Se hotell

Reiser til Sør-Goa

Goa, India

På en reise til Sør-Goa kan du boltre deg på kilometerlange strender, nyte god mat og dra på spennende utflukter.

Sør-Goa er kjent for å være roligere enn den nordlige delen, og strendene her er lengre og bredere – perfekt for en reise med mye soling og avkobling. Vil du se deg rundt er det bare å leie en sykkel og legge ut på egen hånd på den indiske landsbygda. Byene i Sør-Goa er mer landlige enn de lenger nord, selv om de har begynt å styrke infrastrukturen og planlegger byggingen av nye hotell langs kysten. Men en reise til Sør-Goa er fortsatt ensbetydende med mange urørte steder og interessante byer å besøke, for eksempel Margao, Goas nest største by.

Luksushotell i Goa

Vil du bo riktig godt på reisen til Sør-Goa skal du ta en kikk på noen av våre hotell med fem vinger, for eksempel Alila Diwa Goa, som ligger omkranset av rismarker, bare en kort spasertur fra Sunset Beach.

Skreddersy reisen til Sør-Goa

Reiser du med Ving til Sør-Goa flyr du med rutefly, noe som betyr at du reiser når det passer deg, og du bestemmer selv hvor lenge du ønsker å være borte. Dersom du ønsker å se mer av denne innholdsrike delstaten kan du for eksempel kombinere med et opphold i Nord-Goa.

 • Valgfri reiselengde
 • Hotell på stranden
 • Kilometerlange strender

Våre gjesters vurdering Sør-Goa

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Skriv anmeldelse
Vær og klima
 • januar
32°20°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • februar
32°21°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • mars
32°23°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • april
33°26°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • mai
33°27°
7
Soltimer/dag
30°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
30°25°
6
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • juli
29°24°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • august
29°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • september
30°24°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
33°22°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • desember
33°21°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
Strender
I utgangspunktet er Sør-Goa en eneste lang strand, som bytter navn etter hvilket sted som ligger ved stranden. De mest kjente strendene er Colva og den såkalte paradisstranden Palolem. Andre vakre strender er Majorda, Benaulim, Calvelossim og Varca. Ved lavvann kan man sykle langs stranden fra den ene fiskerlandsbyen til den andre. Mange steder er stranden folketom, så derfor er det lett å finne seg et rolig sted eller en vik hvor det er mulig å være for seg selv. I nærheten av hotellene er det noen få serveringssteder på stranden, og på de større stedene finner man ofte restauranter.

Velsao Beach

Velsao Beach er herlig øde og har kun to serveringssteder som holder åpent i høysesongen. Her er det ingen solsenger, så husk å ha med håndkle!

Majorda Beach

På Majorda Beach er det noen få serveringssteder, og det er utleie av solsenger.

Colva Beach

Colva Beach ligger seks kilometer fra Margao, det største knutepunktet i Sør-Goa. Derfor er utvalget av strandbarer og restauranter litt større her enn på de andre strendene i Sør-Goa. På den annen side er du sjelden alene på denne stranden. Det er tilbud om ulike typer vannsport her.

Benaulim Beach

Stranden i Benaulim er en direkte fortsettelse av Colva Beach, men det er mye roligere her. Denne stranden passer for deg som liker et rolig latmannsliv.

Varca Beach

På denne hvite og finkornete stranden ligger det mange strandrestauranter, såkalte shacks, hvor du kan kjøpe mat og drikke. Du ser også mange lokale fiskere og deres tradisjonelle trebåter på deler av denne stranden. Her er det også mange palmer.

Cavelossim Beach

Denne stranden består av hvit, finkornet sand ispedd svarte lavaklipper her og der. Her er det mange strandrestauranter, såkalte shacks, hvor du kan kjøpe mat og drikke. Det er tilbud om vannsport. Lokalbefolkningen plukke blåskjell og østers her ved lavvann.

Mobor Beach

På vakre Mobor Beach kan du leie sykkel og sykle langs stranden ved lavvann, og prøve ulike typer vannsport som jetski, parasailing, bananbåt etc. Det ligger butikker og serveringssteder her hvor du kan kjøpe mat og drikke. Du kan også komme over mindre og roligere viker hvor du kan leie solseng og parasoll og bare nyte tilværelsen.

