Spørsmål og svar

De vanligste spørsmålene om å jobbe i utlandet

Hvilke stillinger finnes på reisemålene?

Vi har mange forskjellige stillinger. Mange jobber som reiseledere, og til konsepthotellene våre (Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels) rekrutterer vi også til ulike stillinger, blant annet barne- og ungdomsledere, treningsinstruktører, spaterapeuter og showartister.

Ving Norge er sammen med Ving i Sverige, Spies i Danmark og Tjäreborg i Finland en del av Nordic Leisure Travel Group. Konsepthotellene Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels, samt flyselskapet Sunclass Airlines er også en del av konsernet. Når du jobber for Ving kommer du derfor til å jobbe med kolleger fra hele Norden og med gjester fra hele Norden.


Når søker dere personale, og hvordan går jeg frem?

Vi ansetter flest medarbeidere til sommersesongen med start i mars/april. Vanligvis har vi en intensiv rekrutteringsperiode fra november til februar. Vi pleier også å ansette et mindre antall til vintersesongene. Da pågår rekrutteringen som regel i sommermånedene og frem til september. Til de fleste stillingene rekrutterer vi året rundt. Hold utkikk på Ledige stillinger i utlandet. Er du interessert i en stilling kan du fylle ut et elektronisk søknadsskjema.


Hva med opplæring og introduksjon?

Vi i Ving satser på deg som nyansatt, og vi vil at du skal få et så godt grunnlag som mulig. Vi sørger derfor for at du får relevant opplæring. Mye av opplæringen skjer i utlandet ettersom vi vil at nyansatte skal få et så realistisk inntrykk som mulig. Hvis du skal være reiseleder deltar du på et introduksjonskurs i utlandet som vi kaller Ving Service School. I løpet av en uke lærer du det grunnleggende om stillingen og om Ving.

Showartistene har en egen opplæring, og det samme gjelder barne- og ungdomsledere. Sistnevnte får opplæring på Lollo & Bernie School. Våre kommende treningsinstruktører får opplæring sammen med samarbeidspartneren vår SATS ELIXIA. Med andre ord kan du være trygg på at du får den opplæringen du trenger. Når du er installert på reisemålet fortsetter introduksjonen i lokalkunnskap osv.


Hva menes med grunnleggende krav?

Uansett hvilken stilling du søker på er det noen minimumskrav du må oppfylle for i det hele tatt å være en aktuell kandidat til jobben. Disse grunnleggende kravene kan variere, og står nærmere spesifisert i den enkelte stillingsannonsen. For å søke jobb som reiseleder eller barne- og ungdomsleder er det for eksempel et krav at du har førerkort.


Hvordan er lønns- og ansettelsesvilkårene?

De fleste reiseledere, og de som jobber på Family Garden-hotellene våre, er sesongansatt i Nordic Leisure Travel Group. De som jobber på Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels er som regel lokalt ansatt f.eks. i Spania, Hellas eller på Kypros.

Vi organiserer bosted på reisemålet, og sørger for både syke- og ulykkesforsikring. Lønns- og ferievilkår, og andre fordeler, varierer avhengig stilling. Du får utfyllende informasjon om dette ved et eventuelt intervju.


Hvordan fungerer sesongbaserte ansettelser?

Vi tilbyr sesongansettelser og vi regner med at du kan jobbe minst en hel sesong. Det tilsvarer som regel fire til åtte måneder. De fleste velger å jobbe mer enn en sesong, og da kan du regne med å bytte reisemål hvert halvår. Før en ny sesong får du mulighet til å søke på ønsket reisemål. Det er med andre ord stor mulighet for at du får se forskjellige deler av verden og får prøve deg på ulike arbeidsoppgaver.


Hva slags arbeidstider har dere?

Arbeidstidene er svært varierte og kan foregå hele døgnet. Som regel jobber du fem til seks dager pr. uke. I begynnelsen av sesongen er det mye som skal læres, og arbeidsdagene kan bli lange. På reisemålene er vi tilgjengelige for gjestene hele året, og det betyr at du mest sannsynlig jobber i høytider som jul, nyttår og påske.


Jeg er bare interessert i å jobbe på ett bestemt reisemål. Lar det seg gjøre?

Vi ansetter som regel ikke personal for å jobbe på et spesifikt reisemål. Vi regner med at du kan arbeide på flere av destinasjonene våre og vil trives med det. Det kan selvfølgelig være en fordel med kunnskap om et visst land eller språkkunnskaper, men vi kan ikke garantere at du får jobbe på et spesifikt reisemål.


Er det mulig å være praktikant hos Ving?

Dessverre har vi som regel ingen anledning til å ansette praktikanter i utenlandsorganisasjonen. Nyutdannede må gjerne søke på utlyste stillinger.


Kan jeg få sommerjobb hos Ving?

Dessverre har vi som regel ingen anledning til å tilby sommerjobber. Sesongene våre styres av destinasjonene og hotellene. En sesong varer vanligvis fra fire til åtte måneder. Du bør kunne jobbe minst en hel sesong for at du skal være en aktuell kandidat.

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.