Utflukter, Playa de las Américas

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Praktisk informasjon om våre utflukter

Luksuskatamaranen MustCat

Luksuskatamaranen MustCat

En herlig dag på havet hvor vi speider etter hval, delfin og bader i havet.

Les mer Skjul

MustCat er blant de ledende katamaranene på Tenerife, og de tilbyr mer enn på andre lignende utflukter. De har for eksempel den eneste båten som går ut fra havnen i Las Galletas, en lokal by der du om morgenen møter fiskerne på vei inn med nattens fangst.

Mens katamaranen glir lydløst gjennom havoverflaten, kan du slappe av og nyte solen, vinden og havet. Plutselig blir det stille og du ser at besetningen peker ned i havet – det er en pilothval eller kanskje delfiner. Båten er ikke den største, men det er likevel nok av plass, og du kan ligge og slappe av under solnettene lengst fremme i båten.

Etterpå fortsetter vi til en bukt hvor vi kan bad og nyte solen. I løpet av turen er det også gode muligheter til å møte havskilpadder.

Inkludert i prisen:
Drikke er inkludert under seilasen. Velger du den kortere turen er et smørbrød med ost eller skinke inkludert, og velger du den lengre serveres du paella (kylling eller fisk).

Tid:
Ca. 3 eller 4,5 time. Prisen er for den kortere turen (3 timer).

Guideservice:
Engelsktalende guide.

Lurt å ta med:
Badetøy, solkrem, kamera, håndkle, klesskift og solbriller.

Glassbunnbåten Royal Delfin

Glassbunnbåten Royal Delfin

Opplev Tenerifes vakre natur fra havet.

Les mer Skjul

Båten Royal Delfin seiler ut fra havnen i Puerto de Colón og ut på Atlanterhavet. Vi følger kystlinjen nordover og får se Tenerife fra en annen side. Nyt stillheten på havet eller gå under dekk og se på livet under vannoverflaten gjennom panoramvinduene. Kapteinen garanterer at du kommer til å se hval eller delfiner. Lunsj serveres når sulten melder seg, og drikke er inkludert under hele seilaset. En tur på Royal Delfin passer alle, ikke minst barnefamilier. Om bord er det rikelig med plass og mye å gjøre og oppleve.

Inkludert i prisen:
Lettere lunsj og drikke (øl, sangria, brus og vann)under hele seilaset. Oppgitt pris gjelder den kortere turen (3 timer) fra reisemålene på sørsiden. Prisen er høyere fra Puerto de la Cruz (4,5-timers utflukt).

Tid:
3 eller 4,5 timer.

Guideservice:
Engelsktalende guide.

Lurt å ta med:
Badehåndkle, klesskift, solkrem, kamera og solbriller.

Øvrig informasjon:
Ved dårlig vær kan båtturen bli innstilt, og av og til får vi dessverre ikke gitt beskjed om dette før rett før avgang. Suvenirer og bilder som tas i løpet av dagen kan kjøpes om bord.

The Water Kingdom

The Water Kingdom

Siam Park på Tenerifes sørside gir begrepet "badeland" en helt ny dimensjon. Badelandet er et av Europas største og mest påkostede, og har flere år på rad blitt rangert som det beste av TripAdvisor. Dette er en heftig ferieopplevelse for hele familien!

Les mer Skjul

Her finnes det herlige vannrutsjebane og mange morsomme badelekeplasser for alle aldre. Vannrutsjebanene har ulik vanskelighetsgrad slik at alle kan finne noe som passer. Og i noen av disse kan hele familien rutsje sammen på en stor ring. For de aller tøffeste er det utfrodringer som "The Dragon" og det 28 meter høye tårnet, "Tower of Power".

I 2015 åpnet den nye vannsklien Singah, som regnes som en av verdens raskeste. For de som vil slappe av finnes det også en fantastisk kritthvit sandstrand. Her kan du koble av på solsengene og bade i det kjempestore bassenget. Her finner du verdens største bølgemaskin som lager bølger på opp mot fire meter et par ganger i timen. Lyder dette litt voldsomt kan vi anbefale "Lazy river", som er verdens lengste, og blant annet renner gjennom en haitunnel!

Det finnes flere restauranter og kafeer på området, samt oppbevaringsbokser hvis du har noe du vil låse inn. Hele parken er Thailand-inspirert og du føler straks du er inne i en eventyrlig og eksotisk verden, fylt av Orientens mystikk.

