Se hotell (1)

Reiser til Guía de Isora

En Tenerife-ferie med virkelig luksuspreg: Velkommen til Guía de Isora! Her bor du både elegant og eksklusivt.

Guía de Isora ligger ved kysten nord for Playa de las Américas. Med Ving bor du luksuriøst på The Ritz Carlton Abama, som har egen golfbane der du kan spille året rundt. På The Ritz Carlton Abama er det lett å skjemme seg skikkelig bort. Hotellet ligger ved havet et stykke fra nærmeste by. Her kan du være sikker på å få en ferie der du ikke vil savne noen ting. Eller hva sier du til syv forskjellige basseng, egen Beach Club og golfskole? Eller spa og to restauranter med stjerner i Guide Michelin? Alt innen behagelig rekkevidde.

Oppdag Tenerife

Du vet vel at du kan bestille leiebil samtidig som du bestiller reisen din hos Ving? Hvis du har lyst til å både slappe av og oppdage litt av øya i løpet av ferien, anbefaler vi deg å leie bil et par dager.

Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Veldig fornøyde gjester
 • Hotell med spa
 • Hotell på stranden
 • Fin strand
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Guía de Isora

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
22°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
23°16°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
24°19°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
26°19°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°22°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°22°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
28°22°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
26°20°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
24°18°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
23°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Hotellet har en fin, egen strand med solsenger og parasoller. Sanden er for det meste finkornet, men grus og steiner kan forekomme. Stranden er ikke spesielt langgrunn.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 40 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Guía de Isora med rutefly året rundt. Da velger du selv avreisedato og hvor mange dager du vil at ferien skal vare.

Flyet lander på på Reina Sofia-flyplassen sør på Tenerife.
Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly kan du i de fleste tilfeller bestille transport til hotellet ditt, som regel med taxi eller minibuss. All informasjon om bestilt transport finner du i reisebeviset ditt. Prisen for transport varierer, avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du ved bestilling.

Bor du på The Ritz Carlton Abama har du direktetransport til hotellet inkludert.

Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
Guía de Isora har noen få restauranter som serverer både spansk og internasjonal mat. Du finner et større utvalg av restauranter i Playa de las Américas. Dit tar det ca. 20 minutter å kjøre.

Mat og drikka på Tenerife

Spanjolene har typisk sydeuropeiske matvaner; frokosten hopper de som regel over, eller de nøyer seg med en kopp kaffe og en croissant. Men det kompenserer de for ved å gå på kafe i ellevetiden og drikke en café con leche (kaffe med melk) og spise en bocadillo, omtrent det samme som en halv bagett med mye pålegg.

De spiser lunsj ganske sent, som regel i totiden. Deretter er det mange som fortsatt tar siesta. Spanske barn pleier å få noe å spise i sekstiden for ikke å bli for sultne, mens foreldrene ofte venter til nitiden med å spise middag. Det betyr ikke at du som besøkende trenger å følge det samme mønsteret, men om du lurer på hvorfor det er så mange tomme restauranter rundt våre lunsj- og middagtider, er dette forklaringen. På turiststedene er det alltid mange restauranter som holder åpent hele dagen.

Tips

Tips er ikke alltid inkludert i regningen, men du finner ofte en post som kalles IGIC, som tilsvarer den kanariske moms på syv prosent. Du er ikke pålagt å gi tips, men om du er fornøyd med servicen, og enda viktigere, om du tror at du kommer tilbake ved en senere anledning, så legger du igjen 10% i tips.
Om du ikke er fornøyd, eller bare sitter i baren og spiser for eksempel en sandwich, trenger du ikke å legge igjen noe tips.
Husk at spanjolene av og til setter brød på bordet før maten kommer. Dette er ikke alltid gratis, og om du spiser av det kommer det på regningen. Om du lar det stå behøver du ikke betale for det.

