Se hotell (2)

Reiser til Sivota

Hellas

Grønt, vakkert og mange fine strender – velkommen til Sivota! Her kan du slappe av og nyte tilværelsen.

Det første du legger merke til i Sivota er sannsynligvis de grønne oliventrærne og de høye åsene som omgir landsbyen. Det andre er antagelig havnen – det naturlige møtestedet der de fleste av landsbyens restauranter og tavernaer ligger. Her kan du nyte en gresk salat til lunsj, bestille dagsferske skalldyr til middag og kose deg med en drink etter at solen har gått ned. I Sivota venter avslappet strandliv, slående vakker natur og kanskje en og annen utflukt for å utforske de billedskjønne omgivelsene. Etter en dag på stranden kan du rusle ned til havnen, slå deg ned på en uteservering og nyte en kald Mythos med bølgesus og yachtene i havnen som kulisse.

Vings Sivota

I Sivota kan du velge mellom et par mindre hotell med gresk, hjemmekoselig atmosfære. Velger du en leilighet kan du ta del i det greske hverdagslivet ved å handle varer sammen med lokalbefolkningen. Siden kan du lage dine egne måltider. Sivota kan også kombineres med en uke i Parga, Paleros eller Nidri. Når du kombinerer to forskjellige reisemål får du mest mulig ut av Hellas-ferien din.

Sol og badeliv i Sivota

I og rundt Sivota er det mange strender å velge mellom, og mange ligger i gangavstand fra byen. En av de mindre strendene er Zavia Beach, som ligger vakkert til omgitt av klipper og grønn vegetasjon i en bukt rett utenfor Sivota.
Noen kilometer fra Sivota sentrum ligger Mega Ammos, en større strand med strandklubber hvor du kan leie solsenger og parasoller. Om du er ute etter en bortgjemt strand hvor du kan være for deg selv bør du leie bil eller moped og reise på egen hånd langs den vakre kysten. Turen går gjennom pinjeskog og olivenlunder og forbi søvnige greske fjellandsbyer.

Opplev mer av Hellas

Sivota er et populært reisemål blant båtfolk som fortøyer yachtene sine i havnen. Frister det med en tur ut på havet er det mulig å leie en egen båt i havnen. Det går dessuten båter til Paxos og andre nærliggende øyer. Paxos er en utmerket øy for en dagsutflukt. Lei sykkel eller moped og ta en tur rundt på øya, eller kos deg i den pittoreske hovedstaden Gaios. Her kan du rusle rundt i de trange smugene, shoppe litt og nyte en god lunsj med utsikt over båtene som ligger ved kaia.
En annen øy som det er verdt å utforske er Korfu, som også kan friste med grønn og frodig natur – perfekt for herlige fotturer i det kuperte landskapet. Fra havnen i Sivota kan du ta båten over til Korfu, som i tillegg til vakker natur har severdigheter og små landsbyer uten turisme. På Korfu er det fine strender rundt hele øya, og det er enkelt å reise rundt på egen hånd med lokalbussen.

 • Fine strender
 • Gode restauranter
 • Prisgunstig innkvartering
 • Spennende utflukter
 • Kombiner flere reisemål

Våre gjesters vurdering Sivota

Filter og søk reise
Vær og klima
 • januar
14°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
16°8°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
19°10°
7
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
23°13°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
28°17°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
31°19°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • august
32°19°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
28°17°
9
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • november
19°11°
4
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • desember
16°8°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
Strender
I området rundt Sivota er det flere strender som ofte ligger i små bukter omgitt av grønn vegetasjon og klipper. En av dem er Zavia Beach, en mindre steinstrand med et begrenset antall solsenger og salg av drikkevarer. Noen kilometer fra Sivota sentrum ligger den lengre steinstranden Mega Ammos. Her er det beach clubs og mulig å leie solsenger og parasoller. I utkanten av Sivota ligger Bella Vraka Beach, en populær og langgrunn strand med grovkornet sand og grus. Her kan du vasse gjennom det grunne vannet over til en liten øy der stranden fortsetter. Det er utleie av utstyr til forskjellige typer vannsport.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Sivota med Vings charterfly i sommersesongen (mai–september). Flyet lander på flyplassen i Preveza.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Sivota. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Aktion rett utenfor Preveza til hotellet ditt er ca. 1 time og 30 minutter til 2 timer og 30 minutter (ca. 90 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Transporten går som regel via Parga, der det også kan være bussbytte. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Av og til er det transport med taxi eller minibuss. Litt ventetid kan forekomme på flyplassen i påvente av øvrige fly (maks. 20 minutter mellom flyene). Flyplassen i Preveza er liten, og det tar tid med bagasjen ved ankomst og avreise. Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
I sentrum av Sivota og langs havnepromenaden ligger det rundt et dusin restauranter og noen kafeer og barer i gangavstand fra alle Vings hotell. Restaurantene åpner som regel på for- eller ettermiddagen. Om morgenen er det derfor best å besøke en dagligvarebutikk og kjøpe det du vil ha til frokost.

