Utflukter, Marmari og Tigaki

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Praktisk informasjon om våre utflukter

Gresk aften – kan bestilles hjemmefra

Gresk aften – kan bestilles hjemmefra

En deilig kveld der du får oppleve det beste Hellas har å tilby av mat og underholdning. Mat og drikke er inkludert.

Les mer Skjul

Grekerne kan kunsten å nyte livets goder og sitter gjerne lenge til bords. Denne kvelden serveres det delikatesser som souvlaki, tzatziki og gresk salat i tillegg til mezedakia, som består av et utvalg velsmakende småretter.

Lokale dansere underholder med gresk tradisjonell folkedans, og det er lov å henge seg på.

Denne festkvelden går av stabelen i fjellandsbyen Zia, som er kjent for sin fantastiske solnedgang. Før festen setter ordentlig i gang kan du benytte tiden til å utforske Zia.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Stor gresk buffé, lokal vin, juice og vann.

Lurt å ta med:
Jakke om det blir kjølig.

Tid:
Kveldsutflukt, ca. kl. 19.00–22.00.

Guide:
Engelsktalende guide.

Tre øyer – kan bestilles hjemmefra

Tre øyer – kan bestilles hjemmefra

En deilig dag på havet for hele familien med interessante opplevelser på tre vakre øyer: Kalymnos, Pserimos og Plati. Lunsj inkludert, drikke ikke inkludert.

Les mer Skjul

Hellas omfatter mange store, små, frodige, karrige, idylliske og øde øyer av ulik karakter. Denne utflukten tar oss med til tre av de vakreste øyene nord for Kos; Kalymnos, Pserimos og Plati. Vi seiler av gårde ombord på havnas vakreste båt, Nikitas. Nikitas er en romslig båt der man kan ligge på dekket og nyte solen og den friske vinden.

Vårt første stopp er øya Pserimos, hvor vi kommer til en sjarmerende by med to kirker, noen strender, kafeer, 35 fastboende og en skole med bare to elever. I denne autentiske byen kan du se deg om eller slå deg ned på en strandkafé med en leskende gresk iskaffe. Vi spiser deretter en fristende lunsj med grillspyd, salat, brød og tzatziki.

Kalymnos, eller svampdyrkernes øy, er en stor og folkerik øy med sine 16 000 innbyggere. Vi besøker en av butikkene som har spesialisert seg på svamp. Vi får høre om svampdykkernes farlige yrke og om hvordan svamporganismene blir forvandlet til et slitesterkt naturprodukt som kan brukes til alt fra ansiktsvask til skopussing. En liten rusletur i byen rekker vi også.

På vei tilbake seiler vi forbi Plati, en liten øy der det bor bare to mennesker. Vi går ikke i land her, men tar oss en siste dukkert før vi setter kursen hjemover igjen til Kos.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 09.30–17.00.

Mat og drikke:
Lunsj er inkludert. Drikke kjøpes i tillegg.

Lurt å ta med:
Badetøy, håndkle, solkrem og evt. snorkleutstyr.

Guide:
Det er engelsktalende mannskap om bord.

Bodrum – Tyrkia, kan bestilles hjemmefra

Bodrum – Tyrkia, kan bestilles hjemmefra

Hvorfor ikke sette av en dag til oppleve ytterligere et land? Den vakre Bodrumkysten har mye å tilby. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Vi seiler av gårde tidlig om morgenen og setter kurset mot den flotte havnebyen Bodrum som ligger i helt på grensen mellom Europa og Asia. En deilig dag til havs ligger foran oss og mulighetene til å gjøre spennende kjøp i løpet av dagen er mange. Etter en times båttur får vi en forsmak på hvor vakker Bodrum er. Vi blir under innseilingen til havnen møtt av en engelsktalende lokalguide som gir oss en kort innføring i byens historie. En skandinavisk guide vil oversette ved behov.

Vi innleder besøket med en tur opp i fjellet for å nyte den fantastiske utsikten. Neste stopp er byens gullsenter hvor vi får høre hvordan smykkene blir til, de ulike steinene som brukes og hva slags karat gullet har. Deretter kan de som vil både handle og prute fra det store utvalget av gull, sølv, juveler og klokker.

