Utflukter, Chaniakysten, Kolimbari

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Praktisk informasjon om våre utflukter

Samaria – kan bestilles hjemmefra

Samaria – kan bestilles hjemmefra

En spennende utflukt i vakre omgivelser med en rundt 18 kilometer lang fottur i den kjente Samaria-ravinen. Heldagsutflukt fra tidlig morgen til kveld. Måltider, drikke, inngang til Samaria-ravinen og båttur fra Agia Roumeli er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Tidlig om morgenen drar vi vestover opp til fjellkjeden Lefka Ori, De hvite fjellene, til høyplatået Omalos der fotturen starter. Ravinen Samaria har spilt en viktig rolle opp gjennom historien, og spesielt under kreternes frihetskamp. Den har også vært opphavet til mange legender, og før i tiden trodde de at den var hjemsøkt av onde ånder.

De opp til 600 m høye klippeveggene stuper loddrett ned til bunnen som på det smaleste bare er 3 m bred. Denne ravinen savner sidestykke i Europa. Turens første 4 km går i nedoverbakke, før vi når bunnen av ravinen. På veien ned passerer vi den lille kirken Agios Nikolaos, og noen kilometer inn i selve ravinen ser vi ruinene av landsbyen Samaria. Her kan vi hvile en stund i skyggen av trærne ved den bysantinske kirken.

Hvis vi er heldige kan vi få et glimt av den sky fjellgeita Kri-Kri, som fremdeles lever vilt her. De som er interessert i flora får en flott naturopplevelse mellom de høye og bratte fjellveggene. Når vi har passert den tredje og smaleste passasjen, Sideroportes (Jernporten), skimter vi havet. I landsbyen Agia Roumeli kan vi ta oss et bad og få noe å spise før båten går til Sougia. Der venter bussen for hjemtransport.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Måltider og drikke:
Du kan kjøpe mat før og etter ravinen. I Agia Roumeli finnes det flere kretiske restauranter.

Entré:
Entré til Samaria-ravinen og billett til båtturen fra Agia Roumeli er ikke inkludert i prisen. 5 euro til ravinen og båten koster ca. 10 euro pr. person.

Lurt å ta med:
Gode sko. Vannflaske som kan fylles på under hele turen. Badetøy.

Tid:
Heldagsutflukt, fra ca. kl. 06.30 - 20.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Antrekk:
Lette, behagelige klær.

Øvrig:
Utflukten passer ikke for bevegelseshemmede. Rådfør deg med Vings reiseleder. Fra enkelte reisemål tilbys utflukten kun i høysesong.

Elafonissi – kan bestilles hjemmefra

Elafonissi – kan bestilles hjemmefra

Heldagsutflukt med buss til Elafonissi – kanskje Hellas' vakreste strand sørvest på Kreta. Entreer, mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Den innbydende lagunen har krystallklart vann og er perfekt for avslapning, soling, bading og snorkling.

Ferden hit går gjennom et storslagent landskap langs Lefka Ori-massivets imponerende fjellvegger. Vi passerer små landsbyer og sletter med olivenlunder og vindrue-, appelsin- og sitronplantasjer. Det blir et kort stopp i landsbyen Elos, der man kan kjøpe noe å spise eller drikke. Deretter fortsetter vi langs svingete veier gjennom dype grønne daler før vi etter hvert kommer frem til det myteomspunnede Elafonissi.

Fargekontrasten mellom den rosaskimrende sandstranden og det turkisblå havet gjør dette til en av Kretas desidert vakreste strender. Utenfor den langgrunne lagunen ligger det en liten øy som man kan vasse til via et korallrev.

Her blir vi hele dagen for å slappe av og nyte solen, havet og den hvite, silkemyke sanden. Halvveis på hjemveien gjør vi et stopp ved en vakker ravine der det blir anledning til å ta en kaffe eller en kald forfriskning mens vi nyter utsikten.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Måltider og drikke:
Ingen måltider eller drikke inkludert.

Entré:
Er ikke inkludert.

Lurt å ta med:
Badetøy, håndkle, vannflaske, solhatt og solkrem.

Tid:
Dagsutflukt, fra ca. kl. 07.30-17.30.

Guide:
Skandinavisk guide.

Antrekk:
Lette, behagelige klær og badetøy.

Gramvoussa & Balos: The Blue Lagoon – kan bestilles hjemmefra

Gramvoussa & Balos: The Blue Lagoon – kan bestilles hjemmefra

Vi besøker den herlige stranden på øya Gramvousa og Balos-lagunen med sitt turkisblå vann. Måltider og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Vi reiser med båt fra Kissamos havn og opp langs kysten, som i løpet av tusenvis av år er formet av naturen, til den herlige stranden på øya Imeri Gramvousa.

