodde. 106 av øyene er hotelløyer for turister. Hovedstaden heter Male og har ca. 150 000 innbyggere. Det lokale språket er dhivehi samt engelsk og tysk på hotelløyene.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Maldivene med rutefly året rundt. Da velger du selv avreisedato og hvor lenge du vil være borte. Flyet lander på Male flyplass og derfra reiser du videre med båt eller sjøfly. Ventetid forekommer både ved ankomst og avreise.

Flytid

Ca. 12 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid +3 timer. Vintertid: norsk tid +4 timer. På Maldivene har de fleste turistøyene egen tid, norsk tid +5 timer.

Vår service

Med Ving reiser du på egen hånd. Vi tilbyr rutefly og hotell, men ikke reiselederservice. På Male flyplass blir du møtt av hotellets representant, eller så oppsøker du hotellets servicedisk og får hjelp til innsjekking på båten eller sjøflyet.

Transport

Når du bestiller en reise til Maldivene med Ving må du kjøpe transport til og fra flyplassen i tillegg (obligatorisk). Det gjør du i forbindelse med bestillingen av reisen.

Flyet lander som regel på flyplassen på hovedøya Male. Transport videre fra Male til de ulike øyene skjer med innriksfly, sjøfly eller speedbåt. Hvis du reiser med sjøfly sjekker du inn bagasjen før du tar buss til sjøflyterminalen og flyr derfra. Hvis du reiser med innenriksfly går du via innenriksterminalen, flyr videre og tar deretter båt til hotellet. Du finner mer informasjon om transport fra flyplassen på hotellsiden.

Vær oppmerksom på at sjøflyene kun flyr på dagtid. Hvis flyet ditt lander på Male etter kl. 15.30 er det nødvendig med en overnatting der før du kan reise videre til hotellet. Er hjemreisen din før 09.00 er det også nødvendig med en overnatting ved flyplassen den siste natten. Vær oppmerksom på at de siste sjøflyene går fra øyene rundt 16.00 ved hjemreise.

Priser og mer informasjon om transport finner du under respektive hotell. Kontakt oss for mer informasjon og bestilling.

Les mer om generell transport her.

Sol & bad

Maldivene har fantastisk fine strender med hvit korallsand. Vær oppmerksom på at det forekommer sterke undervannsstrømmer, både på utsiden av atollene og i kanalene som går fra åpent hav og inn mellom øyene. Tidevannet går inn og ut to ganger pr. dag med variasjoner i løpet av året, og det er høyest–lavest ved fullmåne. Kontakt hotellet ditt for mer sikkerhetsinformasjon. Hvis hotellet tilbyr gratis introduksjonsdykk, anbefaler vi både nybegynnere og erfarne dykkere å delta på en introduksjon. På disse kursene lærer du blant annet at du starter med å snorkle på revene som ligger inne i atollen. Når du har blitt vant til det og det ikke blåser for mye, kan du eventuelt fortsette til de ytre revene. Kanalene egner seg ikke for snorkling, da tidevannet forårsaker sterke strømmer.

Aktiviteter

Windsurfing, snorkling, dykking, padling og volleyball. En snorkletur på ca. 3 timer koster ca. 50 USD. Snorkleutstyr kan leies for ca. 20 USD pr. døgn. Les mer om hvilke aktiviteter som tilbys der du bor under hotellinformasjonen.

Mat & drikke

På turistøyene er det kun hotellrestauranter.

Priseksempler mat (cirkapriser):
- Forrett 10 USD
- Suppe 7-10 USD
- Lunsjsalat 15 USD
- Hamburger 19 USD
- Pasta Bolognese 15 USD
- Pizza 12 USD
- Asiatisk wokrett 14 USD
- Dagens fisk 20 USD
- Kjøttrett 40 USD
- Is (1 kule) 4 USD
- Hummer med tilbehør 50 USD
- Hummermeny (5 retter) 120 USD

Priseksempler drikke (cirkapriser):
- Vann 1 liter 3,50 USD
- Coca Cola 33 cl 4,50 USD
- Cappuccino 5,00 USD
- Øl på flaske 33 cl 5 USD
- Husets vin 250 ml 6,30 USD

På prisene ovenfor tilkommer 12 % i skatt og 10 % i serviceavgift.

