Se hotell (13)

Reiser til Nord-Goa

Goa, India

En reise til Nord-Goa byr på herlige strender, spennende shopping og mye å se og gjøre.

Nord-Goa er kjent for sine nærmest legendariske strender med navn som Calangute og Candolim. Det er her du kommer til å tilbringe det meste av ferien. Men gå for all del ikke glipp av en oppdagelsesreise eller to for å utforske omgivelsene, for eksempel en tur til byen Mapusa, gjerne på en fredag da det er marked i byen. Det er også enkelt å dra ned til Panaji for å studere den spesielle blandingen av portugisisk og indisk arkitektur. På veien dit er det obligatorisk med en pause i Reis Magos for å beundre en av delstatens eldste kirker.
Eller hva med å leie sykler og dra på oppdagelsestur? Det er ofte de små oppdagelsene som blir de beste ferieminnene fra reisen til Nord-Goa.

Området var tidligere en portugisisk koloni, og skiller seg fra resten av India på flere områder. Dels fordi den er mer velstående og dels fordi atmosfæren er annerledes. Livsstilen er avslappet og overalt møter du nysgjerrige mennesker og store smil. Her er sanseinntrykkene mange – fargesprakende sarier, yrende markeder, hellige menn, hellige kyr og et mylder av mennesker. Dessuten er Goa et av de absolutt rimeligste reisemålene i hele Vings verden. Her betaler du sjelden mer enn en femtilapp for en god to-retters middag, og dersom du liker å shoppe har du kommet til paradis.

Spennende shopping

Om du vil ha med deg et minne hjem fra ferien i Nord-Goa er det bare å holde øynene åpne. Overalt er det små boder og butikker som selger håndverk og klær, og ofte er det varer du ikke finner andre steder. Dyrt er det aldri, og det er i tillegg vanlig å prute her.

Vings Goa

Når du bestiller en reise til Nord-Goa med Ving kan du velge mellom et titalls hotell som alle har fin beliggenhet i nærheten av stranden. Alle hotellene har basseng. Med Ving reiser du med rutefly og bestemmer selv når du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte.

 • Kombiner flere reisemål
 • Valgfri reiselengde
 • Kilometerlange sandstrender
 • Gode shoppingmuligheter

Våre gjesters vurdering Nord-Goa

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Skriv anmeldelse
Filter og søk reise
Vær og klima
 • januar
32°20°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • februar
32°21°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • mars
32°23°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • april
33°26°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • mai
33°27°
7
Soltimer/dag
30°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
30°25°
6
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • juli
29°24°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • august
29°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • september
30°24°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
33°22°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • desember
33°21°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
Strender
Goa er strandelskernes paradis! Kysten i Goa er hele 120 kilometer lang, og langs strendene vaier palmene, og sanden er myk og finkornet. I Nord-Goa ligger de populære strendene Calangute, Baga og den litt roligere Candolim. Vi nevner også Vagator og Anjuna, begge klassiske hippiestrender hvor livsnytere lever i sin spesielle verden. På stranden i Anjuna holdes det et marked hver onsdag. Dit kan du reise med båt eller taxi.
Lenger nord ligger Arambol Beach med sitt vakre landskap. Denne stranden ligger like ved en liten innsjø som blir tilført vann fra en bekk som kommer ned fra fjellene. Her kan du ta gytjebad – det påstås at du blir ti år yngre …

Sinquerim, Candolim, Calangute og Baga

På disse strendene holder de aller fleste badegjestene til, og det er mange strandbarer og såkalt shacks hvor du spiser og drikker og leier solsenger og parasoller. Det er tilbud om vannsportsaktiviteter som bananbåt, parasailing etc.

Anjuna

Nord for Baga ligger det gamle hippiestedet Anjuna, hvor det er marked hver onsdag. Palmestranden her er full av klipper og store steiner.

Vagator

Stranden nord for Anjuna heter Vagator, og er også et populært område. Vagatorstranden består av tre mindre viker hvor det av og til er bølger, slik at vannet ikke alltid er like klart. På Little Vagator kan du se guden Shivas ansikt hugget ut i stein – et vanlig postkortmotiv herfra.

Morjim

På nordsiden av Chaporaelven ligger Morjimstranden, også kalt Turtle Beach. Her krabber strandskilpaddene på land i januar for å legge egg. Skilpaddene er fredet, og det er ikke lov å forstyrre eggleggingen.

Mandrem/Aswem

Etter Morjim fortsetter stranden og går over i Mandrem/Aswem med sine strandbarer, små shacks du kan spise på og solsenger og parasoller du kan leie. Både Morjim og Mandrem/Aswem er langgrunne, spesielt ved lavvann. Bølgene her kan være høye om ettermiddagen, mens det ofte er roligere på formiddagen. Det er mulig å overnatte i hytter ved strendene her.

Arambol

På Arambolstranden, som er det nyeste tilholdsstedet for hippier, ligger det flere restauranter, strandbarer og overnattingshytter man kan leie. Arambol er en bohemaktig og lang strand med klipper og en liten ferskvannssjø med helsebringende leire. I nærheten står det et hellig banyantre.