Vi stopper på stranden og vi får tid til å gå opp til den venetianske borgen som er en av de tre mest bevarte på Kreta. På slutten av 1800-tallet bodde det pirater på halvøya. Utsikten herfra slår det meste! Vi får også tid til å nyte solen og ta et bad.

Vi reiser så videre til Balos-lagunen med sitt turkise vann. Vi må over i småbåter for å komme inn til den hvite stranden der vi bytter ut Middelhavets salte bølger mot lagunens varme vann. Havet, fjellene og å bade i det krystallklare lagunevannet byr på en herlig ferieopplevelse.

I løpet av dagen er det mulig å få kjøpt lunsj, drikke og iskrem på båten. Parasoller kan leies.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille hjemmefra før du reiser, enten samtidig som du bestille reisen, eller via Min side.

Måltider og drikke:
Lunsj, drikke og iskrem fås kjøpt på båten.

Entré:
Entrè til Gramvoussa-fortet er ikke inkludert. Betales til Vings reiseleder på bussen. 1 euro/person.

Lurt å ta med:
Gode sko til å gå i, badetøy og vannflaske.

Tid:
Dagsutflukt, fra ca. kl. 08.30-18.00.

Guide:
Skandinaviskspråklig guide.

Antrekk:
Lette, behagelige klær.

Daily Boat Trip

Daily Boat Trip

Nå kan du bli med på en båtutflukt som blir et minne for livet. Det blir en tur med sol, bad og snorkling ved øya Theodorou. Lokal drikke om bord er inkludert. Transport til og fra havnen kommer i tillegg.

Les mer Skjul

Hver dag går vår "Daily Boat Trip" fra Platanias havn og setter kurs mot øya Theodorou.

Her går båten rundt øya og forhåpentligvis kan vi se øyas eneste innbyggere, nemlig Kri kri-geitene, som kun finnes på tre av øyene. Øya er beskyttet som et naturreservat og det er kun mulig å gå i land en dag i året, nemlig 08. juni. Man kan også svømme og snorkle ved øya – dette er også en av dagens viktigste aktiviteter.

Det finnes nesten ingen grense for hva kapteinen og hans mannskap kan finne på havbunnen og alt vises frem, til stor begeistring. På bunnen ligger kjente flyvrak fra andre verdenskrig. De styrtet mellom 1941 og 1944 og du får selv muligheten til å snorkle ved flyvrakene.

Dagens tema er som sagt sol og bad, og du kan låne både snorkel, maske og svømmeføtter.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke: Om bord på båten blir man budt på lokal drikke.

Tid: Halvdagsutflukt. Utflukten går to ganger om dagen, kl. 13.00-16.00 og 17.00 til solnedgang.

Guide: Engelsktalende guide.

Kjekt å vite: Ta med badetøy, håndkle, skift og penger. Du kan låne snorkleutstyr og svømmeføtter om bord.

Øvrig: Utflukten starter i havnen i Platanias. Du må selv organisere og betale for transport til og fra havnen. Det er enklest å ta lokalbussen.

Loutraki – SUP & snorkling – kan bestilles hjemmefra

Loutraki – SUP & snorkling – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en herlig padletur i Loutraki-bukten. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Loutraki med sitt rolige og krystallklare vann er et perfekt sted for SUP (Stand Up Paddling), uansett om du er nybegynner eller har prøvd SUP tidligere. Er du nybegynner begynner vi med en utforsking av bukten så du kan venne deg til brettet før vi padler til en liten grotte med spektakulære farger.

Denne utflukten er en helt unik måte å tilbringe tid med familien på – ute på vannet!

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Inkludert: Guide og SUP-instruktør. SUP-utstyr (brett, åre, sikkerhetsline, flytevest). Snacks og vann. Henting og levering ved hotellet.

Vanskelighetsgrad: Nybegynner til middels.

Strekning: Ca. to kilometer.

Tid: 2 ½ time. Henting ca. 08.30-09.30. Tilbake ca. 13.00.

Kjekt å ha med: Badetøy, håndkle, solkrem, penger til lunsj/drikke.

Guide/instruktør: Engelsktalende instruktør.

Knossos – kan bestilles hjemmefra

Knossos – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en heldagsutflukt til det berømte Knossospalasset – et sted man lenge trodde kun eksisterte i den greske mytologien. Inngangsavgiften, mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Lenge trodde man at historien om Knossos var oppdiktet, men det skulle etter hvert vise seg at Knossos hadde vært den høytstående, minoiske sivilisasjonens store sentrum.

