Utflukter, Georgioupolis

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Praktisk informasjon om våre utflukter

Knossos – kan bestilles hjemmefra

Knossos – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en heldagsutflukt til det berømte Knossospalasset – et sted man lenge trodde kun eksisterte i den greske mytologien. Inngangsavgiften, mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Lenge trodde man at historien om Knossos var oppdiktet, men det skulle etter hvert vise seg at Knossos hadde vært den høytstående, minoiske sivilisasjonens store sentrum.

Allerede på bussturen langs Kretas nordlige kyst blir du forundret over historiens gang. Våre utfluktsguider forteller spennende myter og gir deg et innblikk i den fantastiske, greske gudeverdenen. Turen gjennom en del av det en gang så storslåtte palasset fyller oss med forundring over den langt fremskredne kulturen som eksisterte på Kreta lenge før Kristi fødsel. En kultur som kuliminerte i perioden 2000–1500 f. Kr.

Palasset, som ble bygget for ca. 4000 år siden, hadde en overflate på 22000 m² og ca. 1500 rom! De hadde aircondition, vannklosett og fantastiske gull- og keramikkgjenstander. Og veggene var dekorert med vakre fresker.

På Knossos hersket kong Minos, og her ble legenden om den forferdelige minotauren født. Mange har allerede hørt eller lest om den mystiske labyrinten som kanskje finnes under Knossospalasset. Og hvem vet, kanskje får du se den?

Under Sir Arthur Evans ledelse ble palasset gjenoppbygget på samme måte som han mente det en gang hadde sett ut. Dette gjør det lettere for oss besøkende ved hjelp av vår fantasi å forstå og la oss imponere.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille før du reiser, enten samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" hvis du allerede har bestilt.

Måltider og drikke:
Ingen måltider eller drikke er inkludert. I Heraklion blir det anledning til å shoppe og spise lunsj på egen hånd.

Entré:
Entré til Knossos er ikke inkludert, koster ca. 15 euro pr. person. Gratis for barn og ungdom under 18 år mot fremvisning av legitimasjon. Pensjonister og studenter med gyldig bevis betaler halv pris.

Tid:
Heldagutflukt fra ca. kl. 07.30-18.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide og engelsktalende lokalguide.

Lurt å ta med:
Vann, solhatt/caps og kamera.


Kjekt å vite:
I sommermånedene er det veldig varmt på Knossos, så det lønner seg med lette og komfortable klær. Vi anbefaler behagelige sko. Det er mange trapper i området.

Øvrig: Fra midten av juni til slutten av august kan utflukten bli innstilt pga. høye temperaturer og lav etterspørsel. Ta kontakt med en av Vings reiseledere for mer informasjon om hvorvidt utflukten arrangeres.

Spinalonga – kan bestilles hjemmefra

Spinalonga – kan bestilles hjemmefra

En hel dag med sol, badeliv og historie! Vi besøker øya der Europas siste koloni for spedalske lå. BBQ-lunsj inkludert. Inngang ikke inkludert. Legitimasjon er obligatorisk.

Les mer Skjul

Da den forferdelige sykdommen spedalskhet spredde seg rundt i verden ble det opprettet kolonier for å isolere de smittede. Man trodde at sykdommen var veldig smittsom, og i mange gamle bøker kan vi lese om sjømenn som holdt seg langt unna Spinalonga på sine seilaser.

Øya Spinalonga ble valgt til spedalsk-koloni fordi den lå passe langt unna til å forhindre smitte, samtidig som man kunne holde en viss kontakt. Navnet Spinalonga betyr "lang torn", og øya ligger som en bølgebryter utenfor den vakre Elounda-bukten. Navnet forbindes nå med tragiske minner fra en nær fortid. Vi får høre gripende historier om Europas siste spedalsk-koloni, som ble stengt så sent som i 1957.