Restauranter

Utvalget av restauranter er veldig stort på Tenerife, og lokalbefolkningen spiser ofte ute. I helgene er det neste obligatorisk å gå ut med familie og venner for å spise et godt måltid sammen. Fine, eksklusive restauranter med internasjonalt kjøkken blandes med kanarisk, tysk, italiensk, fransk, peruansk, kinesisk, libanesisk, indisk etc.

Kanin

Kaninkjøtt, eller "conejo" som det heter på menyen, er lett og lyst kjøtt som minner litt om kylling, men har mer smak. Om du har valgt et bra spisested risikerer du ikke at det er tørt, men får det heller servert som en velsmakende gryte.

Mojo

Mojo, som uttales "mocho", er en kulinarisk genistrek i liten utgave. Dette er en saus som både kan lages hjemme og kjøpes ferdig i glass på butikken. Rød mojo er en blanding av paprika og krydder, mens koriander dominerer den litt mildere grønne mojoen. Det er vanskelig å si hvilken som er best, så prøv begge!

Ost

På Kanariøyene produserer de en mengde forskjellige ostetyper, og alle er veldig gode. De yster av ku-, geite- og sauemelk eller blandinger av disse. En av de mest kjente spanske ostene heter Manchego og kommer riktignok ikke fra Kanariøyene, men minner mye om kanariske oster. Den har en svart skorpe og mild, karakteristisk smak med en viss syrlighet. Du må selv smake deg frem til de forskjellige variantene.
Ost heter queso på spansk, og røkt ost (som smaker mye bedre enn det høres ut som) heter queso ahumado. Gå inn på et større supermercado og se hva du finner. Her kan du lete deg frem blant godbitene og komme ut med favnen full av delikatesser som lokal ost, skinke og pølse. Det er en sann fornøyelse for matelskere.

Poteter

Vi potetelskende nordmenn burde lære av spanjolene. Deres papas arrugadas ("rynkete poteter"), kokes i vann med så mye havsalt at vannet trekkes ut av dem og smaken konsentreres. Serveres litt skrukkete, dekket av salt og sammen med mojo.

For den godtesyke

Ikke la skinnet bedra! De vakreste kakene, overdådig pyntet med frukt og konfekt, seiler ofte under falskt flagg. Under den vakre overflaten gjemmer deg seg som regel bare et nøytralt og kjedelig sukkerbrød. Prøv heller de mer uanselige bakevarene som sjokoladefylte croissanter eller butterdeigssnurrer fylt med nøtter og tørket frukt. De ser kanskje ikke ut som noen prisvinnere, men de får smaksløkene til å dirre av glede.
Kveldslivet i Guía de Isora er betydelig roligere enn i Playa de las Américas, hvor det er mye mer å velge mellom.
Shopping
I Guía de Isora er det ikke mange butikker du kan handle i, siden stedet ligger litt i utkanten av et turistområde. På hotellet er det derimot noen butikker. Om du er ute etter å shoppe anbefaler vi en tur til Playa de las América.

Shopping på Tenerife

Prisnivået på Tenerife er generelt litt lavere enn i Norge, da det er et frihandelsområde med kun 7 prosent moms. Det kan være lurt å være på utkikk etter sko, vesker, parfyme, kosmetikk, elektronikk, tobakk, alkohol og merkevarer. Gull og sølv er ikke spesielt billig, men det kan være verdt å kjøpe arbeidskrevende smykker, da arbeidskraften er rimeligere her. Perlekjeder og smykker av kjente designere er mye billigere enn hjemme, det samme gjelder klokker og penner.
Aktiviteter og severdigheter

Golf – Guía de Isora

I området rundt Guía de Isora ligger det flere golfbaner, hvorav den ene hører til hotellet.

Vannsport – Guía de Isora

Ved stranden i Guía de Isora kan man drive med flere typer vannsportsaktiviteter.