Allerede på bussturen langs Kretas nordlige kyst blir du forundret over historiens gang. Våre utfluktsguider forteller spennende myter og gir deg et innblikk i den fantastiske, greske gudeverdenen. Turen gjennom en del av det en gang så storslåtte palasset fyller oss med forundring over den langt fremskredne kulturen som eksisterte på Kreta lenge før Kristi fødsel. En kultur som kuliminerte i perioden 2000–1500 f. Kr.

Palasset, som ble bygget for ca. 4000 år siden, hadde en overflate på 22000 m² og ca. 1500 rom! De hadde aircondition, vannklosett og fantastiske gull- og keramikkgjenstander. Og veggene var dekorert med vakre fresker.

På Knossos hersket kong Minos, og her ble legenden om den forferdelige minotauren født. Mange har allerede hørt eller lest om den mystiske labyrinten som kanskje finnes under Knossospalasset. Og hvem vet, kanskje får du se den?

Under Sir Arthur Evans ledelse ble palasset gjenoppbygget på samme måte som han mente det en gang hadde sett ut. Dette gjør det lettere for oss besøkende ved hjelp av vår fantasi å forstå og la oss imponere.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille før du reiser, enten samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" hvis du allerede har bestilt.

Måltider og drikke:
Ingen måltider eller drikke er inkludert. I Heraklion blir det anledning til å shoppe og spise lunsj på egen hånd.

Entré:
Entré til Knossos er ikke inkludert, koster ca. 15 euro pr. person. Gratis for barn og ungdom under 18 år mot fremvisning av legitimasjon. Pensjonister og studenter med gyldig bevis betaler halv pris.

Tid:
Heldagutflukt fra ca. kl. 07.30-18.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide og engelsktalende lokalguide.

Lurt å ta med:
Vann, solhatt/caps og kamera.


Kjekt å vite:
I sommermånedene er det veldig varmt på Knossos, så det lønner seg med lette og komfortable klær. Vi anbefaler behagelige sko. Det er mange trapper i området.

Øvrig: Fra midten av juni til slutten av august kan utflukten bli innstilt pga. høye temperaturer og lav etterspørsel. Ta kontakt med en av Vings reiseledere for mer informasjon om hvorvidt utflukten arrangeres.

Jeepsafari på White Mountain – kan bestilles hjemmefra

Jeepsafari på White Mountain – kan bestilles hjemmefra

Bli med opp i de hvite fjellene og opplev Kretas flotte natur! Lunsj og drikke er inkludert.

Les mer Skjul

Turen går opp i White Mountains og til landsbyen Meskla ved elven Keritis. Vel fremme venter en rykende kopp kaffe, eller kanskje det frister mer med et glass ferskpresset juice?

Vi fortsetter opp mot en gjeterhytte (en "mitato"), og derfra kan vi nyte den storslagne utsikten over Nord-Kreta – her er vi nemlig hele 1350 m.o.h. Sannsynligvis vil vi se både ørner og villgeiter underveis.

Når vi så når landsbyen Therisso ønskes vi velkommen inn på en tradisjonell taverna med god mat, vin og kretisk gjestfrihet. De lokale guidene forteller om landsbyens spennende historie, før vi kjører gjennom den spektakulære ravinen Therisso og smått om senn setter kursen tilbake mot Chania.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Lunsj er inkludert, samt lokal vin og vann, og kaffe eller juice ved stoppet underveis.

Lurt å ha med:
Vann, penger, solkrem, kamera, solhatt og solbriller.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 08.00–16.00.

Klær:
Komfortable klær som tåler litt - det kan bli støvete.

Guide:
Engelskspråklige guider og sjåfører (du kjører ikke selv)

Øvrig:
Turen anbefales ikke til gjester som raskt blir bilsyke eller svimle, eller de som er følsomme for ujevne veier. Minimumsalder er 8 år.

Jeepsafari med smak av Kreta – kan bestilles hjemmefra

Jeepsafari med smak av Kreta – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en jeepsafari hvor du får lære mer om oliven og øyas kjøkken. Lunsj og drikke er inkludert.

Les mer Skjul

Vi innleder safarien med et besøk ved en olivenpresse og en vinpresse, der vi får ta del i kretiske hemmeligheten bak et langt liv. Vi stopper også ved et tusen år gammelt oliventre og en utstilling om olivenens historie.

Turen går så til en liten bytaverna med masse god mat, vin og ekte, kretisk gjestfrihet.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Lunsj er inkludert, samt lokal vin og vann. Vinsmaking.

Kjekt å ha med:
Vann, penger, solkrem, kamera, solhatt/caps og solbriller.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 08.00–16.00.