Etter en rundtur på øya blant gamle, interessante bygninger går vi om bord i båten igjen. Vi seiler til en liten badevik for å bade og spise lunsj. Så går båten tilbake til den sjarmerende byen Agios Nikolaos, som er bygd på åsene rundt en vakker, liten innsjø. Her får du en fin anledning til å rusle en tur rundt i byen eller slå dere ned og nyt en kopp kaffe eller en is i havnen før bussen kjører tilbake.

Turen til Spinalonga kombinerer både sol, bad, frisk havluft og historie.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan bestilles hjemmefra, enten samtidig som du bestiller reisen, eller på "Min side" om du allerede har bestilt reise.

Mat og drikke:
BBQ-lunsj er inkludert, men det kan være lurt å ta med noe å spise, da lunsjen serveres først ved 14-tiden.

Entré:
8 euro pr. person. Legitimasjon er obligatorisk.

Lurt å ta med:
Badetøy og en vindjakke eller genser, det kan blåse friskt. Eventuelt noe å spise før lunsj.

Tid:
Heldagsutflukt, fra Sunwing Makrigialos Beach ca kl. 08.30–18.00, Ierapetra ca kl. 09.00–17.30, Agios Nikolaos ca kl. 09.30–16.00 og fra Hersonissos ca. kl. 08.30–18.00. Fra Chaniakysten ca kl. 05.00–21.00, Georgioupolis ca. kl. 06.00–19.30 og fra Rethymnon ca. kl. 07.00–19.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Øvrig:
Prisen for utflukten varierer avhengig av hvilket reisemål du reiser fra. Fra enkelte reisemål tilbys utflukten kun i høysesong. Det er vanskelig for bevegelseshemmede å gå på Spinalonga.

Vær oppmerksom på at gjester i Elounda bestiller utflukten der. Taxi til og fra Agios Nikolaos kommer i tillegg, og koster ca. 24 euro t/r.

Jeepsafari Rethymnon

Jeepsafari Rethymnon

Hold deg fast! På denne jeeputflukten får du se mer av Kreta og lære mer om øyas historie og tradisjoner. I tillegg møter vi lokalbefolkningen, utforsker villmarken og smaker på den utsøkte kretiske osten! Lunsj og vin er inkludert.

Les mer Skjul

Fra Rethymnon kjører vi sør gjennom små, tradisjonelle landsbyer og stopper for et besøk i kirken Saint Kiriaki i Garazo. Deretter fortsetter vi turen, og etter noen kilometer starter off road-eventyret i gjennom tett vegetasjon. Underveis blir det fantastiske syn, og til slutt når vi det historiske klosteret Halepa. Klosteret var et tilfluktssted for kretiske opprørere under borgerkrigen, og dagens andre stopp. Her kan du ta fantastiske feriebilder av Kretas høyeste fjelltopper, for her venter en utrolig utsikt.

Etter klosterstoppet fortsetter off road-turen, og vi setter kurs mot en tradisjonell gjeterhytte (mitato). Har vi flaks møter vi både ørner og villgeiter på veien. Vel fremme ønskes vi velkommen av eieren med både raki og fersk Graviera-ost. Han forteller også om livet som gjeter og osteproduksjonen.

Så er det tid for lunsj. Vi tar turen til en tradisjonell, gresk taverna i landsbyen Axos. Der venter kretisk mat, vin og varm gjestfrihet. Etter lunsjen reiser vi tilbake til Rethymnon.

Tid:
Heldagsutflukt. Ca. kl. 09.00–15.30.

Mat og drikke:
Lunsj og vin er inkludert.

Guide:
Engelsktalende guide/sjåfør.

Kjekt å ha med:
Vann, solkrem, lommepenger, kamera, solhatt og solbriller. Unngå penklær, det kan bli støvete.

Øvrig:
Utflukten anbefales ikke for deg som lett blir bilsyk eller svimmel, eller har problemer med svingete og humpete veier. Minimumsalder 8 år.