Uteliv

Hotellene arrangerer dans eller underholdning noen kvelder i uken.

Shopping

De fleste hotellene og resortene har en liten suvenirbutikk hvor man kan kjøpe toalettsaker, frimerker, strandklær, fargeglade trefisker, bøker og enkelt snorkleutstyr. Ta med solkrem hjemmefra da det er dyrt på Maldivene (ca. 25 USD for 80 ml).

Kommunikasjon

Mellom flyplassen og mange av øyene går det sjøfly eller båter. På de fleste øyene finnes det ingen transportmidler.

Valuta og kredittkort

Maldivske Rufiyaa (MVR). Kun USD på hotelløyene. De vanlige internasjonale kredittkortene aksepteres. Ta med USD i små valører for tips ettersom det ikke er mulig å ta ut kontanter på øyene. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.

Pass og visum

Nordiske statsborgere får visum ved ankomst som gjelder i 30 dager med mulighet for forlengelse på stedet.

Alle som reiser til land utenfor Schengen må ha pass, som oftest må dette være gyldig i 6 måneder etter hjemkomst. Innen Shcengen kreves det at man har med pass eller ID-kort som er gyldig under hele reisen.

Les mer på http://www.ving.no/pass-og-visum
Spørsmål vedrørende pass og visum skal stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Vaksinasjoner

Ving anbefaler Twinrix-vaskinasjon mot hepatitt A og B. Denne varer i flere år, og må tas minimum fire uker før avreise. Les mer om vaksiner på www.ving.no/vaksineinformasjon

Elektrisitet

230-240 V. Man må ha adapter.

Vær & klima

Maldivene har et stabilt monsunklima med to årstider: nordøst-monsunen november til mars som er solrik og tørr, og sydvest-monsunen med mye regn fra mai til september. I april og oktober veksler det gradvis mellom de to monsuntypene. Temperaturen er stabil stort sett året rundt, ca. 30 grader om dagen og 25-26 grader om natten, og med vanntemperaturer som ikke synker særlig under 25 grader.

November, desember, januar, februar og mars
Dette er normalt høysesong på Maldivene, med dagtemperaturer på 30 grader og vanntemperatur som ligger stabilt på 27-28 grader. Februar og mars er mest nedbørsfattig.

April, mai, juni, juli, august, september og oktober
Sommertemperatur og vintertemperatur er stort sett den samme, rundt 31 grader i luften og 28 i vannet. Det regner mest i september og oktober, av og til fører det også med seg tordenvær. Regnskurene står i deilig kontrast til den stekende solen og bidrar til å klarne og friske opp luften.

Ramadan

Den muslimske fastemåneden Ramadan starter rundt 15. mai 2018, og da kan det hende at enkelte butikker holder stengt og at ting går litt tregere enn vanlig.

Ambassade og konsulat

High Commission of the Republic of Maldives
22 Nottingham Pl,
London W1U 5NJ,
Storbritannia
Telefon +44 20 7224 2135

Skatt Maldivene

For barn under 2 år betales det en skatt som pr. i dag er 6 USD pr. natt. Beløpet betales direkte til hotellet. For gjester over 2 år er skatten inkludert i reisens pris.

Lover, lokale skikker og regler

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Øvrig

Det er forbudt å innføre alkoholholdige drikkevarer samt religiøs og pornografisk litteratur til Maldivene. Vin, øl og sprit serveres på hotelløyene. Prisnivået er relativt høyt. Toppløs soling er ikke akseptert. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet på Maldivene, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger eller to dobbeltsenger queen size.