Utflukter, Parga

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Vi gjør oppmerksom på at utfluktsprogrammet til og med sommeren 2021 er redusert, og at enkelte aktiviteter kan bli endret på kort varsel pga. koronasituasjonen. Eksempelvis kan det bli påbudt med munnbind eller at et restaurantbesøk bli byttet ut med medbrakt matpakke som deltakerne får med seg på utflukten. Les mer på reisemålets lokale https://mydestination.ving.no

.

Praktisk informasjon om våre utflukter

Myter og elven Acheron – kan bestilles hjemmefra

Myter og elven Acheron – kan bestilles hjemmefra

Reis tilbake i tid til mytenes Hellas. En heldagsutflukt med vakker natur og spennende historie, besøk ved elven Acheron og ruinene ved Nekromantion. Måltider og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Utflukten starter med et besøk til ruinene ved Nekromanteion hvor vi blant annet får se stedet hvor folk reiste for nesten 3000 år siden for å komme i kontakt med avdøde slektninger og venner ved hjelp av dødsorakelet.

Fra Nekromanteion fortsetter vi mot landsbyen Gliki, der elven Acheron, også kjent som Styx, er som vakrest. Elven er avkjølende, og vannet er alltid krystallklart så fremt det ikke regner. Ifølge den greske mytologien var det over Acheron at fergemannen Charon fraktet de dødes sjeler over til dødsriket Hades. De gamle grekerne var derfor nøye med å plassere en mynt under de avdødes tunge for å betale Charon. Ellers kunne sjelen vandre mellom liv og død i all evighet.

Ved Acheron er det mulig å vasse i elven. Det sies at det var her gudinnen Thetis døpte sin nyfødte sønn Akilles for å gjøre ham usårbar. I følge gresk mytologi ble ikke hælen som hun holdt ham i dekket av vann, og da han som voksen ble truffet av en pil i hælen under krigen mot Troja, døde han som følge av dette. Ettersom vi kommer til å vasse i vannet, bør du ta med deg sko som tåler vann og som sitter ordentlig fast på føttene. Har du ingen passende sko, kan du kjøpe et par i Parga eller ved elven. Vannet i elven kan være ganske kaldt enkelte steder, men etter at vi har gått et stykke kommer vi til varmere vann hvor den som vil kan ta en svømmetur.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Entré:
Inngangsbillett til Nekromantion er ikke inkludert, og koster 8 euro for voksne og 4 euro for barn.

Mat og drikke:
Ikke inkludert, men du kan kjøpe mat og snacks underveis. Det er mulig å kjøpe lunsj på tavernaen ved elvebredden.

Lurt å ta med:
Kamera og komfortable sko. Kontanter til lunsj, kaffe o.l.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 09.00-15.30 fra Parga. Ca. kl. 09.20-15.10 fra Ammoudia. Ca. kl. 08.20-16.10 fra Sivota.

Guide:
Skandinavisk- og finsktalende guide.

Klær:
Foruten passende sko er det best å ha på seg shorts for å slippe våte klær. Ta også med deg badetøy og håndkle hvis du ønsker å bade.

Øvrig:
Hvis du vil vasse i elven må du ha på deg badesandaler. Disse kan kjøpes ved elven.

Båttur fra Parga til Korfu – kan bestilles hjemmefra

Båttur fra Parga til Korfu – kan bestilles hjemmefra

Bli med på båttur til Korfu! Her er det både vakker natur og gode muligheter for shopping. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Hvis du vil oppleve en gresk øy med både vakker natur og gode shoppingmuligheter, kan vi anbefale et besøk på Korfu. Vi selger billetter til en komfortabel båt som tar dere med over til denne grønne ferieøya. Båten går fra havnen i Parga hver torsdag og ankrer opp i Korfu by. Båtturen tar ca. 2 timer og 30 minutter hver vei. I Korfu by er det mange minner fra engelskmennenes og italienernes tid på øya, blandet med gresk sjarm. Besøk den gamle borgen, byens vakre kirke, gå på oppdagelsesferd i de trange gatene eller ta en shoppingrunde. Korfu by har et stort utvalg av butikker av alle slag, med et behagelig prisnivå. Båten går tilbake til Parga kl. 16.00.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Er ikke inkludert, du kan kjøpe snacks og drikke på båten. På Korfu er det mange restauranter og kaféer.

Lurt å ta med:
Kamera.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 08.15-18.30 fra Parga.

Guide:
Utflukten er på egen hånd, uten guide.

Antrekk:
Lette, behagelige klær.

Øvrig:
Bor du i Ammoudia må du ta deg til Parga på egen hånd. Vings reiseledere kan hjelpe deg. Ca. 10 euro pr. person t/r.

Ukjente Albania – kan bestilles hjemmefra

Ukjente Albania – kan bestilles hjemmefra

En uforglemmelig utflukt til mystiske og annerledes Albania. I løpet av heldagsturen med buss besøker du feriestedet Saranda og den vakre ruinbyen Butrint. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Opplev et annerledes land. Albania, med alle sine mysterier og hemmeligheter, har åpnet dørene for resten av Europa.

Vi starter ca. kl. 07.00 fra Parga. Ferden går gjennom provinsen Epirus' vakre landskap. Den første landsbyen vi besøker er den vakre, gamle ruinbyen Butrint. Den har vært under gresk, romersk, bysantinsk, venetiansk og osmansk styre, noe som selvsagt har satt sine spor. Butrint står i dag på UNESCOs verdensarvliste, og vil derfor bevares som den er i dag. Vi besøker mange av stedets spennende og interessante severdigheter. Vi blir guidet av en albansk, engelsktalende guide.