Hvorfor ikke kjøpe en Twinticket? Da får du adgang til Siam Park og Loro Parque til spesialpris. Du velger selv hvilke dager du vil benytte respektive billett, og du kan også kombinere din Twinticket med vår busstransport til Loro Parque.

Mat og drikke:
Ikke inkludert, men det er mulig å kjøpe lunsj i parken.

Tid:
Parken er åpen alle dager med følgende åpningstider:
1.5-31.10, kl. 10.00-18.00.
1.11-30.4, kl. 10.00-17.00.

Guideservice:
Utflukten er på egen hånd, men det går gratisbusser fra Playa de las Américas og Los Cristianos.

Loro Parque – kan bestilles hjemmefra

Loro Parque – kan bestilles hjemmefra

Tenerife er en vakker øy med stor flora og fauna. Det oppdaget tyskeren Wolfgang Kiessling allerede på begynnelsen av 70-tallet, og han bestemte seg for å reise tilbake til Tenerife og åpne en park dedikert til sin store lidenskap for fugler, og spesielt papegøyer. Det var startskuddet for Loro Parque – Papegøyeparken.

Les mer Skjul

I dag huser Loro Parque over 4000 papegøyer og over 350 forskjellige arter. Noen lever fritt i parken. I Loro Parque finner du fargerike fugler, hvite tigre, sjimpanser, gorillaer, skilpadder, alligatorer og mye, mye mer. Ved det store undervannsakvariet kan man studere fargesprakende, vakre fisk og andre sjødyr man sjelden ser i naturen. I løpet av dagen kan du også få deg et av de forskjellige showene som arrangeres i parken.

Loro Parque ligger i et stort og fint grøntområde. Siden 2015 har besøkende kunne lære mer om dyrene, deres behov og hvordan parken tar vare på dem i Animal Embassy. Parken passer for både store og små.

Du kan kjøpe billett til parken av oss selv om du skal dra dit på egen hånd. Da slipper du å stå i den lengste køen. Vil du besøke Puerto de la Cruz, men ikke Loro Parque, kan du kjøpe billett kun til bussen.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Inkludert i prisen:
Buss og inngang til parken.

Mat og drikke:
Ikke inkludert, men det er mulig å kjøpe lunsj i parken.

Tid:
Heldag, ca. kl. 08.00-17.30

Guideservice:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med:
Lommepenger, kamera og vannflaske.

Teide – kan bestilles hjemmefra

Teide – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en spennende heldagsutflukt med buss og taubane til Spanias høyeste fjell. Taubane, måltider og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Vi begynner ferden på morgenen og får oppleve fire ulike klimasoner i løpet av dagen. Det er fascinerende å se hvordan naturen forandrer seg langs veien. På veien oppover får vi høre mer om Tenerife og vulkanens historie.
Vi forlater hotellområdene og kjører gjennom små landsbyer hvor det dyrkes alt fra poteter til vindruer. Lenger opp i dalen strekker furuskogen seg utover store områder, for deretter å kjøre ned i et av verdens største krater, som mer minner om et sterilt månelandskap, men som har former og farger etter lavaen.

Taubanen starter på 2356 meters høyde. Hvis været tillater det kan du ta taubanen opp til 3555 meter. Dette er ikke inkludert i prisen, men kan kjøpes som tillegg. På toppen venter spektakulær utsikt over nasjonalparken og flere naboøyer. På veien ned igjen følger vi en annen vei gjennom helt annerledes landskap, men vi vil selvfølgelig også ta en titt på den unike floraen i Las Cañadas (kraterområdet). Vi legger også inn en pause for å stoppe og se på litt suvenirer fra Tenerife og Teide.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille før du reiser, enten samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" hvis du allerede har bestilt.

Mat og drikke:
Ikke inkludert.

Entré:
Taubanen er ikke inkludert i prisen. Ca. 27 euro/voksen og ca. 13,5 euro for barn. Billettene må forhåndsbestilles. Kjøp dem av Vings reiseleder når du bestiller utflukten.

Tid:
Helvdagsutflukt. Ca. 08.00-13.30.

Guideservice:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med:
Gode tursko og varme klær da det er kaldt i høyden. Vannflaske, kamera og penger til taubanen.

Øvrig:
Taubanen er avhengig av været, og er det for dårlig vær (for eksempel for mye vind) stenges den midlertidig. Prisen på utflukten varierer utifra hvilket reisemål den går fra. Gravide og/eller personer med hjerteproblemer kan ikke ta taubanen da det kan innebære en viss helserisiko pga. høyden.