Bussen venter utenfor gullsenteret og tar oss med ned til havnen igjen. Her får vi tid til å shoppe i de utallige butikkene, se nærmere på den flotte byen og spise en god tyrkisk lunsj.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Lurt å ta med:
Viktig! Ved påmelding til utflukten må pass vises ettersom vi behøver navn, passnummer og fødselsdato. Passet må også tas med på utflukten da man ikke slipper inn i Tyrkia uten pass.

Mat og drikke:
Ikke inkludert, men kan kjøpes i Bodrum.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 08.30–17.00.

Guide:
Skandinavisk guide samt engelsktalende guide.

Øvrig:
I Tyrkia kan du betale med euro, men kan motta vekslepenger i tyrkiske lira. Be alltid om å få vekslepenger i euro, da du ikke får vekslet tilbake tyrkiske lira til euro. Det finnes visse restriksjoner for hva som kan tas med tilbake til Kos. Mer spesifikke opplysninger finner du i permen.

Skriftlig bekreftelse for mindreårige:
Reglene for reiser mellom Hellas og Tyrkia har blitt strengere. Hvis mindreårige under 18 år skal reise mellom landene uten begge sine foresatte kreves en bekreftelse fra den/de foresatte som ikke er med.

Hvis den mindreårige kun har én foresatt kreves det en bekreftelse på dette.

Hvis begge foresatte er med på ferien, men kun én skal delta på utflukten, må bekreftelsen utformes lokalt i to versjoner: en håndskrevet bekreftelse samt en særskilt blankett fra de greske myndighetene som kan fås av en av Vings reiseledere. Begge versjonene krever underskrift, samt en kopi av passet til den foresatte som ikke deltar.

Hvis den andre foresatte ikke er med på reisen holder det med myndighetenes blankett og en kopi av den fraværende foresattes pass.

Vulkanøya Nissyros – kan bestilles hjemmefra

Vulkanøya Nissyros – kan bestilles hjemmefra

Opplev den genuine vulkanøya Nissyros. Nissyros er en av de vakreste øyene i Egeerhavet og er fortsatt uberørt av turisme og utbygging. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Nissyros byr på fascinerende natur. Vi reiser med båt til denne vulkanøya og fra Mandraki går turen til landsbyen Nikia med buss. Veien går gjennom frodig natur der blant annet mandeltrær setter sitt preg på det vakre landskapet.

Fra toppen av øya har vi god utsikt nedover dalen. Rundt vulkanen har svovelsyren satt sitt preg på naturen rundt og tatt knekken på alt det grønne. Vi tar en nærmere titt på denne vulkanen som har gitt opphav til mange spennende historier og myter. Svovelkildene bobler i denne levende, men dypt sovende vulkanen. Etter vandringen i krateret tar bussen oss tilbake til Mandrakihavnen.

Den som vil kan gå alle de 120 trappetrinnene opp til nonneklosteret Panagias Spilianis. Utsikten herfra er henrivende og kanskje møter du en av de mange svartkledde nonnene utenfor klosteret. Her er det mulig å ta en nærmere titt på denne idylliske landsbyen, og kanskje ta en kopp kaffe før båten går tilbake til Kos.

Mat og drikke:
Ikke inkludert, men kan kjøpes underveis.

Tid:
Heldagsutflukt.

Lurt å ha med:
Gode sko – ikke bruk sandaler på grunn av varmen fra vulkanen. Kamera.

Guide:
Engelsktalende lokalguide.

Øvrig:
Inngangsbillett til vulkanen er ikke inkludert (3 euro pr. voksen).

En smak av Kos – kan bestilles hjemmefra

En smak av Kos – kan bestilles hjemmefra

Opplev alt Kos har å tilby! På denne halvdagsutflukten med buss får du oppleve noen øyas beste sider. Se den vakre naturen, bli kjent med lokale tradisjoner og smak på noen av øyas særegne produkter.

