Reisemålsfakta, Parga

Parga

Ca. 3 500 innbyggere. Ligger på den greske vestkysten i provinsen Epirus.

Slik reiser du hit

Til Parga kan du reise med Vings charterfly i sommersesongen (mai–september). Flyet lander på flyplassen i Preveza.

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Tidsforskjell

Norsk tid + 1 time

Vår service

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller bare vil ha tips og gode råd. Kan vi ikke finne ut av henvendelsen din på telefon eller e-post kommer vi til ditt hotell eller et nærliggende hotell. Når du reiser med charter møter vi deg også på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Her kan du lese mer om Vings service på våre reisemål.

Transport

Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Parga. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Aktion utenfor Preveza til hotellet ditt er ca. 1 time til 1 time og 45 minutter (ca. 65 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. I Parga kan bytte til bil/minibuss forekomme fordi det er vanskelig for en stor buss å kjøre helt frem til hotellet. Til noen hotell må gjestene gå det siste stykket, bagasjen fraktes – se respektive hotellbeskrivelse. Noen ganger foregår transporten med taxi eller minibuss. Ventetid på flyplassen kan forekomme i påvente av øvrige fly (maks. 20 minutter mellom flyene). Flyplassen er liten og det tar tid med bagasjen ved ankomst og avreise. Les mer om transport her.

Sol & bad

Det er to strender i Parga, den mindre Piso Krioneri Beach og den større Krioneri Beach, begge med grovkornet sand. I utkanten av byen begynner den kilometerlange Valtos Beach, også den med grovkornet sand. Ca. tre kilometer syd for Parga ligger Lichnos Beach. Stranden er en kilometer lang og har en blanding av fin- og grovkornet sand.

Aktiviteter

Pedalbåter, paraseiling, motorbåt og jetski. Treningsstudio i Parga sentrum.

Mat & drikke

Det finnes rundt 40 restauranter og tavernaer.

Veiledende priser

Restaurant:
- Lunsj (f.eks. pizza/pasta) fra 7 euro
- Gresk salat 6 euro
- Moussaka 7 euro
- Middag (varmrett) på en enkel taverna fra 7 euro
- Middag (varmrett) på en finere restaurant fra 11,50 euro
- Vann eller brus, 2 euro
- Øl 3 euro
- Vin 75 cl 15 euro

Butikk:
Brus 33 cl 1 euro
Vann 1½ liter 1 euro
Øl 50 cl 1 euro
Vin 75 cl 8 euro

Uteliv

3 diskotek og ca. 15 barer.

Shopping

I Parga ligger de fleste butikkene ved havnen. På de brosteinsbelagte gatene finner du greske spesialbutikker som selger ouzo, honning og olivenolje. Og det finnes butikker med kunsthåndverk, gull, moderne klær, sko og vesker. Ønsker du å handle dagligvarer finnes det minimarkeder rundt omkring i byen, de største ligger ved Parga skole og ved kirken. Siden Parga ligger på fastlandet kan du også besøke nærliggende byer som for eksempel Preveza (ca. 1 time) og til Ioannina (ca. 1 ½ time). Her er det et stort utvalg butikker med flere større internasjonale kjeder på plass.

Kommunikasjon

Taxibåt mellom Parga og Valtos Beach, ca. 4 euro tur/retur. Taxibåt går også til Lichnos Beach. Båtforbindelse til Korfu, Paxos og Antipaxos.

Valuta og kredittkort

Euro (EUR). Flere banker og minibanker.

Visum

Hellas er med i Schengen, men som i mange andre land kreves det at du kan vise til gyldig legitimasjon. For nordmenn er det pass som er eneste gyldige legitimasjon. Den greske ambassaden minner om følgende:

Sørg for å ha med gyldig pass. Vi opplever at en del reisende reiser uten pass eller med utgåtte pass, noe som kan vanskeliggjøre returen til Norge og som kan føre til at hjemreisen må utsettes, med mindre turoperatøren kan assistere med innsjekking og ombordstigning.

Les mer på disse sidene:
ving.no/pass-og-visum
ving.no/faqarticle/hva-bor-jeg-tenke-pa-nar-jeg-skal-til-hellas

Spørsmål om pass og visum skal stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Elektrisitet

220 V.

Vær & klima

I Parga-området og på øya Lefkas er det middelhavsklima som gjelder, med varme, tørre somre og milde, fuktige vintre. Ving har flere reisemål langs Hellas' vestkyst: Parga, Paleros, Ammoudia og Sivota på fastlandet samt Nidri på øya Lefkas.

Er du glad i varme, sol og bad er det høysesong i juli og august, med maksimumstemperaturer på drøye 30 grader midt på dagen. Juli er den mest solrike måneden og vanntemperaturen er på topp i august, med 25 grader. Hvis du heller foretrekker norsk sommerklima kan du vurdere å reise om våren eller høsten. I mai ligger gjennomsnittstemperaturen i luften rundt 23 grader og 28 grader i september, og i havet er det knappe 20 grader i mai og rundt 23 grader i september.

Mai og september-oktober
Disse månedene regnes som før- og ettersesong med temperaturer rundt 23-28 grader på dagtid, og kjølige netter. Vanntemperaturen ligger rundt 18 grader i mai, mens den i september er ca. 23 grader for deretter å avta utover høsten. Både vår og høst kan det være litt kjølig om kvelden og morgenen, ned mot 13 grader. Regn kan forekomme sporadisk både i mai og september-oktober.
Juni
I mai stiger temperaturen både på land og i vannet. I luften kan den komme opp i 23 grader og i vannet nærmer det seg 20 grader. Regn kan forekomme, men det er uvanlig.

Juli og august
Juli og august regnes som høysesong i Parga-området og på Lefkas, med temperaturer som kan krype over 30 grader på dagtid og sjelden under 19 grader nattestid. I vannet kan man regne med at temperaturen stiger til 25 grader. Det regner sjelden i løpet av sommermånedene.

ECPAT

Ving har siden 1999 samarbeidet aktivt med organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel. Les mer i Ving-permen eller i reiseguiden.

Turistbyrå/Ambassade

Den greske ambassade i Oslo
Nobels gate 45
0268 Oslo
Telefon: +47 22 44 27 28
E-post : gremb.osl@mfa.gr
Nettside:: www.mfa.gr/oslo

Hotellskatt Hellas

Hellas har innført en hotellskatt på alle kommersielle overnattinger fra og med 1. januar 2018. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Lover, lokale skikker og regler

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Øvrig

Fra slutten av juli og i august besøkes Parga av mange turister, mange kommer med bil fra bl. a. Hellas og Italia. Fordi mange av hotellene våre ligger i Parga sentrum der gatene er smale, kan det være vanskelig for bussene våre å kjøre helt frem til hotellet. Det kan hende at du må ta med deg bagasjen og gå ca. 100-500 meter til hotellet. Flyplassen i Preveza er liten og det kan ta tid med bagasjen ved ankomst og avreise.

15. august er en av årets største religiøse høytider i den gresk-ortodokse kirken. Da feires jomfru Marias himmelferd. I Parga er det en stor folkefest og de fleste gatene i sentrum er avstengt om kvelden. Det innebærer at det er vanskelig å komme frem med både busser og leiebil, og det kan være vanskelig å finne parkeringsplasser.

Kupert terreng. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.