Severdigheter på Tenerife

Tenerife har mye historie og mange severdigheter, men de fleste ligger utenfor Los Cristianos og Playa de las Américas, som er relativt nybygde områder. Øyas museer ligger i hovedstaden Santa Cruz, ca. 80 kilometer fra Los Cristianos. Den gamle hovedstaden La Laguna har nesten vokst sammen med Santa Cruz. La Laguna er med sin interessante arkitektur og katedralen og universitetet verdt et besøk. Spanjolene grunnla hovedstaden etter å ha erobret øya fra urbefolkningen i 1497. Hovedstaden ble senere flyttet til Santa Cruz for å ligge ved havet. I dag er det en viktig havneby og øyas administrative senter.
Hvordan du tar deg rundt
Vil du oppleve Tenerife på egen hånd og i ditt eget tempo? Vi samarbeider med Avis, som har de beste bilene og gode forsikringer. Kontakt oss i trefftiden eller ring oss på servicetelefonen, så reserverer vi bilen. Ta med førerkort og pass til Avis og avtal når bilen skal leveres tilbake. Vær oppmerksom på deres åpningstider og eventuelle helligdager. Ha alltid kontrakten liggende i bilen.

Biltyper

B Volkswagen Polo el.l. bil. 2 voksne + 2 barn
C Skoda Fabia el.l. bil. 4 voksne
D Volkswagen Golf el. l. bil. 4 voksne + 1 barn
F Xsara Picasso el.l. bil. 4 voksne + 1 barn
K VW Eos / Beetle Cabriolet el.l. bil. 4 voksne + 1 barn
P VW Multivan el. l. bil. 7 voksne

Følgende er inkludert i prisen:

• Totalforsikring
• Ubegrenset kjørelengde
• Kart over øya
• Skatt/moms

Følgende kan du bestille etter behov:

• Barnesete kan leies for ca. 9 euro.
• GPS kan leies for ca. 12 euro per dag.
• Om det er flere enn én fører må man betale en ekstraforsikring på ca. 8 euro per dag.
• Om føreren er under 25 år må man betale en ekstra forsikring per dag.

Annet:

Tillatt parkering er markert med hvite linjer. Blå linjer betyr at parkeringsavgift skal betales, og det betales akkurat som hjemme i en parkeringsautomat. Gule linjer betyr stopp- og parkeringsforbud. Respekter dette, for politiet fjerner feilparkerte biler, og det er dyrt og vanskelig å hente ut bilen igjen.
Det er bussforbindelser mellom de fleste større stedene. Det går båt til og fra La Gomera, El Hierro og La Palma fra Los Cristianos. Fra Santa Cruz går det båt til Gran Canaria.

Busstrafikk – Guía de Isora

Lokalbussene er grønne og heter TITSA. Det er bussforbindelser mellom de fleste større stedene. Fra Guía de Isora går det buss til Playa de las Américas, som har gode bussforbindelser til resten av øya.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet må være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Spania. For mer informasjon ta kontakt med Spanias ambassade på tlf. 22 92 66 90.

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Spania.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Karneval

I 2019 holdes den store karnevalsparaden i Santa Cruz 5. mars. I løpet av de 14 dagene karnevalet varer kan du få med deg valget av dronning, karnevalsopptog og Sardinens begravelse 6. mars. Samtidig feirer de karneval i Puerto de la Cruz, med unntak av den store paraden som her går av stabelen 9. mars. I Los Cristianos begynner festivalen vanligvis 1–2 uker etter at den er avsluttet i Santa Cruz. De stedene som berøres mest er Santa Cruz, Los Cristianos og Puerto de la Cruz, men også reisemål som ikke har sitt eget karneval kan ha sin små lokale festligheter. Det innebærer mye liv og røre i gatene, også sent på natten. Musikk og natteliv kan virke forstyrrende på noen hotell. Gatene kan være stengt i perioder, noe som gjør at transferbussene ikke kommer frem til enkelte hotell, og gjestene må gå noen hundre meter.

Valuta og betaling

Euro (EUR).

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Finn reisen din til Guía de Isora