Les mer Skjul

Vi starter dagen med et besøk i Zia, som er øyas høyest beliggende landsby, med flott panoramautsikt over Kos og øyene i området. Vi rusler gjennom den koselige landsbyen, og deretter får du tid til å utforske omgivelsene på egen hånd.

I Zia spiser vi en lokal lunsj bestående av forretter og den greske spesialiteten moussaka. Vi får også se hvordan denne retten lages.

Fra Zia går veien gjennom Lagoudi, Kaniario og Amaniou mens vi beundrer den vakre utsikten over øylandskapet.

Deretter besøker vi en lokal vingård, kjent for sine utmerkede produkter. Vi får sjansen til å smake på vinene, og du finner sikkert din egen favoritt.

Denne halvdagsutflukten er et perfekt innslag i ferien, og gir et innblikk i lokale tradisjoner og inspirasjon til resten av besøket på øya.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Lunsj er inkludert. Drikke kan kjøpes til.

Tid:
Halvdagsutflukt, ca. kl. 08.30–13.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med:
Penger til suvenirer, mat og drikke. Vannflaske.

Øvrig: For personer med bevegelsesvanskeligheter kan besøket i Zia være utfordrende.

Jeepsafari på Kos – kan bestilles hjemmefra

Jeepsafari på Kos – kan bestilles hjemmefra

Bli med på oppdagelsesferd og opplev Kos på en helt ny måte! Med jeeper begir vi oss ut i naturen og kjører offroad til områder det ellers kan være vanskelig å besøke. Lunsj er inkludert.

Les mer Skjul

All ære til strandlivet på Kos, men visste du at øya har mye mer å by på? Det finnes mange flotte steder det er verdt å oppleve, og noen av dem er relativt utilgjengelige – med mindre man har en jeep!

Vi begir oss ut på oppdagelsesferd, og kjøreturen går over stokk og stein. Underveis får vi en fin smakebit på det ekte hverdagslivet på øya, og vi passerer små landsbyer, kirker og vakker natur. Vi stopper også flere steder i løpet av dagen, blant annet på fine utsiktspunkter rundt fjellet Dikaios. Vi stopper også på en lokal kafe, spiser meze i landsbyen Zia og beundrer de fargerike påfuglene som regjerer i naturparken i området.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" hvis du allerede har bestilt.

Mat og drikke:
Lunsj med lokal vin og vann er inkludert. Kaffe og annen drikke betaler du for selv.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 08.00–16.00.

Guide:
Engelsktalende guider og sjåfører (du kjører ikke selv).

Klær:
Behagelige sko og klær som tåler å bli skitne.

Lurt å ta med:
Vann, penger, solkrem, kamera, solhatt/caps og solbriller.

Øvrig:
Utflukten kjøres både på asfalt og offroad. Utflukten anbefales ikke for deg som lett blir svimmel, bilsyk eller uvel av ujevne veier. Aldersgrense 8 år.

Dykking på Kos

Dykking på Kos

Ikke gå glipp av den spennende verdenen under havoverflaten! Med de dyktige instruktørene våre kan du føle deg helt trygg. Ingen måltider er inkludert.

Les mer Skjul

Er du blant dem som alltid har hatt lyst til å dykke, men aldri har fått gjort det? Eller kanskje du allerede har prøvd, og har fått blod på tann? Da passer denne utflukten for deg!

Er du nybegynner får du først en introduksjon, og deretter får du utforske livet under vann og kan la deg fascinere av rev, fisk, sjøplanter og alt annet som finnes langs kysten. Instruktørene passer på maks to dykkere hver, så du er i gode hender hele tiden. Etter dykkingen blir det tid til å sole seg og å bade fra båten utenfor den fine Kokina-bukten. Her kan du også snorkle.

Hvis du har lyst til å være med på enda en dykkerunde betaler du et tillegg på 30-35 euro. Du kan kjøpe bilder fra dykket for ca. 15 euro.

Mat og drikke:
Ikke inkludert, men det er mulig å kjøpe drikke og snacks om bord.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 10.00–16.00.

Guide: Engelsktalende guide/instruktør.

Øvrig:
Aldersgrense 10 år. Utflukten går fra havnen i Kos by. Du må selv organisere og betale for transport til og fra havnen.