24 timer på Cook's Club

Har du lyst til å bo på et ungdommelig hotell? Vil du være omgitt av trendy design? Da er Cook’s Club noe for deg.
Tekst: Johannes Stålnacke Nero Foto: Vings bildearkiv

Cook’s Club er Vings splitter nye hotellkonsept. Det første hotellet åpnet i juni i fjor, og i år lanseres en rekke nye. Jeg føler meg umiddelbart hjemme når jeg sjekker inn på Cook’s Club på Kreta. Den avslappede atmosfæren, den kule og urbane innredningen og alle de herlige gjestene gjør at jeg stortrives.

Hotellet serverer frokost helt til 11.30, perfekt for en natterangler som meg. Jeg bestiller en avokadotoast og en freddo – en iskaffe med to espresso-shots. Jeg betaler kjapt og enkelt med Cook’s Club-armbåndet med chip.

Cook's Club
God mat på Cook's Club

Det er nesten som å være på en gastronomisk jorden rundt-reise på Cook's Club. Hotellrestauranten Cantina serverer mat fra (seks) forskjellige kulturer, og i løpet av uken prøvesmaker jeg så mange retter som mulig. Den ene dagen er jeg i kaotiske Saigon og spiser vietnamesisk, og dagen etter spiser jeg moussaka hjemme hos en gresk bestemor.

Etter en lang frokost beveger jeg meg mot bassenget. Dagens plan? Å gjøre absolutt ingenting. Listen med det jeg vil se og gjøre på Kreta får vente. Etter et par hektiske uker på jobb ser jeg frem til å koble av og nyte.

Plutselig er det kveld. Jeg tar en svipptur innom rommet for å dusje og skifte. Etter en lang og herlig dag ved bassenget forflytter jeg meg nå til baren, Captain Cook.

Jeg bestiller en mojito som toppes med fersk mynte fra hotellets krydderhage. Menyen er faktisk komponert av stjernebartenderen David Wiedermann fra Berlin. En av Casa Cook’s spesialiteter er å servere drinker med en egen vri – jeg anbefaler for eksempel Spicy Whisky Sour som toppes med chili.

Late timer ved bassenget på Cook's Club
Cook's Club

Med drinken i hånden slår jeg meg ned i en saccosekk ved siden av to tyske jenter jeg traff ved bassenget tidligere. I kveld er det filmkveld, og en av mine favorittfilmer – Quentin Tarantinos kultklassiker, Pulp Fiction – skal vises. Den projiseres i stort format på en av hotellets vegger, med små grupper av tilskuere ved bassenget.

Da filmen er slutt setter kveldens DJ i gang. Hver kveld har sitt eget lydspor, og nå begynner festen å ta form. Jeg rekker heldigvis å bestille en mojito til før vi begir oss ut i den greske natten...