Turen går videre til det kjente feriestedet Saranda ved den albanske rivieraen. Her er det mange hyggelige restauranter og barer.

Hjemreisen går gjennom Albanias landskap og over grensen til Hellas, og vi er tilbake i Parga om kvelden.

Mat og drikke:
Er ikke inkludert, man du kan kjøpe mat og snacks på turen. Det er mulig å spise lunsj på en restaurant i Saranda.

Entré:
Inngangsbillett til Butrint er inkludert i prisen.

Lurt å ta med:
Kamera og gode sko.

Tid:
Heldagsutflukt, ca kl. 07.00-19.30 fra Parga. Ca. kl. 06.30-20.00 fra Ammoudia. Ca. kl. 06.20-20.10 fra Sivota.

Guide:
Engelsktalende guide.

Antrekk:
Lette, behagelige klær.

Øvrig:
Husk å ta med pass! Kontroller reiseforsikringen din før utflukten – husk at Albania ikke er et EU-land.

Meteora – kan bestilles hjemmefra

Meteora – kan bestilles hjemmefra

Bli med til Klosterfjellene i Meteora og besøk klosteret "The Great Meteora". I løpet av dagen vil du lære mye om tradisjoner og historie. Heldagsutflukt med buss fra tidlig morgen til kveld. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Klostrene i Meteora har trollbundet mennesker i århundrer. Når de høye fjellformasjonene åpenbarer seg i horisonten forstår man hvorfor mennesker har valfartet hit i 600 år for å meditere og føle nærheten til de høyere makter. Klippene er en geologisk gåte der de rager 600 meter over havet. Klostrene på toppen gjør det hele enda mer fantastisk.

Vi forlater Parga tidlig om morgenen og begir oss mot Ioannina, som er hovedstad i provinsen Epirus. Deretter kjører vi opp i de enorme Pindus-fjellene hvor vi møtes av et utrolig vakkert alpelandskap. Her og der ligger det små greske landsbyer spredt rundt i det grønne fjellandskapet. Underveis blir det tid til å ta en kopp kaffe og litt å spise.

Veien mot Meteora gir oss et interessant innblikk i livet på den greske landsbygda. En dyktig lokalguide forteller oss om tradisjoner, kultur og historie. I Meteora besøker vi klosteret "The Great Meteora", der vi blant annet får se vakre ikoner.

På veien tilbake til Parga stopper vi for å spise lunsj og for et besøk i den lille, idylliske fjellandsbyen Metsovo.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Er ikke inkludert, men vi stopper underveis så man kan kjøpe mat og snacks.

Entré:
Inngangsbillett er inkludert.

Lurt å ta med:
Kamera, gode sko og en flaske vann.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 06.30-20.00 fra Parga. Ca kl. 06.00-20.30 fra Ammoudia. Ca. kl. 05.50-20.40 fra Sivota.

Guide:
Skandinavisk- og finsktalende guide.

Antrekk:
Lette, behagelige klær.

Øvrig:
Skuldre og knær må være dekket ved besøk i klosteret (ingen korte kjoler eller topper).

Zagoria og Vikosravinen – kan bestilles hjemmefra

Zagoria og Vikosravinen – kan bestilles hjemmefra

Lengter du etter enestående utsikt og overflod av flora og fauna kan du slutte å lete – dette er naturelskerens paradis! Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Tradisjonelle Hellas finner du bortgjemt i regionen Zagoria. «Landet bortenfor fjellet» er en vill og sparsomt befolket region, men naturens skjønnhet er ubeskrivelig: tett skog, ville fjell, klare innsjøer og selvfølgelig den fantastiske Vikos-ravinen.

Vi kjører innom noen av de beste eksemplene på de godt bevarte og smale stenbroene området er kjent for, før vi fortsetter mot den imponerende ravinen. Ifølge Guinness rekordbok er Vikos-ravinen verdens dypeste i forhold til sin bredde. Vi tar oss til to utkikkspunkter med de mest spektakulære utsiktene ravinen kan by på. Det blir masse tid til å ta bilder, og etter hvert spiser vi lunsj i Monodendri, en av regionens vakreste byer. Monodendri er også et nasjonalhistorisk minnesmerke. På tilbakeveien stopper vi i Ioannina, hovedstad i Epirus som ligger ved den vakre sjøen Pamvotida. Her får dere tid på egen hånd og kan utforske den gamle bydelen, og kanskje ta en drink ved havnepromenaden.


Dagsprogram:

07:20 Avreise fra Sivota
07:30 Avreise fra Ammoudia
08:00 Avreise fra Parga

08:45 Kort stopp for forfriskninger
10:30 Ankomst Zagoria-regionen – stopp ved broene
11:45 Ankomst Oxia – skogen og Vikos-ravinen
12:45 Ankomst Monodendri og utkikkspunktene ved Agia Paraskevi-klosteret. Lunsj.
15:00 Avreise til Ioannina
15:45 Ankomst Ioannina – tid på egen hånd
17:00 Avreise til Parga

18:15 Ankomst Parga
18:45 Ankomst Ammoudia
18:55 Ankomst Sivota

Tidene er omtrentlige og kan endres.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Inkludert:
Busstransport.

Ikke inkludert:
Lunsj og forfriskninger.

Guide:
Engelsktalende guide.

Lurt å ta med:
Komfortable sko, solhatt og solfaktor.

Øvrig:
Utflukten er ikke egnet for personer som har vanskeligheter med å gå, ettersom vi går til fots opp til utkikkspunktet ved Monodendri.