Se hotell (12)

Reiser til Karpathos by

Karpathos by er øyas største sted, med butikker og restauranter i umiddelbar nærhet, og med kort vei til stranden.

Selv om Karpathos by – eller Pigadia, som byen kalles på Karpathos – bare har 3000 bofaste innbyggere er den øyas største. Om sommeren blomstrer byen opp med både butikker, restauranter og underholdning. Langs strandpromenaden er det mange spisesteder som tilbyr både lunsj og middag, og den beste shoppingen gjør du litt lenger inn i byen. Det er selvfølgelig også en strand i Karpathos by, og den finner du hvis du følger promenaden fra havnen og nordover. Stranden er faktisk så lang at den har flere navn, blant annet kalles den Limnitis Beach, Afoti Beach og Monis Beach. Det spiller ikke så stor rolle hvilket navn du går for, men jo lenger nord du kommer, desto bedre plass er det.

Ferie i Karpathos by

De fleste tilbringer mesteparten av dagen på stranden, men når kveldsmørket kommer smygende setter mange kurs mot havnen der de fargeglade fiskebåtene har lagt til kai for natten. Det er populært å tilbringe resten av dagen på en av de hyggelige tavernaene eller barene her, og det er mange restauranter å velge mellom. Du finner selvfølgelig tradisjonelle greske spisesteder, men også noen mer amerikansk-inspirerte, for mange av øyboerne har en tilknytning til det store kontinentet i vest.

Hotell for enhver smak

Når du bestiller en reise til Karpathos by med Ving kan du velge blant flere hyggelige hotell. Her er det både elegante hotell med fire hjerter og enklere alternativer. Du velger selv om du vil bestille en leilighet eller et vanlig hotellrom, og med nesten et dusin hotell å velge mellom finner du helt sikkert noe som passer for deg. Du kan også kombinere oppholdet i Karpathos by med en uke i for eksempel Lefkos og Amoopi.

Nyttige tips
 • Hotell med 2–4 hjerter
 • Lokale restauranter
 • Kombiner flere reisemål
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Karpathos by

Strender
4,4
Attraksjoner
3,8
Barnevennlig
3,6
Vær
 • januar
15°7°
4
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • februar
16°8°
5
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • mars
17°9°
6
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • april
21°12°
8
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
25°15°
10
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juni
30°19°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
32°21°
12
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
29°22°
12
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • september
25°19°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
23°15°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°12°
6
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • desember
17°9°
4
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
Strender
Det ligger en flere kilometer lang strand like nord for Karpathos by. Den er en blanding av stein og grus, og det er flere tavernaer og barer i nærheten. Enkelte steder er stranden langgrunn, men det er også klippepartier som er litt mer brådype – og som er perfekte for snorkling.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3,5 timer

Slik reiser du hit

Du kan reise med Vings charterfly til Karpathos i sommersesongen (mai–oktober).
Med Vings transport kommer du deg enkelt og greit til hotellet ditt i Karpathos by. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Karpathos' flyplass til hotellene er ca. 25 minutter, avhengig av trafikken og antall hotellstopp. Bussen kjører ofte via Amoopi, noe som utgjør ca. 30 minutter ekstra reisetid. Den eksakte reiseruten avhenger av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
Det er mange restauranter og barer i Karpathos by. Mange ligger langs strandpromenaden og i havnen. På menyen finner du både greske retter som souvlaki og pastitio, fersk fisk og skalldyr. For en enda mer lokal matopplevelse kan vi anbefale noen av øyas egne spesialiteter, som vizanti, langtidsstekt lam fylt med ris, eller karpatiske babyreker, som man kun finner i denne delen av Egeerhavet. Foretrekker du vin til maten kan du be om karpathiko krasi, øyas lokalproduserte vin.
Det er i Karpathos by du finner øyas beste uteliv, men det er likevel begrenset til et par nattklubber og en del barer. De fleste nøyer seg med en lang middag og en drink eller to før de tar kvelden.
Shopping
Det er mange butikker i Karpathos by, og det er her du finner det beste shoppingtilbudet. Vær oppmerksom på at mange butikker stenger for siesta på ettermiddagen.
Aktiviteter og severdigheter
Karpathos by har ikke et kjempestort aktivitetstilbud, men det går noen utfluktsbåter fra havnen til naturreservatet nord på øya og over til Rhodos. Er du glad i windsurfing bør du ta turen ned til Afiartis (ikke så langt fra flyplassen). Der kan du utnytte vindene både fra sør og øst, og det er mulig å leie brett og å ta kurs.
Hvordan du tar deg rundt
Det går busser fra Karpathos by til mange steder på øya. Husk å sjekke tidspunkt for returreisen før du begir deg ut på eventyr.
Fakta

ECPAT

Ving har siden 1999 støttet organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel. Du kan lese mer om dette i Ving-permen eller reisemålsguiden vår.

Pass og visum

Hellas er med i Schengen, men som i mange andre land kreves det at du kan vise til gyldig legitimasjon. For nordmenn er det pass som er eneste gyldige legitimasjon. Den greske ambassaden minner om følgende:

Sørg for å ha med gyldig pass. Vi opplever at en del reisende reiser uten pass eller med utgåtte pass, noe som kan vanskeliggjøre returen til Norge og som kan føre til at hjemreisen må utsettes, med mindre turoperatøren kan assistere med innsjekking og ombordstigning.

Les mer på disse sidene:
Informasjon om pass og visum
Dette bør du vite når du skal til Hellas

Spørsmål om pass og visum skal stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Hellas har innført en hotellskatt på alle kommersielle overnattinger fra og med 1. januar 2018. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Det er minibanker i Karpathos by.

Tidsforskjell

Norsk tid + 1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Gresk

Øvrig informasjon

Vær oppmerksom på at det kan bli noe ventetid på flyplassen på Karpathos, både ved ut- og hjemreise. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser etc.
Karpathos ligger i Egeerhavet og er den nest største øya i den greske øygruppen Dodekanesene. Øya har ca. 6 000 innbyggere. Hovedstaden er Karpathos by, kalles også Pigadia med ca. 3 000 innbyggere. Øya er ca. 48 km lang og bredden varierer mellom 1 og 11 km. Øya har en overflate på 302 km².
Finn reisen din til Karpathos by