Querim

Querim er den nordligste stranden, og beliggenheten gjør at den er ganske rolig. Her er det kun noen få serveringssteder. Querim ligger like ved Tiracol-fortet, på grensen mellom Goa og delstaten Maharashtra.
Fly og transport

Flytid

Ca. 14 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Nord-Goa med rutefly året rundt.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra flyplassen Dabolim sør i Goa til hotellene i nord varierer mellom ca. 1 time og 1 time og 45 minutter (ca. 35-50 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
I Nord-Goa ligger det små restauranter, barer og utesteder på alle gatehjørner i byene. I området rundt Baga, Calangute og Candolim er det et stort utvalg av mindre, lokale spisesteder og restauranter med internasjonal meny langs hovedgatene. Strandbarene kalles shacks og serverer enkle måltider. I området rundt Anjuna ligger restaurantene hovedsakelig langs hovedveien og på stranden, og det samme gjelder i Vagator. I Morjim er det et begrenset antall restauranter som stort sett ligger i strandområdet. Restaurantene holder åpent fra morgen til kveld om ikke noe annet er opplyst. Om du er fornøyd med maten og servicen er det vanlig å gi ca. 10% i tips.

x

x

x

x
Det er flere barer og diskotek i Nord-Goa, men utelivet er ellers beskjedent. Det ligger lokale shacks og barer langs hele strandbeltet ved Anjuna, Morjim, Mandrem og Arambol.
Shopping
Salgsbodene ligger på rad og rekke langs små og store veier i Nord-Goa. Her er det vanlig å prute selv om prisene allerede er lave. Du kan kjøpe treutskjæringer, fine kashmirskjerf, lamper, sengetepper og bomullsvarer som håndklær, duker og klær. Du finner også vanlige butikker her som selger fine innredningsartikler til lave priser. Sørg for å få med deg nattmarkedene i Baga, Arpora og Vagator. Hit kommer mange selgere fra onsdagens hippiemarked i Anjuna.
Klær av bra kvalitet finner du i butikkene i Panaji. Hit kan du ta en taxi. Butikkene ligger på og rundt MG Road og 18th June Road. Det ligger også en del butikker i Calangute-området.
Aktiviteter og severdigheter
Det er noen treningsstudioer i Calangute-området. Det er tilbud om vannsport i Candolim, Calangute og Baga, og du kan benytte deg av muligheten til å få ayurvedisk massasje, spabehandlinger eller delta på yoga. Eller bare gå en lang tur i soloppgangen eller solnedgangen på en av de fine strendene.

Templer

Det finnes hindutempler overalt i India, og i Goa er det spesielt mange i området rundt byen Ponda. Hit ble mange gamle templer flyttet når portugiserne tok makten og innførte kristendommen i Goa på 1500-tallet. De som ikke lot seg omvende måtte flytte ut av Old Goa og søke tilflukt i Ponda.

Kirkene i Old Goa

Old Goa er et historisk og interessant sted med mange kirker, ruiner og klostre. Her kan du hvert tiende år overværes avdukingen av levningene av helgenen Franciscus Xavier. Om du ikke kan vente kan du se kisten hans høyt oppe på en pidestall i Bom Jesus-basilikaen.

Fossefall

Dudhsagar-fossen i Øst-Goa er et vakkert syn. Her kan du ta et forfriskende bad ved fossen. Det er forbudt å mate apene her. Pass deg for apene, for de kan av og til være aggressive.

Oppdag nye strender

Langs strandbeltet i Goa ligger den ene stranden finere enn den andre. Du blir aldri lei av å utforske dem. Finn din favorittstrand!
Hvordan du tar deg rundt
I India leier du ikke bil på den vanlige måten. Her leier du bil med sjåfør, dvs. taxi eller rickshaw.
I Nord-Goa tar man seg rundt med taxi eller rickshaws (tuk-tuk), som i India som regel er er en mopedtaxi med tre hjul. Det går også lokalbusser. Hør med hotellresepsjonen om busstider og priser.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere i eller personale i Goa.

ECPAT

Ving har siden 1999 samarbeidet aktivt med organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel.

Pass og visum

Norske statsborgere må ha visum ved opphold i India.

Visum søkes på https://indianvisaonline.gov.in/visa/ i godt tid før avreise og koster 60 USD pr. person. Visumet er gyldig for opphold i opptil 30 dager. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst. Vær oppmerksom på at enkelte områder/stater i India krever spesielle innreisetillatelser. Nordmenn på reise i India bør også spesielt merke seg at det er straffbart å være i landet utover visumets gyldighetsperiode, og man kan i verste fall risikere å bli fengslet. For opplysninger om hvilke områder som krever spesielle innreisetillatelser, les mer på: www.primetravels.com/restrictedarea.shtml

For ytterligere informasjon om visum til India, kontakt Den indiske ambassaden i Oslo.

Embassy of India, Oslo
Niels Juels Gate 30,
0244 Oslo
+47 2255 5544
www.indemb.no

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det finnes nasjonale lover og regler samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser i løpet av reisen, anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Indiske rupier (INR). Utflukter betales i dollar, euro eller med kort. Minibanker finnes i alle byer samt i de fleste større landsbyer. Indiske sedler i valørene 500 og 1000 rupier er nå ugyldige. Hvis du har spørsmål ang. valuta, ta kontakt med banken din eller et vekslingskontor.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid + 3, 5 timer. Vintertid: norsk tid + 4, 5 timer.

Elektrisitet

220 V

Språk

Hinid, tamil, sanskrit samt 20 andre mindre språk.

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i India, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger eller to dobbeltsenger queen size.

Øvrig

Det er veldig få fortau og gatene er fulle av groper. De hellige kyrne dukker opp overalt, til og med på sterkt trafikkerte veier. Kupert terreng mellom strendene. Selv om det har vært turister i Goa i mange år kan man ikke sammenligne Goa med andre feriesteder. Og hotellstandarden er lavere enn vi er vant til. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Reise med barn
x

x

x

x

x

x

x
Finn reisen din