Utflukter, Supetar

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Praktisk informasjon om våre utflukter

Omis og markedet i Zadvarje – kan bestilles hjemmefra

Omis og markedet i Zadvarje – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en utflukt til den gamle piratbyen Omis, med både elvebåttur og markedsbesøk! En tradisjonell lunsj er inkludert. Drikke kjøpes til.

Les mer Skjul

På den kroatiske landsbygda produseres det rikelig av frukt og grønnsaker, og det ser man særlig på de lokale markedene som arrangeres flere ganger i uken. Denne utflukten starter med et besøk på ett av dem, der det bugner av frukt og grønt, oliven, urter og ost – alt til lave priser og av høy kvalitet. Her er det ikke vanskelig å finne noe som frister! Kanskje en saftig vannmelon, eller noen spretne oliven?

Etter markedsbesøket kjører vi til Omis – byen som i sin tid ble dannet ved munningen av Cetina-elven. En gang i tiden var dette tilholdsstedet til de beryktede Omispiratene som narret handelsskip inn i elven, sperret dem inne og plyndret dem. Ovenfor Omis våker det gamle fortet og utkikksposten Mirabella. En lokal guide gir oss en omvisning rundt i byen som kan by på flere historiske bygninger fra antikken og middelalderen. Etter en times tid blir vi invitert på en tradisjonell dalmatisk Peka – en gryte med kjøtt og grønnsaker som kokes langsomt over glør. Etter lunsj kan de som vil bade i elven eller slappe av i den flotte naturen.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Meny: Bønnesuppe, peka med kalv og kylling, salat, brød, og en lokal dessert. Drikke er ikke inkludert.

Tid:
Ca. kl. 08.00–16.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide.
Engelsktalende guide i Omis.

Krka nasjonalpark og fossefallene

Krka nasjonalpark og fossefallene

Bli med på en flott heldagstur til de imponerende Krka-fossefallene som ligger i Krka nasjonalpark. Fossefallene forserer intet mindre enn 17 barrierer på sin vei mot havet. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

I nasjonalparken blir det god tid til å koble av, utforske omgivelsene, svømme i det klare elvevannet, besøke et nærliggende folkemuseum der man kan se hvordan folk levde i gamle dager, spise lunsj og kose seg i skyggen.

På hjemveien blir det mulighet til å gjøre seg kjent med kroatiske delikatesser som lokal honning, lavendel, krydder, vin og andre godsaker.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille allerede før du reiser, samtidig som du bestiller reisen din. Du kan også bestille den på "Min side" etter at selve reisen er bestilt.

Mat og drikke: Ingen måltider er inkludert. Entré: Inngang til nasjonalparken. Tid: Heldagstur. Lurt å ha med: Badetøy og behagelige sko (f. eks joggesko eller fjellsko). Reiseguide: Skandinavisktalende guide.

Kort fottur til Blaca

Kort fottur til Blaca

Les mer Skjul
Biking: Olive Route

Biking: Olive Route

Denne lærerike og interessante turen tar oss gjennom de vakreste byene på Brac.

Les mer Skjul

Etter en kort kjøretur til Nerežišca, en typisk innlandsby, starter vi med å gjøre oss kjent med syklene, utstyret og sikkerhetsrutiner. Guiden kan svare på eventuelle spørsmål du måtte ha, og hjelper de som trenger det.

Vi sykler fra Nerežišca til Donji Humac med sine sjarmerende steinhus og sin vakre kirke, som sannsynligvis kommer til å fange oppmerksomheten din fra sykkelen. Vi tar turen innom et steinhuggergalleri, og fortsetter deretter til et steinbrudd på den hvite veien til Dracevica.
I Dracevica er det som om tiden står stille. Du kommer til å få en fornemmelse av at tid og rom ikke eksisterer, og landsbyens tettbygde hus er som et øyeblikksbilde av et fantastisk middelhavslandskap. Vi blir her en liten stund før vi fortsetter mot Ložiza, som er kjent for å være et av øyas aller vakreste steder.

