Reisetips

La deg inspirere av andres opplevelser! Her finner du reisetips og forslag skrevet av våre gjester.

Husk også å legge inn ditt reisetips!

Velg land og deretter landets reisemål i rullegardinmenyen under for å få en liste over reisetips fra området.

 • Kuta Beach

  Skrevet av:Danielvitsoegunderse 
  23.01.2017

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Strender
  5
  Attraksjoner
  5
  Shopping
  4
  Barnevennlig
  4
  Sport & aktiviteter
  5

  Jeg og min samboer reiste på tur til Bali i starten av oktober, noe vi virkelig kan anbefale. Sol hver dag, og en herlig temperatur!
  Vi bodde på Sun Island i Legian, ca. 5 min gåtur til Kuta, hvor vi hadde vår "base" . Det var en kort spasertur nede til stranden. Der vi også fikk kjøpt nygrillede ma iskolber på turen (meget godt!)
  Trafikken i Kuta var ganske pulserende, med noe som virket som fri flyt.
  Vi skjønte fort at vi derfor måtte gå over veien sammen med de lokale. Det skal sies at etter noen dager følte vi oss selv som lokale, og trasket over veien når det måtte passe oss.
  Kuta har et veldig bra uteliv, men pass godt på verdisaker, da vi kom hjem med en iPhone i minus.
  Vi fant også et ganske så bra shoppingsenter i nærheten av hotellet, her fant vi kjente butikker, men også butikker du ikke finner i Norge, noe som gjør alt mye mer spennende!
  Kuta er stedet om du vil shoppe, bade, surfe og være oppe i de sene nattetimer, men Kuta er også hva du selv gjør det til.
  Vi leide oss en sjåfør som kjørte oss til Ubud, her var vi i noen få dager (skulle gjerne vært lengre) på et hotell som heter SenS Hotel and Spa Conference, og samme sjåfør hentet oss når vi skulle hjem igjen. Her fikk vi topp service til en god penge, vi fikk til og med skyss til en kaffeplantasje og til Bali Zoo, noe vi satt veldig stor pris på.
  Ubud er rolig, og her stenger butikker og restauranter tidligere enn i Kuta. Det anbefales å gå gjennom Monkey Forest, her lever det ville aper som går rundt i parken. Hold fast på både mobiler og mat. Her fikk vi også noen fine blinkskudd med noen søte apebabyer.
  Bali anbefales på det varmeste, maten er veldig god, folket er upåklagelige og kulturen er helt fantastisk! solnedgangen er et must å få med seg.
  Ta turen, du vil ikke angre!

  Les mer

  Reiste i oktober 2015

  Kommentér
 • Kuta Beach

  Skrevet av:KS 
  15.05.2012

  Bali er en vakker øy og jeg kommer garantert tilbake en dag.Like i utkanten av Kuta ligger vakre fredelige Bali Mandira. Hotellet har flott beliggenhet like ved stranden, en vakker hage og ett deilig spa.Selvom det ligger litt i utkanten så er det kort vei til restauranter og shopping.

  Reiste i april 2012

  Kommentér
 • Kuta Beach

  Skrevet av:emiliefpedersen 
  24.07.2011

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Strender
  5
  Attraksjoner
  5
  Shopping
  5
  Underholdning
  5
  Sport & aktiviteter
  5

  Bali er et sted jeg vil anbefale alle å besøke en gang i løpet av livet.
  Øya har kultur, pulserende liv, fantastisk natur, et vilt uteliv og utrolig mange steder å utforske.
  For ordens skyld vil jeg si at dette er fra synet til ei 20 år gammel jente som opplevde Bali i 4 måneder:-)

  -Flyreisen-
  Ettersom vi reiste med Gateway College for studering, ble mye arrangert gjennom dem. Dette gjaldt også flyreise. Jeg betalte 10 000 NOK for tur-retur, og betalte ekstra 800 kr for utsettelse på 4 uker for flybilletten da tiden kom for at vi skulle hjem.
  Etter mye sjekking av priser og diverse flyselskaper vil jeg anbefale bestilling gjennom Finn.no. Der finner du sammenligninger mellom priser og reisetid for alle flyselskaper.
  Skal jeg anbefale et flyselskap, vil jeg anbefale Thai Airways. De har sålangt den korteste flyreisen, og de er ikke nøye på om du har mer i bagasjen din enn hva kollien din forteller deg at du skal ha. Jeg fikk egentlig ikke ha mer enn 20 kg i bagasje, og 7 kg i håndbagasje, men da jeg reiste hjem hadde jeg 32 kg i bagasje og 17 kg i håndbagasje uten å måtte betale noe overvekt! De andre studentene og besøkende jeg kjente som reiste med andre selskaper måtte betale en formue for bare et par kilo i overvekt.
  Supersaver gir så langt de beste tilbudene på flyreiser, og husk at du burde reise med Thai Airways både for reisetid og pris sin skyld.

  -Hvor man burde bo-
  Jeg befant meg på Jimbaran, ca 10 minutters kjøretur fra Kuta i hele 4 måneder. I løpet av den perioden opplevde jeg mye spennende som gjør at jeg har bestilt billetter for en reise tilbake i oktober.
  Jeg bodde først på Sari Segara i en drøy måned før jeg, og mine tre andre studentvenninner flyttet inn i et villakompleks for den resterende perioden.
  Prisene på Sari Segara på Jimbaran er forholdsvis stive i forhold til standarden. Men for de som vil gjøre oppholdet litt variert, vil jeg anbefale at dere tar inn på forskjellige hoteller og hosteller i løpet av perioden. Nøkkelordet er pruting. Vi prutet alt for lite på villaen vi bodde i, så vi betalte 13 000 NOK for 3 måneder i villa hver. Dette er dyrt til Bali å være. Det inkluderte renhold, vann, strøm, fri tilgang til privat basseng og parkering til våre leide scootere.

  Skal du bo billig, burde du ta inn på et enkelt sjarmerende rom i Kuta. Poppis2 har gode alternativer for dere som ikke er så nøye på standarden. Andre alternativer for dere som vil bo litt mer eksklusivt, vil jeg anbefale å leie villa eller bo på Hotellet ved The Rock Bar på andre siden av Jimbaran.
  Om dere er en større gruppe vil jeg høyst anbefale Jimbaran Bay Villas Timang. Det er en enorm villa med sengeplasser til ca 14 personer. Ellers ligger det en gruppe villaer ca 5 minutters kjøretur lenger utover som heter Temple Hill Villas. De er ekstremt lukseriøse, og priser deretter. De skulle ha ca 8000 NOK per måned. Fantastisk flotte!

  Dersom du vil oppleve noe litt utenfor Bali, burde du reise til Gili Islands. Reisen booker du på diverse boder du finner i Poppis1 og Poppis2. Prut til du blir svett! Vi reiste til Gili, hvor en busstur på ca 4 timer og båttur på ca 2,5 timer kom på ca 700 NOK.
  Der kan du ta inn hvor som helst, men husk prutingen. Ikke gi deg, uansett hvor mye de står på at de skal ha så og så mye.

  -Uteliv-
  Hva enn du gjør, ikke drikk av bollene som minner om fiskeboller med sugerør i som står plassert på tilfeldige s

  Les mer

  Reiste i august 2010

  Kommentér