Reisetips

La deg inspirere av andres opplevelser! Her finner du reisetips og forslag skrevet av våre gjester.

Husk også å legge inn ditt reisetips!

Velg land og deretter landets reisemål i rullegardinmenyen under for å få en liste over reisetips fra området.

 • Riga

  Skrevet av:Tovek 
  06.12.2011

  RIGA
  Er dette en gammel kommunisthovedstad uten glød og sjel? Må si at forventningene til denne byen ikke var stor, men så feil kan man ta.
  Fra de fleste storbyene i Norge, går det direktefly til Riga med Norwegian. I tillegg har vi AirBaltic, som har direkterute fra Oslo. Flyplassen var moderne og gr ei. Med bra utvalg av restauranter, kafeer, bar og taxfreebutikker.
  Det anbefales å ta en taxi fra flyplassen til hotellene i sentrum av Riga. Kjøreturen tar ca 20 minutter. Pris 10 LV, som tilsvarer ca kr 110,-NOK (dagens kurs i des-11) Ønsker dere å forhåndsbestille taxi kan dette gjøres direkte hos bl.a. Baltic taxi www.baltictaxi.lv
  Det finnes i tillegg shuttlebusser som går til mange av våre hoteller som f. eks Monica og Radisson hotellene. Shuttlebussen koster ca 1 LV, BILLIG (11,- NOK).
  Vi bodde på Radisson Blu Latvija. En av Rigas største hotell, med en perfekt beliggenhet sentralt i sentrum. Standard rommene var bra. Med en nydelig utsikt utover parken mot Rigas Ortodokse Katedral. Hotellet har en av verdens flotteste SPA, som heter ESPA SPA. Frokosten var veldig bra med masse variert pålegg, bacon etc. Siden Estland også har fått streng røykelov er det ikke tillatt med røyking på restaurantene eller inne på hotellene. Dette må gjøres utenfor hotellet. Dette hotellet passer for alle, både par, venner og familier. En av tingene som anbefales på dette hotellet er hotellets Sky bar, som ligger i topp.etg. med en fantastisk utsikt over hele byen. Her må man betale inngangsbillett 2 LV(22,-NOK) på kvelden. Det er verdt å få med seg denne utsikten. Ønsker man diskotek finnes det rett ved siden av hotellet. Vi merket ikke mye støy fra trafikken, eller fra diskoteket.
  Det var veldig rent i gatene, og lite søppel. Fryd for øyet. Men det er kaldt. Så boblekåpe/jakke er viktig å ha med. Vi fant ut at dette var boblejakkenes hjemland. Det fantes å få kjøpt boblejakker og kåper i alle varianter. Første kvelden spiste vi på en tradisjonell Latvisk restaurant som heter SALVE restaurant. www.salverestaurant.lv Nydelig mat.
  Når man skal se severdighetene i Riga, så ligger de i gangavstand fra hotellet. Den mest kjente attraksjonen er ”Monument of freedom” og ”Market Warehouse” som ligger ikke langt fra sentralstasjonen. På markedet får man kjøpt masse hjemmelagde ull produkter, som man kan ta med til Norge.De kan lukte litt, så husk og vask de i milo når du kommer hjem. I gamlebyen er det koselig å gå rundt å se på de nydelige (arkitektiske)gamle bygningene. Det finnes ordentlige butikker også som f.eks. Newyorker og andre fine klesbutikker etc. Man pruter ikke på markedet, da får man stygge blikk på seg… Folket er høflig og vennlig.
  En annen bra restaurant som kan anbefales er VINCENTS www.restorans.lv Her har mange berømtheter vært, det så vi på veggen. Nydelig mat.
  Istedenfor å ta SPA i Riga, tenkte vi at Jurmala området var spennende å prøve. Så vi booket Spa behandling på www.hoteljurmala.com/en/spa Vi tok tog fra Riga til Jurmala, det tok 30 min, kostet bare 10 NOK pr. pers. Togene går 2 ganger i timen t/r. Det finnes en lang gate, med masse koselig butikker og restauranter. Jurmala er perfekt for barnefamilier om sommeren i juli/aug, da de også har en strand i nærheten av dette hotellet.
  Estland er juletreets opprinnelsesland. Har aldri sett så mange pyntet juletre. Og julestemning det får man garantert om man reiser i desember.
  Konklusjon er at Riga kan anbefales, hvis man ønsker e

  Les mer

  Reiste i desember 2011

  1
  Bella skrev:
  17.08.2012
  Tusen takk! Så fint du beskriver det. Det er ikke alt som er så fint med Riga, men for meg som er opprinnelig fra Latvia var det en glede å lese denne kommentaren :) Bare en liten bemerkelse... Det er Riga som er juletreets "fødselssted",ikke Estland,men kanskje du skrev feil.
  Kommentér
 • Riga

  Skrevet av:trine.hagerup 
  09.04.2010

  Kjempehyggelig gamleby med bra restauranter og hyggelige priser. Vär med på en rundtur förste dagen - enten med buss el. gåtur. Da får man en fin innföring i byens historie. Det er rimelig å handle og her kan man virkelig gjöre noen kupp i forhold til Oslopriser. All slags håndarbeid er billig og da spesielt stikkede plagg. Var klar over at det kan väre både vind og litt kaldt på höst og vår. Ta med vindtette klär.

  Les mer

  Reiste i oktober 2008

  Kommentér