Se hotell (1)

Reiser til Orosei

Orosei er en liten by på Sardinias østkyst. Her venter herlige strender, vakker natur og en lang historie.

Like ved Cedrino-elven ligger Orosei, en liten by med en lang historie. Det byen mangler i størrelse tar den igjen i skjønnhet. Orosei ligger på østkysten av øya, omgitt av frodige enger og med Monte Tuttavista på over 800 meter i bakgrunnen.
Denne delen av Sardinia har en rik og interessant historie som strekker seg tilbake til steinalderen, via den greske antikken og middelalderens adelsfamilier og frem til dagens Orosei. Til å være en så liten by rommer Orosei overraskende mange palasser, kirker, museer og andre severdigheter som minner om byens historie.
I dag er Orosei en rolig og litt søvnig by hvor livet går sin vante gang, og byen er et fint reisemål for deg som vil oppleve mer enn bare strand. Gå langs de små, svingete gatene og la deg overraske av det byen har å by på; kanskje du finner et marked, en iskrembutikk eller byens berømte teatermuseum?

Sol og bad i Orosei

Det ligger flere strender og badeviker langs kysten ved Orosei. Like nedenfor byen ligger Marina di Orosei, en flere kilometer lang sandstrand der det alltid er god plass. Om du foretrekker mindre forhold ligger det flere små badeviker og strender både nordover og sørover, som for eksempel Liberotto, Cala Ginepro og Cala Osalla – alle med gyllen sand og klart badevann.
Hvis du liker å snorkle bør du gå for en av de mindre strendene, eller ta turen nordover til naturreservatet Bidderosa. Her ligger det flere fine badeviker omgitt av vakker natur, perfekt for deg som foretrekker fred og ro i ferien.

Vings Orosei

Når du reiser med Ving bor du på All Inclusive-hotellet SENTIDO Orosei Beach, bare noen minutter fra stranden og knappe to kilometer fra Orosei sentrum. Du går inn til sentrum på 20–30 minutter. Her har du full frihet til å nyte både hotellet og alt byen har å by på. Ta en oppfriskende morgendukkert, nyt en aperitiff på et skyggefullt torg og spis en av øyas spesialiteter til middag.

Utforsk Sardinia

Hvis du vil oppleve mer av Sardinia i ferien finnes det mange småveier som er som skapt for fotturer. Snør på deg joggeskoene og gå til naturreservatet Bidderosa, eller – hvis du føler deg skikkelig energisk – opp til toppen av Monte Tuttavista.
Du kan også bli med på spektakulære båtturer langs kysten. En av de fineste turene går langs kysten til Arcipelago di la Maddalena, en slags miniatyrskjærgård mellom Sardinia og Korsika.
Om du reiser til Orosei om våren eller høsten kan du delta på flere festivaler, for eksempel Festival of Santa Maria 'e Mare. Da dekoreres fiskebåtene, og man går i prosesjon langs elven og ned til Santa Maria-kirken hvor feiringen pågår hele kvelden.

Nyttige tips
 • Kilometerlange sandstrender
 • All Inclusive
 • Luksushotell
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Orosei

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
13°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
14°7°
5
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
17°9°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
20°11°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
24°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juni
29°17°
10
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juli
32°20°
11
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
31°21°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
28°19°
24
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • oktober
24°15°
21
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • november
19°12°
18
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
15°9°
16
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
Strender
Det ligger en rekke strender langs kysten, både større og mindre. Den nærmeste stranden til Orosei er Marina di Orosei, en flere kilometer lang sandstrand.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 20 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Sardinia med rutefly året rundt og du bestemmer selv hvor lenge du vil være borte.
Du kan reise til Orosei med rutefly i perioden mai–september. Når du reiser med rutefly velger du selv når det passer deg å reise og hvor lenge du vil være borte. Flyet lander i Olbia, ca. 90 km fra Orosei. Veiene er ganske smale, så du bør regne med at det tar ca. halvannen time fra Olbia til Orosei.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt. Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
Det er flere tavernaer og restauranter i sentrum av Orosei. Det ligger også enklere restauranter og spisesteder ved noen av strendene.
Utelivet i Orosei er svært stille og rolig.
Shopping
Inne i Orosei er det noen mindre butikker som har lokalbefolkningen som kundegruppe. Det er lite shopping å snakke om.
Aktiviteter og severdigheter
Du kan prøve tennis, gå fotturer og padle.
Hvordan du tar deg rundt
Det finnes taxier og busser.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Italia. For mer informasjon ta kontakt med Italias ambassade på tlf. 23 08 49 00. https://amboslo.esteri.it/ambasciata_oslo/en/

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Italia.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Valuta og betaling

Det ligger en minibank i sentrum av Orosei.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italiensk
Finn reisen din til Orosei