Palolem Beach

Palolem Beach er en palmestrand som mange mener er en av de aller fineste, selv om den ikke lenger er så rolig og idyllisk. Her ligger det en rekke serveringssteder og barer, samt hytter til leie. Det er tilbud om vannsportsaktiviteter. Mange hippier og wannabe-hippier kommer fortsatt hit.
Fly og transport

Flytid

Ca. 14 timer fra Oslo

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Sør-Goa med rutefly året rundt.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra flyplassen Dabolim sør i Goa til hotellene varierer mellom ca. 30 minutter og en time og 20 minutter (ca. 15-35 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
Restaurantene i Sør-Goa hører stort sett til hotellene. På stranden nedenfor hotellene ligger det også strandbarer. Utover dette er det et begrenset utvalg av restauranter i Margao, Colva, Betalbatim og Benaulim. Du finner noen lokale, mindre barer og spisesteder her og der i Sør-Goa. Disse restaurantene er små og lokale, og holder stort sett åpent fra morgen til kveld. Om du er fornøyd med maten og servicen er det vanlig å gi 10% i tips.
Det er veldig rolig i Sør-Goa, og utelivet er heller beskjedent. Utvalget består av hotellbarer og enkelte strandbarer på for eksempel Palolem Beach.
Shopping
I Goa kan du gjøre kupp på merkevarer som for eksempel Levi's, Nike og Lee, og de billigste varene finner du i Panaji. Gull og smykkesteiner er også billig – besøk Arts Exposition i Candolim hvor de har et stort utvalg. Her kan du også designe ditt eget smykke. Om du har lyst til å handle på et marked kan du besøke hippiemarkedet i Anjuna på onsdager og nattmarkedet i Arpora på lørdager. Her får du det meste: Klær, sko, smykker og suvenirer. Krydder er det også populært å kjøpe i Goa, det beste utvalget finner du på markedene i Mapusa, Panaji og Margao, eller på de mange krydderplantasjene. Shopping i Sør-Goa er konsentrert rundt det lokale markedet i Margao. I tillegg til markedene er det små salgsboder med klær, sko og suvenirer i de forskjellige byene, langs hovedveien og i nærheten av stranden.

Markeder

Markedene i Goa byr på et morsomt og annerledes vareutvalg. Her finner du det aller meste – og litt til. Mye av det som selges er ikke alltid noe du faktisk trenger. Det er en herlig opplevelse å studere alle de vakre stoffene, sjalene, sengeteppene og putetrekkene. Indiske saris og andre klesplagg er en morsom gave til slekt og venner, og kanskje til deg selv.

Smykker

Her kan du kjøpe de vakre smykkene du alltid har drømt om. I India har alle råd, det er bare du selv som avgjør hva budsjettet tillater. Du kan kjøpe fine smykker her for en mye lavere pris enn hjemme. Bare forsikre deg om at edelstenene er ekte.
Aktiviteter og severdigheter
I Sør-Goa er det strandlivet som er hovedaktiviteten. I Colva og Palolem kan du prøve ulike typoer vannsport, og hotellene har ofte treningsrom. Om du vil dra på utflukter eller shoppe finner du de beste mulighetene i Nord-Goa.
Hvordan du tar deg rundt
I India leier man ikke bil på den vanlige måten. Her leier du bil med sjåfør, dvs. taxi eller rickshaw.
Rickshaws (tuk-tuk-mopeder), taxi og lokalbusser. Spør i resepsjonen om oppdaterte busstider. I Sør-Goa tar man seg rundt med taxi, rickshaws – mopedtaxi på tre hjul – og lokalbusser.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere i eller personale i Goa.

ECPAT

Ving har siden 1999 samarbeidet aktivt med organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel.

Pass og visum

Norske statsborgere må ha visum ved opphold i India.

Visum søkes på https://indianvisaonline.gov.in/visa/ i godt tid før avreise og koster 60 USD pr. person. Visumet er gyldig for opphold i opptil 30 dager. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst. Vær oppmerksom på at enkelte områder/stater i India krever spesielle innreisetillatelser. Nordmenn på reise i India bør også spesielt merke seg at det er straffbart å være i landet utover visumets gyldighetsperiode, og man kan i verste fall risikere å bli fengslet. For opplysninger om hvilke områder som krever spesielle innreisetillatelser, les mer på: www.primetravels.com/restrictedarea.shtml

For ytterligere informasjon om visum til India, kontakt Den indiske ambassaden i Oslo.

Embassy of India, Oslo
Niels Juels Gate 30,
0244 Oslo
+47 2255 5544
www.indemb.no

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det finnes nasjonale lover og regler samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser i løpet av reisen, anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Indiske rupi (INR). Minibanker er lett tilgjengelige i byene. Utflukter betales med dollar, euro eller bankkort. Indiske sedler i valørene 500 og 1000 rupi er ugyldige. Ta kontakt med banken din eller et vekslingskontor for mer informasjon.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid + 3, 5 timer. Vintertid: norsk tid + 4, 5 timer.

Elektrisitet

220 V

Språk

Hinid, tamil, sanskrit samt 20 andre mindre språk.

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i India, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger eller to dobbeltsenger queen size.

Øvrig

Det er ikke så vanlig med fortau og gatene er full av groper. De hellige kyrne dukker opp overalt, til og med på sterkt trafikkerte veier. Kupert terreng mellom strendene. Til tross for at det har valfartet turister til Goa i mange år kan man ikke sammenligne Goa med andre typiske turistreisemål. Hotellstandarden er generelt lavere. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din