Reisemålsfakta, Nidri

Reisemålet

Lefkas ligger utenfor Hellas' vestkyst og er en av de syv Joniske øyer, kjent for sin frodige natur og skjønnhet. Lefkas er den fjerde største øya (ca. 300 km²) og har 26 000 innbyggere. De fleste jobber innen landbruk- og turistnæringen.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Nidri – Lefkas i sommersesongen (mai–september). Flyet lander på flyplassen i Preveza.

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Tidsforskjell

Norsk tid + 1 time

Vår service

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller bare vil ha tips og gode råd. Kan vi ikke løse henvendelsen din på telefon eller epost kommer vi til ditt hotell eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg også på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Her kan du lese mer om Vings service på våre reisemål.

Transport

Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Nidri. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Aktion rett utenfor Preveza til hotellet ditt er ca. 50 minutter til 1 time og 10 minutter (ca. 25–35 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Av og til kan transporten foregå med taxi eller minibuss. Ventetid på flyplassen kan forekomme for å avvente øvrige fly (maks. 20 minutter mellom flyene). Flyplassen er liten og det tar tid med bagasjen ved ankomst og avreise. Les mer om transport her.

Sol & bad

Flere små strender med rundslipt grus.

Aktiviteter

Vannski, dykking, jetski, windsurfing og bananbåter i høysesongen i juli - august.

Mat & drikke

Mange tavernaer og restauranter i Nidri.

Veiledende priser

I restaurant:
Lunsjrett fra 7 euro, gresk salat 6 euro og moussaka 7 euro.
Middag (varmrett) på en enkel taverna fra 7 euro, på en finere restaurant fra 11,50 euro.

Vann eller brus, 2 euro
Øl, 3 euro
Vin 75 cl, 15 euro

I butikk:
Brus 33 cl, 1 euro
Vann 1½ liter, 1 euro
Øl 50 cl, 1 euro
Vin 75 cl, 8 euro

Uteliv

Puber, barer, kafeer og noen diskotek. Nattelivet foregår rundt fiskehavnen og strandpromenaden.

Shopping

Hovedgaten i Nidri er lang og har "alt mellom himmel og jord", fra spesialbutikker til grønnsaksboder og små minimarkeder. Øya er kjent for sin egen vin - Vertzamo - og den finner du i de fleste butikkene, men det finnes også andre lokale produkter som broderier, keramikk, olivenolje, honning, krydder og keramikk. Øyas hovedsentrum er Lefkada (Lefkas by) nord på øya og her ligger de store supermarkedene: Carrefour, Lidl og Dia. Det meste ligger i området rundt havnen og det finnes også en gågate. Lefkada ligger ca. 20 minutter med buss fra Nidri.

Kommunikasjon

Bra bussforbindelser over store deler av øya og med fastlandet. Båtforbindelse mellom Nidri og naboøya Meganissi og fra Vassiliki (en landsby på sydsiden av Lefkas) til øya Kefalonia.

Valuta og kredittkort

Euro (EUR). Det finnes én bank og flere minibanker.

Visum

Hellas er med i Schengen, men som i mange andre land kreves det at du kan vise til gyldig legitimasjon. For nordmenn er det pass som er eneste gyldige legitimasjon. Den greske ambassaden minner om følgende:

Sørg for å ha med gyldig pass. Vi opplever at en del reisende reiser uten pass eller med utgåtte pass, noe som kan vanskeliggjøre returen til Norge og som kan føre til at hjemreisen må utsettes, med mindre turoperatøren kan assistere med innsjekking og ombordstigning.

Les mer på disse sidene:
ving.no/pass-og-visum
ving.no/faqarticle/hva-bor-jeg-tenke-pa-nar-jeg-skal-til-hellas

Spørsmål om pass og visum skal stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Elektrisitet

220 V.

Vær & klima

I Parga-området og på øya Lefkas er det middelhavsklima som gjelder, med varme, tørre somre og milde, fuktige vintre. Ving har flere reisemål langs Hellas' vestkyst: Parga, Paleros, Ammoudia og Sivota på fastlandet samt Nidri på øya Lefkas.

Er du glad i varme, sol og bad er det høysesong i juli og august, med maksimumstemperaturer på drøye 30 grader midt på dagen. Juli er den mest solrike måneden og vanntemperaturen er på topp i august, med 25 grader. Hvis du heller foretrekker norsk sommerklima kan du vurdere å reise om våren eller høsten. I mai ligger gjennomsnittstemperaturen i luften rundt 23 grader og 28 grader i september, og i havet er det knappe 20 grader i mai og rundt 23 grader i september.

Mai og september-oktober
Disse månedene regnes som før- og ettersesong med temperaturer rundt 23-28 grader på dagtid, og kjølige netter. Vanntemperaturen ligger rundt 18 grader i mai, mens den i september er ca. 23 grader for deretter å avta utover høsten. Både vår og høst kan det være litt kjølig om kvelden og morgenen, ned mot 13 grader. Regn kan forekomme sporadisk både i mai og september-oktober.
Juni
I mai stiger temperaturen både på land og i vannet. I luften kan den komme opp i 23 grader og i vannet nærmer det seg 20 grader. Regn kan forekomme, men det er uvanlig.

Juli og august
Juli og august regnes som høysesong i Parga-området og på Lefkas, med temperaturer som kan krype over 30 grader på dagtid og sjelden under 19 grader nattestid. I vannet kan man regne med at temperaturen stiger til 25 grader. Det regner sjelden i løpet av sommermånedene.

ECPAT

Ving har siden 1999 samarbeidet aktivt med organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel. Les mer i Ving-permen eller i reiseguiden.

Turistbyrå/Ambassade

Den greske ambassade i Oslo
Nobels gate 45
0268 Oslo
Telefon: +47 22 44 27 28
E-post : gremb.osl@mfa.gr
Nettside:: www.mfa.gr/oslo

Hotellskatt Hellas

Hellas har innført en hotellskatt på alle kommersielle overnattinger fra og med 1. januar 2018. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Lover, lokale skikker og regler

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Øvrig

Svært kupert terreng med trapper og nivåforskjeller. Vannet varmes ofte med solenergi, derfor kan temperaturen variere.