Mat og drikke på Lefkas

De lokale tavernaene er det naturlige samlingspunktet for grekerne. Her er det mange og lange besøk hvor måltidene utgjør en viktig del av grekernes sosiale liv. Det greske kjøkken har mye godt å by på – bare prøv!

Småretter – Meze

Horiatiki Gresk salat med tomat, løk, oliven og fetaost
Feta Hvit, kremaktig ost av geitemelk
Tzatziki Yoghurtsaus med hvitløk og revet agurk
Saganaki Fritert ost med sitron (anbefales!)
Dolmades Kjøtt- og risfylte vindrueblader

Fisk – Psari
Kalamares Fritert blekksprut (anbefales!)
Garides Grillede reker
Ksifa Sverdfisk (anbefales!)

Kjøtt – Kreas
Keftedes Greske kjøttboller
Moussaka Kjøttfarse og aubergine gratinert med ost
Pastitio Lasagne med makaroni
Souvlaki Grillspyd
Gemista Tomater eller paprika fylt med ris eller kjøtt

Drikke – Pota

Vin
Retsina er en hvitvin som er tilsatt kvae. Det finnes mange lokale varianter.

Øl
De fleste ølmerkene er importert eller brygget på lisens.

Ouzo
Grekernes eget anisbrennevin, i slekt med tyrkernes Raki, midtøstens Arak og franskmennenes Pastis. Blandes med vann og blir da melkehvit.

Metaxa
Gresk konjakk

Kaffe
Gresk kaffe er veldig sterk og serveres i små kopper. Nescafé kan sammenlignes med vår kaffe. Frappé er iskaffe, veldig godt og avkjølende i varmen.
Utelivet i Savotas består av noen barer og en og annen nattklubb.
Shopping
Det er et begrenset utvalg av butikker i Sivota.
Aktiviteter og severdigheter
Fra Sivota går det båter til øyer i nærheten, og det er mulig å leie sin egen båt i havnen. Det ligger mange små og fine strender man kan utforske langs kysten for den som liker å gå turer. Den vakre og frodige naturen rundt byen innbyr til lengre spaserturer.

Parga

Parga har i de senere år blitt et populær feriested, men på tross av alle tilreisende har øya greid å bevare sin greske atmosfære og sin sjarm og ro. Folkelivet og feriegjestene er en naturlig del av hverdagen, og det er enkelt å komme tett på grekerne.
Hvordan du tar deg rundt
Det kjører et lite minitog rundt i Sivota, og hvis du vil legge ut på lengre utflukter kan Ving hjelpe deg med leiebil. Det går ingen busser. Det finnes taxi, og det går båter til Paxos og Korfu.
Fakta

Vår service

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du for eksempel vil bestille leiebil eller kanskje bare vil ha tips og gode råd. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Her kan du lese mer om Vings service på reisemålene våre.

ECPAT

Ving har siden 1999 støttet organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel. Du kan lese mer om dette i Ving-permen eller reisemålsguiden vår.

Pass og visum

Hellas er med i Schengen, men som i mange andre land kreves det at du kan vise til gyldig legitimasjon. For nordmenn er det pass som er eneste gyldige legitimasjon. Den greske ambassaden minner om følgende:

Sørg for å ha med gyldig pass. Vi opplever at en del reisende reiser uten pass eller med utgåtte pass, noe som kan vanskeliggjøre returen til Norge og som kan føre til at hjemreisen må utsettes, med mindre turoperatøren kan assistere med innsjekking og ombordstigning.

Les mer på disse sidene:
ving.no/pass-og-visum
ving.no/faqarticle/hva-bor-jeg-tenke-pa-nar-jeg-skal-til-hellas

Spørsmål om pass og visum skal stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Hellas har innført en hotellskatt på alle kommersielle overnattinger fra og med 1. januar 2018. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Noen restauranter og barer tar bare imot kontanter.

Tidsforskjell

Norsk tid + 1 time.

Elektrisitet

220 V.

Språk

Gresk

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Reise med barn

Barnemat og bleier

De fleste restauranter har egne barnemenyer. Ellers er de flinke til å tilby mat som barna liker. Mange restauranter har barnestoler. Babymat kan kjøpes i større matbutikker, det er ofte lokale produkter og merker. Også apotek selger babymat. Bleier kan kjøpes i nesten alle dagligvarebutikker, men husk at utvalget kan være begrenset. Større butikker som for eksempel Lidl, finner du i Lefkada, og dagligvarebutikken Carrefour ligger utenfor Paleros sentrum, ca. 15 minutter å gå fra hotellene.

Insekter og dyr

Det er mygg på Lefkas og i hele Pargaområdet.

Sol og varme

Temperaturen ligger ofte rundt 25–30 grader, men i sommermånedene kan det bli veldig varmt på dagtid. Pass på at barna får nok å drikke, og hold dem borte fra sola i de varmeste timene midt på dagen. Klimamessig passer det best for barn i begynnelsen og slutten av sesongen.
Finn reisen din