Siste etappe er veien mot fiskelandsbyen Sutivan, og vel fremme her smaker en kaffekopp eller en is ekstra godt på en av de utallige strandkaféene.

Totalt sykler vi 20 kilometer på denne utflukten, og vanskelighetsgraden varierer fra lett til middels.

Inkludert: Engelsktalende guide, utstyr (terrengsykkel og hjelm) og transport i minibuss.
Tid: Ca 3,5 timer.
Kjekt å ha med: Solkrem, kamera, penger.

Hvar og Bol – to av Kroatias perler – kan bestilles hjemmefra

Hvar og Bol – to av Kroatias perler – kan bestilles hjemmefra

Kroatias skjærgård rommer mer enn tusen øyer, men bare 50 av dem er bebodd. Hver øy har sin egen karakter og sine høydepunkter hva gjelder natur, arkitektur og kultur. Vi besøker øyene Hvar og Brac. Mat og drikke er ikke inkludert på utflukten.

Les mer Skjul

Hvar er offisielt kjent som Kroatias mest solrike øy, og i byen med samme navn finner du flere severdigheter som er verdt et besøk. Hvars gamle katedral med røtter fra 1300-tallet er oppkalt etter byens skytshelgen Stefan, som også regnes som kristendommens første martyr. Katedralen er en av regionens eldste, og er bare et av stedene vi besøker i løpet av oppholdet vårt på Hvar. Når du er på øya kommer du sannsynligvis til å kjenne duften av lavendel som henger i luften – Hvar er nemlig kjent for sin lavendelproduksjon, som er en av øyas største inntektskilder.

I løpet av utflukten blir det også tid til et besøk på naboøya Brac, der vi blant annet besøker den lille, sjarmerende byen Bol. Vi får selvfølgelig også med oss den kjente Zlatni Rat-stranden i nærheten.

Mat og drikke: Ikke inkludert i prisen. Det finnes mange spisesteder i Hvar, og det blir en lunsjpause etter byvandringen.

Tid: Heldagsutflukt, ca. 07.00-19.00.

Guide: Skandinavisktalende guide på bussen. Engelsktalende guide i Hvar.

Øvrig: Vær oppmerksom på at eventuelle entréavgifter ikke er inkludert i prisen.

Sea Kayaking – Family Fun

Sea Kayaking – Family Fun

Med havkajakk kan du nå bortgjemte viker, strender og små, pittoreske byer ved vannet. Dette er en familievennlig utflukt med litt padling og mer svømming, snorkling og strandleker. Ingen måltider er inkludert.

Les mer Skjul

Dette er en herlig halvdagsutflukt og en enestående mulighet til å utforske roligere omgivelser. Samtidig kan du unngå de livligste strendene. Selv om å padle kajakk er nytt for deg vil du bli overrasket over hvor fort du lærer deg å mestre teknikken ved hjelp av instruksjonene fra de erfarne instruktørene.

Padlingen begynner i Sutivan og går langs Bracs nordvestlige kystlinje i rolige vann uten trafikk og havner. Vi padler til en fin og rolig strand med mange muligheter for lek og aktiviteter for barna – både på land og i vann.

Mindre barn kan dele kajakk med to foreldre. Barn som kan holde egen barneåre kan dele kajakk med én forelder.

Strekningen som padles er ca. 3 nautiske mil (5,5 kilometer). Lav vanskelighetsgrad. Egnet for familier. Utflukten i sin helhet tar fire timer, der maks to timer går til padling.

Inkludert: Utstyr (dobbelkajakker, flytevester, neopren-sko, snorkel og cyklop), transport Supetar-Sutivan t/r.

Mat og drikke: Ikke inkludert.

Tid: Halvdagsutflukt, ca. 08.00-12.00

Guide: Engelsktalende instruktør.

