Utflukter, Supetar

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Praktisk informasjon om våre utflukter

Omis og markedet i Zadvarje – kan bestilles hjemmefra

Omis og markedet i Zadvarje – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en utflukt til den gamle piratbyen Omis, med både elvebåttur og markedsbesøk! En tradisjonell lunsj er inkludert. Drikke kjøpes til.

Les mer Skjul

På den kroatiske landsbygda produseres det rikelig av frukt og grønnsaker, og det ser man særlig på de lokale markedene som arrangeres flere ganger i uken. Denne utflukten starter med et besøk på ett av dem, der det bugner av frukt og grønt, oliven, urter og ost – alt til lave priser og av høy kvalitet. Her er det ikke vanskelig å finne noe som frister! Kanskje en saftig vannmelon, eller noen spretne oliven?

Etter markedsbesøket kjører vi til Omis – byen som i sin tid ble dannet ved munningen av Cetina-elven. En gang i tiden var dette tilholdsstedet til de beryktede Omispiratene som narret handelsskip inn i elven, sperret dem inne og plyndret dem. Ovenfor Omis våker det gamle fortet og utkikksposten Mirabella. En lokal guide gir oss en omvisning rundt i byen som kan by på flere historiske bygninger fra antikken og middelalderen. Etter en times tid blir vi invitert på en tradisjonell dalmatisk Peka – en gryte med kjøtt og grønnsaker som kokes langsomt over glør. Etter lunsj kan de som vil bade i elven eller slappe av i den flotte naturen.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Meny: Bønnesuppe, peka med kalv og kylling, salat, brød, og en lokal dessert. Drikke er ikke inkludert.

Tid:
Ca. kl. 08.00–16.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide.
Engelsktalende guide i Omis.

Krka nasjonalpark og fossefallene – kan bestilles hjemmefra

Krka nasjonalpark og fossefallene – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en flott heldagstur til de imponerende Krka-fossefallene som ligger i Krka nasjonalpark. Fossefallene forserer intet mindre enn 17 barrierer på sin vei mot havet. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

I nasjonalparken blir det god tid til å koble av, utforske omgivelsene, svømme i det klare elvevannet, besøke et lokalt folkemuseum der man kan se hvordan folk levde i gamle dager, spise lunsj og kose seg i skyggen.

På hjemveien blir det mulighet til å gjøre seg kjent med kroatiske delikatesser som lokal honning, lavendel, krydder, vin og andre godsaker.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille allerede før du reiser, samtidig som du bestiller reisen din. Du kan også bestille den på "Min side" etter at selve reisen er bestilt.

Mat og drikke: Ingen måltider er inkludert.

Entré: Inngang til nasjonalparken.

Tid: Heldagstur.

Lurt å ha med: Badetøy og behagelige sko (f. eks joggesko eller fjellsko).

Reiseguide: Skandinavisktalende guide.

Kort fottur til Blaca

Kort fottur til Blaca

Hvorfor ikke bruke noen timer av ferien din på en lett og givende fottur til klosteret Blaca og det omkringliggende museumsområdet?

Les mer Skjul

Utflukten starter med en halvtimes busstur gjennom vakkert, kupert terreng til Blaca, der vi begynner å gå. Det tar i underkant av en time å gå ned til klosteret der vi får en guidet omvisning. Det blir også tid til å vandre rundt og nyte roen og stillheten. Når batteriene er fulladet tar vi oss tilbake til bussen – nå går vi i oppoverbakke. Fotturen krever bare middels god kondisjon. Hele turen tar ca. fire timer, og fotturen er ca. 2,5 kilometer hver vei.

Inkludert:
Guide, transport, inngangsbillett.

Guide:
Engelsktalende lokalguide.

Tid:
Ca. 4 timer

Kjekt å ha med:
Behagelige sko og vann.

Biking: Olive Route

Biking: Olive Route

Denne lærerike og interessante turen tar oss gjennom de vakreste byene på Brac.

Les mer Skjul

Etter en kort kjøretur til Nerežišca, en typisk innlandsby, starter vi med å gjøre oss kjent med syklene, utstyret og sikkerhetsrutiner. Guiden kan svare på eventuelle spørsmål du måtte ha, og hjelper de som trenger det.

Vi sykler fra Nerežišca til Donji Humac med sine sjarmerende steinhus og sin vakre kirke, som sannsynligvis kommer til å fange oppmerksomheten din fra sykkelen. Vi tar turen innom et steinhuggergalleri, og fortsetter deretter til et steinbrudd på den hvite veien til Dracevica.
I Dracevica er det som om tiden står stille. Du kommer til å få en fornemmelse av at tid og rom ikke eksisterer, og landsbyens tettbygde hus er som et øyeblikksbilde av et fantastisk middelhavslandskap. Vi blir her en liten stund før vi fortsetter mot Ložiza, som er kjent for å være et av øyas aller vakreste steder.

Siste etappe er veien mot fiskelandsbyen Sutivan, og vel fremme her smaker en kaffekopp eller en is ekstra godt på en av de utallige strandkaféene.

Totalt sykler vi 20 kilometer på denne utflukten, og vanskelighetsgraden varierer fra lett til middels.

Inkludert: Engelsktalende guide, utstyr (terrengsykkel og hjelm) og transport i minibuss.
Tid: Ca 3,5 timer.
Kjekt å ha med: Solkrem, kamera, penger.

Hvar og Bol – to av Kroatias perler – kan bestilles hjemmefra

Hvar og Bol – to av Kroatias perler – kan bestilles hjemmefra

Kroatias skjærgård rommer mer enn tusen øyer, men bare 50 av dem er bebodd. Hver øy har sin egen karakter og sine høydepunkter hva gjelder natur, arkitektur og kultur. Vi besøker øyene Hvar og Brac. Mat og drikke er ikke inkludert på utflukten.

Les mer Skjul

Hvar er offisielt kjent som Kroatias mest solrike øy, og i byen med samme navn finner du flere severdigheter som er verdt et besøk. Hvars gamle katedral med røtter fra 1300-tallet er oppkalt etter byens skytshelgen Stefan, som også regnes som kristendommens første martyr. Katedralen er en av regionens eldste, og er bare et av stedene vi besøker i løpet av oppholdet vårt på Hvar. Når du er på øya kommer du sannsynligvis til å kjenne duften av lavendel som henger i luften – Hvar er nemlig kjent for sin lavendelproduksjon, som er en av øyas største inntektskilder.

I løpet av utflukten blir det også tid til et besøk på naboøya Brac, der vi blant annet besøker den lille, sjarmerende byen Bol. Vi får selvfølgelig også med oss den kjente Zlatni Rat-stranden i nærheten.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt reise.

Mat og drikke: Ikke inkludert i prisen. Det finnes mange spisesteder i Hvar, og det blir en lunsjpause etter byvandringen.

Tid: Heldagsutflukt, ca. 07.00-19.00.

Guide: Skandinavisktalende guide på bussen. Engelsktalende guide i Hvar.

Øvrig: Vær oppmerksom på at eventuelle entréavgifter ikke er inkludert i prisen.