Italia
Roma

Italia

Italia

Italia er alt fra snøkledde alper, myldrende byer, vakre landskap, kunst i særklasse, svale olivenlunder og solvarme strender. Og pasta, parma og fotball. En reise til Italia er en estetisk opplevelse.

Les mer om å reise til Italia Skjul tekst

Fra alpenes topper og Dolomittenes bratte klipper til Toscanas forførende landskap, via det antikke Roma til det kaotiske Napoli. Estetisk, lidenskapelig og dramatisk. Tre ord som kan beskrive både Italia og italienerne selv.

Når er det best vær i Italia?
Ving har mange reisemål i Italia – på øyene Sicilia og Sardinia, langs Amalfikysten og byene Roma, Firenze, Bologna, Venezia, Verona og Milano. De fleste reisemålene har middelhavsklima, med lange, varme somre og milde vintre.

Amalfikysten
På Amalfikysten ligger Vings reisemål Capri, Positano og Sorrento. Her er det høysesong fra mai til oktober – da er klimaet på sitt tørreste og gjennomsnittstemperaturen er 22–29 grader, varmest i juli og august. Også april og november har behagelig temperatur på 17–18 grader, men litt mer nedbør. Vintermånedene strekekr seg fra desember til mars, med dagtemperaturer på rundt 11–14 grader.

Sicilia
På Vings reisemål Giardini-Naxos, Taormina og Cefalu på Sicilia kan du allerede i april oppleve sommertemperaturer på 20 grader, med kjøligere netter. I juni har temperaturen steget til ca. 29 grader, og havet holder badevennlige 21 grader. I juli og august er gjennomsnittstemperaturen 31 grader, og deretter synker den til rundt 28 grader i september og 24 i oktober. I november er det fremdeles ca. 20 grader i luften og 19 i vannet. Mai til september er de tørreste månedene. Fra desember til mars er lufttemperaturen 14–17 grader.

Sardinia
Ving har reisemålene Alghero og Costa Smeralda på Sardinia. Varmest og tørrest er det fra juni til august, med ca. 29–32 grader på dagtid. Også våren (april–mai) og høsten (oktober–november) har behagelig temperatur på ca. 19–24 grader. Desember, januar og februar er de kaldeste månedene, med ca. 13–15 grader i luften på dagtid. I mars stiger temepraturen igjen og våren gjør sitt inntog med en gjennomsnittstemperatur på 17 grader.

Roma
Den mest populære perioden å reise til Roma er fra april til og med oktober, da er det mest sol og minst regn. Om sommeren kan det bli skikkelig varmt, 28–31 grader i perioden juni–september. I april–mai og oktober er det litt lavere temperaturer, ca. 19–23 grader. Deretter daler temperaturen til ca. 17 grader i november og 12–16 grader fra desember til mars.

Toscana, Bologna, Venezia, Verona og Milano
Felles for disse områdene er de behagelige temperaturene sent på våren. Allerede i mai er det 21–24 grader, og så stiger det til 24–31 grader mellom juni og september. I oktober holder byene ca. 17–20 grader, før høsten kommer i oktober med ca. 11–15 grader. I vintermånedene desember–februar er dagtemperaturen ca. 4–10 grader. På kysten av Toscana – i Pisa, Viareggio og Forte dei Marmi – er det mildere i disse månedene enn i Firenze, som ligger i innlandet i samme region. Langs kysten er det ca. 10–14 grader på dagtid, mens temperaturen stiger med ca. en grad i mars. I april er våren tilbake med 16–19 grader i luften.

  • Antall reisemål:  18
  • Antall hotell:  450

Våre reisemål i Italia

Reisemål

Hotell

Kart

Reisemål

Hotell

Kart

Reisemål

Hotell

Kart

Reisemål

Hotell

Kart

Roma

Reisemål

Hotell

Kart

Milano

Reisemål

Hotell

Kart

Venezia

Reisemål

Hotell

Kart

Bologna

Reisemål

Hotell

Kart

Andre reisemål

Reisemål

Hotell

Kart