Klassiske Tenerife – kan bestilles hjemmefra

Klassiske Tenerife – kan bestilles hjemmefra

På denne utflukten får du oppleve det beste Tenerife har å by på, og alt på en og samme dag. Gjør deg klar for en dag fullspekket med nye opplevelser og inntrykk.

Les mer Skjul

Vi setter oss i bussen og tar den raskeste veien nordover, mot den frodige og mer historiske delen av øya. Vi stopper halvveis for å se på en av de mest interessante og kanskje minst kjente stedene. Vi besøker pyramidene i Guimar for å lære mer om Guanchefolket og høre om historien bak pyramidene. Etter dette kjører vi til den gamle hovedstaden La Laguna for å se oss rundt i byen og se på de gamle bygningene. Her får du også tid på egen hånd til å oppdage byen i ditt eget tempo.

Vi fortsetter deretter inn i området Tacoronte og besøker den trivelige Bodega Alvaro. Her får vi en full tapaslunsj med prøvesmaking av flere lokale viner, som du selvsagt kan kjøpe med deg om de faller i smak. Deretter går bussen videre til havnebyen Puerto de la Cruz der vi besøker Casa Abaco, et hus som nå er blitt til museum med en lang historie. Her får vi også se et hesteshow.

På veien hjem stopper vi ved Candelaria for et siste innblikk i øyas religion og historie. Dette er et sted dit pilgrimer valfarter i august måned for å tilbe Kanariøyenes skysthelgen jomfru Maria – Virgen de Candelaria. Når vi smått om senn kommer ned til sørkysten igjen kommer vi i tide til en vakker solnedgang, selv om dette kan variere litt i løpet av året.


Inkludert i prisen:
Tapaslunsj med vinsmaking eller vann, samt inngang til Piramides de Guimar, inngang til Casa de Abaco med show og drikke.

Tid:
Heldag, ca. kl. 08.00-18.30.

Guideservice:
Skandinavisk guide.

Kjekt å vite: Bruk gode tursko, da vi ved to anledninger går litt lengre strekninger.

Det er mange trapper og nivåforskjeller i områdene man besøker på denne utflukten. Personer med bevegelsesvansker bør rådføre seg med reiselederne våre før en eventuell bestilling.

Legendariske La Gomera – kan bestilles hjemmefra

Legendariske La Gomera – kan bestilles hjemmefra

Vår kanskje mest minneverdige utflukt går til La Gomera, en øy like utenfor Tenerife. Det tar ca. 45 minutter dit med Fred Olsens hurtigferge. Treretters lunsj med vann eller vin er inkludert.

Les mer Skjul

Denne usedvanlig vakre øya er den nest minste av de bebodde Kanariøyene. Bussen frakter oss langs svingete veier gjennom raviner og daler med fantastisk utsikt. Her er det veldig lite turisme, og den flotte naturen er fremdeles sterkt preget av urskog og endemiske vekster.

På vårt lunsjstopp oppe i fjellene får vi en demonstrasjon av det gamle språket "silbo" – et plystrespråk som før i tiden ble brukt til å kommunisere mellom fjelltoppene.

I nasjonalparken Garajonay vokser det en veldig spesiell skog av laurbærtrær og lyng. Den var her allerede under istiden og finnes ikke noe annet sted i verden! Vi får også høre om heksene som i følge sagnet levde her. Det blir også tid til å gå en kort tur på egen hånd i La Laguna Grande.

Sjøfareren Christofer Columbus, en av verdenshistoriens mest kjente menn, gjorde et av sine siste stopp på La Gomera før han seilte mot det ukjente. Brønnen der hans menn fylte opp vann før den lange reisen over Atlanterhavet eksisterer den dag i dag i hovedstaden San Sebastián.

La Gomera er litt svalere enn på Tenerife, så ta med en varm genser eller jakke.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille allerede før du reiser, enten samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" dersom du allerede har bestilt.

Inkludert i prisen: Treretters lunsj med vann eller vin. Brus og øl er ikke inkludert.

Tid:
Utflukten går fra Playa de las Americas, Los Cristianos og Playa Paraiso ca. kl. 07.00-18.30.

Guide:
Skandinavisk guide.

Kjekt å vite:
Obs! Alle må ta med pass på utflukten.
Bruk bekvemme sko og klær. Ta med vannflaske, kamera og evt. penger til drikke under lunsjen.