Klær:
Komfortable klær som tåler litt - det kan bli støvete.

Guide:
Engelskspråklige guider og sjåfører (du kjører ikke selv)

Øvrig:
Turen anbefales ikke til gjester som raskt blir bilsyke eller svimle, eller de som er følsomme for ujevne veier. Minimumsalder er 8 år.

En smak av Kreta – kan bestilles hjemmefra

En smak av Kreta – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en halvdagsutflukt med buss gjennom Kretas imponerende landskap og kultur. Du får også lære mer om greske spesialiteter, som olivenolje og vin. Måltider og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Kreta er kjent for oliventrærne som gir næring og livskraft til hele øyas befolkning. Olivenene er av utmerket kvalitet og sies å skulle kunne øke livslengden betraktelig. Dagen er viet til greske spesialiteter.

Første stopp er Anoskeli og deres økologiske olivenfabrikk. Her får vi vite mer om hvordan olivenoljen fremstilles og behandles. Opplevelsen krydres med litt prøvesmaking.

Vi besøker også Kretas eldste oliventre i byen Voues. Treet regnes for å være mer enn 3 000 år gammelt.

Vi spaserer også gjennom skogens appelsintrær til Agios Atefanou-kirken, der guiden forteller mer om kirken og du får vite mer om det greske hverdagslivet.

Sist, men ikke minst, besøker vi Karavitakis vinfabrikk som fremstiller noen av Kretas beste viner. Her får vi en guidet omvisning, og det blir selvfølgelig anledning til prøvesmaking og kjøp av vin.

Rekkefølgen på stoppene kan variere fra gang til gang, avhengig av for eksempel trafikk og andre grupper som er på besøk i vin- og olivenfabrikken.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt. Mat og drikke:
Mat og drikke er ikke inkludert. Inngang: 3,50 i tillegg på vingården og 1 euro på olivenfabrikken, Betales på stedet. Tid: Halvdagsutflukt, ca. 07.30-13.00. Guide: Skandinavisk guide. Bekledning: Lette klær. Lurt å ta med: Gode sko og vannflaske

Fottur og ølsmaking

Fottur og ølsmaking

Mange vil nok være enige i at en kald øl smaker skikkelig godt på en varm dag, og etter en fottur smaker den faktisk enda bedre. Denne utflukten begynner med at vi går gjennom den relativt ukjente ravinen Deliana, som definitivt er verdt et besøk, før vi avslutter med lunsj og ølsmaking i den nærliggende landsbyen Zounaki.

Les mer Skjul

Ravinen ligger ikke langt fra Chania, og den har faktisk to navn: både Deliana og Mesavlia. Det skyldes at de to landsbyene i nærheten begge har påvirket navngivningen, noe som gjør at fotturer som fra sørsiden starter i ravinen Mesavlia og avsluttes i ravinen Deliana.

Fordelen med å starte i Mesavlia-enden er den lave vanskelighetsgraden. Fra denne siden går man nemlig i nedoverbakke med en fin utsikt over de imponerende fjellveggene av kalkstein. Kanskje ser vi også noen av gribbene som holder til i området.

I løpet av turen passerer vi kapellet Agia Irini, og det blir tid til et lite besøk og en drikkepause. Når vi kommer til landsbyen Deliana kommer vi til enda en kirke. Denne ble bygget til ære for døperen Johannes og huser imponerende veggmalerier fra 1300- og 1400-tallet.

Etter fotturen venter «belønningen»: ølsmakingen! I skrivende stund finnes det 36 mikrobryggerier i Hellas, men bare ett som har åpent for besøkende, og det ligger i Zounaki.

Vi drar til bryggeriet Xarma, der ølet kun produseres for salg på fat og tønne. Vi prøvesmaker fire ølsorter. Tre av dem er «standard» og produseres året rundt, mens den fjerde kun produseres for sesongen og blir en overraskelse. Men ingen ølsmaking på tom mage, her serveres det også en generøs tallerken med meze. God appetitt!

Mat og drikke: 4 x 10 cl smaksprøver på øl fra Xarma, samt en mezetallerken og en valgfri øl (30 cl). Brus/annet til barna.

Tid: Halvdagsutflukt, ca. kl. 09.00-16.00.

Guide: Skandinavisktalende guide.

Kjekt å ha med: Kamera, penger og vann. Vi anbefaler at man bruker behagelig klær og sko tilpasset fotturen.

Øvrig: Turstien går hovedsakelig nedover. Underlaget består av asfalt og grus. Vannflaskene kan fylles på etter ca. 1 km ved Agia Irini-kapellet. Fotturen er ca. 5 km.