Kjekt å ha med: Solkrem, skift, håndkle, penger, badetøy.

Den blå grotten og øya Vis

Den blå grotten og øya Vis

Mange av Kroatias fineste steder kan du se og oppleve til havs. «The Blue Cave» – den blå grotten – er en av regionens absolutte høydepunkter. For å komme seg dit trenger du en båt, og på denne utflukten begir vi oss av sted med katamaran. Det blir flere hyggelige stopp underveis. Ingen måltider er inkludert.

Les mer Skjul

Utflukten starter i Split, og derfra reiser vi til den lokale fiskerlandsbyen Komiža. Der går vi om bord i en katamaran og setter kurs mot Den blå grotten. Grotten ligger sør for øya Vis, og når vi kommer frem bytter vi båt for å dra inn i grottens magiske verden. Der inne reflekteres sollyset i den hvite sandbunnen og skaper en storslagent nyansespill i blått.

Etter grottebesøket seiler vi til Vis (også kjent som Lissa), en flott øy med fantastisk natur og en interessant historie. Det var her den østerrikske flåten beseiret sin italienske motpart i 1866. Sjøslaget regnes fortsatt som avgjørende i regionens frihetskamp. Under andre verdenskrig gjemte den jugoslaviske lederen Tito (Josip Broz) seg for tyskerne i en av øyas mange grotter, og ikke en eneste gang lyktes de i å finne ham. Den dag i dag kan man fortsatt se restene av øyas flyplass, grottene og flere imponerende militærinstallasjoner.

Ettersom vi både har båt og terrengbiler tilgjengelige byr denne utflukten på et innblikk i både øyas historiske høydepunkter og spennende transportetapper. Det er duket for en utflukt med mange minneverdige opplevelser!

Fra Split kan du bestille en båttur enten til Den blå grotten, til Vis, eller velge en kombinasjon. Ta kontakt med en av Vings reiseledere for å finne ut hvilken utflukt som passer deg best.

Mat og drikke: Ikke inkludert. Mat og drikke kan kjøpes i løpet av egentiden i Komiža.

Inkludert i prisen: Inngang til Titos grotte.

Tid: Heldagsutflukt, ca. kl. 09.00-17.30.

Guide: Engelsktalende guide.

Øvrig: Utflukten til Vis anbefales ikke for barn under 6 år.

Opplev Bol og Brac

Opplev Bol og Brac

Kroatias severdigheter er mange, og ikke så rent få av dem ligger på fastlandet. Du visste kanskje ikke at det finnes flere små perler utenfor kysten som også fortjener oppmerksomhet? Bli med til øya Brac og den sjarmerende småbyen Bol! Ingen måltider er inkludert.

Les mer Skjul

Selv om Kroatia ikke akkurat er kjent for sin olivenoljeproduksjon har de faktisk olje av svært høy kvalitet. Produksjonen er relativt liten i omfang, men på denne utflukten kan du både smake på den lokale olivenoljen og kanskje kjøpe med deg litt hjem når vi besøker Škrips olivenoljemuseum.

Brac har også flere imponerende utsiktspunkter, og i løpet av dagen besøker vi det høyeste – Vidora Gora med sine 778 meter. På klare dager kan du se helt til Bol, strendene rundt og naboøyene Hvar, Vis og Korcula.

I løpet av dagen får du også tid til å utforske Bol på egen hånd, der du blant annet kan dra til den ikoniske stranden Zlatni Rat, rusle rundt i gatene eller spise et godt måltid på en av de hyggelige restaurantene.

Mat og drikke: Ikke inkludert.

Entré: Inngang til museet og prøvesmakingen er inkludert.

Tid: Heldagsutflukt, ca. kl. 09.00-17.00.

Guide: Skandinavisktalende guide.

Kjekt å ha med: Kamera, badetøy, håndkle og penger. Vi anbefaler at du bruker behagelige sko.