Det er mange trapper og nivåforskjeller i områdene man besøker på denne utflukten. Personer med bevegelsesvansker bør rådføre seg med reiselederne våre før en eventuell bestilling.

Teleferico: Taubane til toppen av Teide – kan bestilles hjemmefra

Teleferico: Taubane til toppen av Teide – kan bestilles hjemmefra

Spanias høyeste punkt, Teide, er omgitt av nasjonalparken Las Cañadas. Fjellet strekker seg opp til 3718 m.o.h., og har blitt et symbol for Tenerife. Nå kan du forhåndsbestille billett til taubanen den siste biten opp. Billetten bestilles i kombinasjon med utflukten til Teide.

Les mer Skjul

Hver dag forsøker de besøkende å komme så nærme toppen som mulig. Det er enklest ved hjelp av taubanen, som du nå også kan sikre deg plass på før avreise. Taubanen tar deg opp til et utsiktspunkt som ligger 3555 m.o.h. Herfra har du praktfull utsikt både over nasjonalparken og flere av de omkringliggende Kanariøyene. Billetten til Teleferico må forhåndsbestilles som tillegg til utflukten vi arrangerer til Teide. Da er du garantert plass og du slipper kø foran billettluken og kommer dermed fortere om bord på taubanen.Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille allerede før du reiser, enten samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" dersom du allerede har bestilt.

Tid:
Ca. kl. 08.00–14.00.

Øvrig:
Taubanen påvirkes av vær og vind og kan stenges som følge av værforhold. Gravide og personer med hjerteproblemer kan ikke ta taubanen ettersom det medfører en viss helserisiko på denne høyden. Barn under to år kan heller ikke ta taubanen.

Fottur i verdensklasse

Fottur i verdensklasse

Opplev Tenerifes natur!

Les mer Skjul

Gå ikke glipp av opplevelsen av å være midt i denne storslagne naturen, samtidig som du lærer mer om øyas flora og fauna. Denne fotturen går ned gjennom Masca-dalen –langs øyas mest kjente rute.

Utflukten starter med en busstur opp til Santiago del Teide. Vi følger de smale fjellveien ned til den pittoreske fjellbyen Masca. Her går vi av bussen og innleder vårt natureventyr. Vi følger en smal sti som leder nedover dalen, og får samtidig et inblikk i områdets historikk og egenart. Vi forsetter den 8 km lange turen i skrånende terreng helt til vi ankommer havet, der de som vil kan ta en svømmetur.

En båt tar oss med tilbake til Los Gigantes hvor vi kan utforske byen med de loddrette klippeveggene. Vi blir hentet av bussen der og kjøres tilbake til hotellet.

Inkludert i prisen:
Lunsj i det fri og vann underveis.

Guideservice:
Skandinavisktalende guide.

Tid:
Vi starter om morgenen og er tilbake tidlig på ettermiddagen.

Lurt å ta med:
Gode tursko (kan også leies), en sekk med badetøy, solkrem, kamera og solbriller.

Øvrig:
Vær oppmerksom på at dette er en forholdsvis krevende tur. Anbefales ikke for personer med kne- eller ryggproblemer.

Klassiske Tenerife – med Purowool - kan bestilles hjemmefra

Klassiske Tenerife – med Purowool - kan bestilles hjemmefra

På denne utflukten får du oppleve flere av Tenerifes høydepunkter, og alt på en og samme dag. Utflukten arrangeres i samarbeid med Purowool, og du får derfor også en hyggelig presentasjon og frokost før utflukten starter – alt til en lavere pris enn ellers.

Les mer Skjul

Ving har i mange år hatt et unikt samarbeid med Purowool. Velger man denne utflukten blir man hentet før den ordinære utfluktens start for en trivelig og underholdende presentasjon hos Purowool om helse, søvn og deres produkter. Frokost er inkludert i prisen.

Etter frokosten hos Purowool setter vi oss i bussen og tar den raskeste veien nordover, mot den frodige og mer historiske delen av øya. Vi stopper halvveis for å se på en av de mest interessante og kanskje minst kjente stedene. Vi besøker pyramidene i Guimar for å lære mer om Guancherna og historien bak pyramidene. Etter dette kjører vi til den gamle hovedstaden La Laguna for å se oss rundt i byen og se på de gamle bygningene. Her får du også tid på egen hånd til å oppdage byen i ditt eget tempo.

