Se hotell (386)

Reiser til Italia

Italia er alt fra snøkledde alper, myldrende byer, vakre landskap, kunst i særklasse, svale olivenlunder og solvarme strender. Og pasta, parma og fotball. En reise til Italia er en estetisk opplevelse.

Fra alpenes topper og Dolomittenes bratte klipper til Toscanas forførende landskap, via det antikke Roma til det kaotiske Napoli. Estetisk, lidenskapelig og dramatisk. Tre ord som kan beskrive både Italia og italienerne selv.

Finn ditt hotell
Vær og klima
Når er det best vær i Italia?
Ving har mange reisemål i Italia – på øyene Sicilia og Sardinia, langs Amalfikysten og byene Roma, Firenze, Bologna, Venezia, Verona og Milano. De fleste reisemålene har middelhavsklima, med lange, varme somre og milde vintre.

Amalfikysten

På Amalfikysten ligger Vings reisemål Capri, Positano og Sorrento. Her er det høysesong fra mai til oktober – da er klimaet på sitt tørreste og gjennomsnittstemperaturen er 22–29 grader, varmest i juli og august. Også april og november har behagelig temperatur på 17–18 grader, men litt mer nedbør. Vintermånedene strekekr seg fra desember til mars, med dagtemperaturer på rundt 11–14 grader.

Sicilia

På Vings reisemål Giardini-Naxos, Taormina og Cefalu på Sicilia kan du allerede i april oppleve sommertemperaturer på 20 grader, med kjøligere netter. I juni har temperaturen steget til ca. 29 grader, og havet holder badevennlige 21 grader. I juli og august er gjennomsnittstemperaturen 31 grader, og deretter synker den til rundt 28 grader i september og 24 i oktober. I november er det fremdeles ca. 20 grader i luften og 19 i vannet. Mai til september er de tørreste månedene. Fra desember til mars er lufttemperaturen 14–17 grader.

Sardinia

Ving har reisemålene Alghero og Costa Smeralda på Sardinia. Varmest og tørrest er det fra juni til august, med ca. 29–32 grader på dagtid. Også våren (april–mai) og høsten (oktober–november) har behagelig temperatur på ca. 19–24 grader. Desember, januar og februar er de kaldeste månedene, med ca. 13–15 grader i luften på dagtid. I mars stiger temepraturen igjen og våren gjør sitt inntog med en gjennomsnittstemperatur på 17 grader.

Rom

Den mest populære perioden å reise til Roma er fra april til og med oktober, da er det mest sol og minst regn. Om sommeren kan det bli skikkelig varmt, 28–31 grader i perioden juni–september. I april–mai og oktober er det litt lavere temperaturer, ca. 19–23 grader. Deretter daler temperaturen til ca. 17 grader i november og 12–16 grader fra desember til mars.

Toscana, Bologna, Venezia, Verona og Milano

Felles for disse områdene er de behagelige temperaturene sent på våren. Allerede i mai er det 21–24 grader, og så stiger det til 24–31 grader mellom juni og september. I oktober holder byene ca. 17–20 grader, før høsten kommer i oktober med ca. 11–15 grader. I vintermånedene desember–februar er dagtemperaturen ca. 4–10 grader. På kysten av Toscana – i Pisa, Viareggio og Forte dei Marmi – er det mildere i disse månedene enn i Firenze, som ligger i innlandet i samme region. Langs kysten er det ca. 10–14 grader på dagtid, mens temperaturen stiger med ca. en grad i mars. I april er våren tilbake med 16–19 grader i luften.

Reiser til Italia

Toscana
Bestill drømmereisen til Toscana i dag og opplev landskapet med de bølgende åsene, det smakfulle italienske kjøkken, herlige sandstrender og verdensberømte severdigheter.
Amalfikysten
Reis med Ving til Amalfikysten, en av verdens aller vakreste kyststrekninger, med uslåelig utsikt over havet og omgivelsene. Det ligger en rekke severdige utfluktsmål i nærområdet, og det er enkelt å ta seg rundt med buss, taxi og båt.
Sicilia
En reise til Sicilia, Middelhavet største øy, tar deg lengst sør i Italia, rett utenfor "tåa" på det støvelformede landet. Her får du det beste av Italia – strender, historiske severdigheter og et bredt utvalg av shopping og verdensberømt mat.
Sardinia
Når du bestiller en reise med Ving til Sardinia kan du velge mellom å bo i Alghero, Costa Smeralda eller Orosei. Uansett reisemål kan du regne med mange severdigheter, fine strender og et stort utvalg av restauranter med utmerket mat.
Roma
Når du reiser med Ving til Roma kan du velge mellom flere hotell med flott beliggenhet og gangavstand til Romas severdigheter og attraksjoner.
Milano
Til Milano reiser man først og fremst for å shoppe, gå i operaen og se fotballkamper. Og for å spise på førsteklasses restauranter og oppleve kunst og arkitektur i verdensklasse.
Venezia
Har du lyst til å reise på en romantisk langweekend for to? Det er vanskelig å finne et bedre alternativ enn Venezia. Ving tilbyr hotell i alle prisklasser.
Bologna
Bologna er en vakker by med mange kulturskatter og severdigheter, og passer perfekt for en helgetur. Bologna er også kjent som Italias kulinariske hovedstad. Nam!

FINN REISE TIL Italia