Vi fortsetter deretter inn i området Tacoronte og besøker den trivelige Bodega Alvaro. Her får vi en full tapaslunsj hvor prøvesmaking av flere lokale viner er inkludert. Deretter går bussen videre til havnebyen Puerto de la Cruz der vi besøker Casa Abaco, et hus som nå er blitt til museum med en lang historie. Her får vi også se et hesteshow.

På veien hjem stopper vi ved Candelaria for et siste innblikk i øyas religion og kultur. Hit valfarter pilgrimer hver august for å tilbe Kanariøyenes skytshelgen jomfru Maria – Virgen de Candelaria. Når vi smått om senn kommer ned til sørkysten igjen kommer vi i tide til en vakker solnedgang, selv om dette kan variere litt i løpet av året.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Inkludert i prisen: Tapaslunsj med drikke til (vinsmaking eller vann), samt inngang til Piramides de Guimar og inngang til Casa de Abaco med show og drikke.

Tid: Heldag, ca. kl. 07.00-18.30.

Guide: Skandinavisktalende guide.

Kjekt å vite: Bruk gode tursko, da vi ved to anledninger går litt lengre strekninger.

Det er mange trapper og nivåforskjeller i områdene man besøker på denne utflukten. Personer med bevegelsesvansker bør rådføre seg med reiselederne våre før en eventuell bestilling.

Smaken av Tenerife

Smaken av Tenerife

På denne korte, spennende lørdagsturen får du en smakebit av Tenerife. Det blir flere stopp underveis, og vi lærer om det gamle Tenerife og får et innblikk i hvordan lokalbefolkningen lever. Vi får også vite mer om hva som dyrkes på øya, og kanskje det blir en smaksprøve eller to underveis?

Les mer Skjul

Vi starter dagen med en omvisning på en lokal bananplantasje i Las Galletas-området. Dette er en viktig del av det kanariske jordbruket, og hvert år produserers 150 000 tonn banener på øya. Besøket avrundes med noen smaksprøver på produktene som fremstilles av bananene.

Vi fortsetter så til et typisk spansk marked der bodene bugner av ost, syltetøy, frukt og grønnsaker, blomster, bakst og andre spennende ting. Vi nyter den trivelige atmosfæren og lar smaker og lukter leke med sansene.

Dagen avsluttes i fjellene på en lokal vingård med fantastisk utsikt. Vi prøvesmaker vin og kanarisk ost – en fin avslutning på en fin dag.

Mat og drikke:
Smaksprøver på vingården er inkludert.

Tid:
Halvdagsutflukt fra ca. kl. 10.00 til 15.00.

Reiseleder:
Skandinavisktalende reiseleder.

Kjekt å ha med:
Penger, hvis du for eksempel vil kjøpe noe på markedet.

Sunset and stars – kan bestilles hjemmefra

Sunset and stars – kan bestilles hjemmefra

Opplev solnedgangen på 3 555 meters høyde, på en av verdens største vulkaner.

Les mer Skjul

Dette er en enestående sjanse med Ving! Spanias høyeste punkt, vulkanen Teide, er omgitt av nasjonalparken Las Cãnadas. Teide rager 3718 moh. og har blitt et symbol for Tenerife. Hver dag kommer besøkende til i området i håp om å komme så langt opp som mulig. Den enkleste veien er taubanen opp til utkikkspunktet 3550 moh. Herfra kan du oppleve solnedgangen fra toppen av verdens største vulkaner. Du nyter utsikten over Tenerife mens du nipper til et glass champagne.

Etter denne fantastiske naturopplevelsen står en kulinarisk reise i det spanske kjøkkenet for tur. En kanarisk tapasmeny serveres og akkompagneres med kanarisk vin.

For å avrunde denne unike opplevelsen på best mulig måte går vi ut for å se på den klare stjernehimmelen. Las Cañadas er kjent for å være et av de beste stedene å observere himmelen, derfor har vi med en astronom som vil fortelle oss mer om den fascinerende stjernehimmelen.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille allerede før du reiser, enten samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" dersom du allerede har bestilt.

Inkludert i prisen:
Tapasmeny med drikke, transport og forelesning av en astronom

Tid:
Kveldsutflukt fra ca. kl. 14.30 til midnatt.

Guideservice:
Engelsktalende guide

Lurt å ta med:
Varm genser

Øvrig:
Taubanen kan påvirkes av vind og vær, og blåser det for mye stenges den. I så fall vil du få refundert en del av utfluktsprisen, og bussen kjører til et annet utkikkspunkt. Aldersgrense 8 år.