Se hotell (2)

Reiser til Afandou

Afandou lokker med Rhodos' lengste strand, omkranset av frodige fjell og aprikoslunder.

Afandou ligger 18 km syd for Rhodos stad, og er stedet du skal velge om du vil oppleve en levende gresk atmosfære – spesielt på torvet, som er landsbyens møtested med flere kafeer. Stranden her er en av de lengste på Rhodos, så her er det alltid god plass. Når du er ferdig med å sole deg for dagen kan du slå deg ned på en lokal taverna og prøve det greske kjøkken.

Finn din favorittstrand

Stranden i Afandou er nesten to kilometer lang med god plass og utmerkede snorklemuligheter. Vil du ha enda mer strand skal du reise ned til Heraki. En halv kilometer før du er fremme svinger du ned til Golden Beach – en fantastisk strand med puddersand. Om ikke det er nok ligger de fine strendene ved Faliraki og Tsambika ikke langt unna.

Naturlige opplevelser

Rhodos har mye å by på for deg som vil dra på oppdagelsesferd. Derfor en det en god idé å bestille leiebil sammen med reisen! Mellom Rhodos by og Lindos er veien ganske trafikkert, men så snart du forlater hovedveien endrer dette seg. Tre kilometer nord for Afandou ligger Ladiko Bay, også kjent som Anthony Quinn-bukten der deler av filmen "Kanonene på Navarone" ble innspilt. Herfra kan du dra videre til landsbyen Psinthos, som har et vakkert torv med koselige tavernaer. Et ideelt sted for en lunsjpause! Herfra er ikke veien lang til den berømte "Sommerfugldalen" og utgravingene av den antikke byen Kamiros. Gå heller ikke glipp av Epta Pigés, De syv kildene. Dette er et vakkert skogsområde med perlende kilder som også gir næring til de appelsinlundene i omgivelsene. Like ved ligger også Agios Nectarios, et område som innbyr til fotturer i naturskjønne omgivelser.

Nyttige tips
 • Prisgunstig innkvartering
 • Lokale restauranter
 • Kilometerlang strand
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Afandou

Attraksjoner
5,0
Strender
5,0
Underholdning
5,0
Vær
 • januar
15°7°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
16°8°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
17°9°
6
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
21°12°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
25°15°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
30°19°
11
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
32°21°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
33°22°
12
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
29°19°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
25°15°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°12°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
17°9°
4
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender

Afandou – lang strand med småsteiner

Stranden i Afandou ligger sør for Falirakistranden og er rolig og fredelig. Den som vil være for seg selv finner lett en del av stranden uten mange mennesker. Stranden er perfekt for snorkling da den består av småstein og har helt klart vann.

Golden Beach, Faliraki og Tsambika

I nærheten av Heraki ligger Golden Beach, en fantastisk strand med pudderfin sand. Om du vil besøke flere strender ligger de fine strendene ved Faliraki og Tsambika innen rekkevidde.

Strender på Rhodos

Rhodos er et utmerket reisemål for deg som ønsker et godt utvalg av strender. Det er en del vind på vestkysten, noe som gjør de svale strendene i området populære i sommermånedene. De fleste av Rhodos' mest kjente strender ligger langs østkysten.

Ixia – stort utvalg av strandaktiviteter

Ixia er en steinstrand mellom Kritika og Trianda. Ved stranden er det mulig å drive med aktiviteter som windsurfing, jetski, og vannski.

Triandabukten – populær strand for windsurfing

Triandabukten ligger på vestkysten utenfor småbyene Ixia og Ialyssos. Området er populært blant windsurfere på grunn av vindkastene.

Kallithea Springs – vakkert omgitt av klipper

Den populære stranden i Kallithea er omgitt av klipper. Det er utplassert solsenger på klippene, og stiger gir lett tilgang til vannet.

Oasis, Thassos, St. Nicolas – klippestrender med særpreg

Disse tre klippestrendene ligger mellom Kallithea og Faliraki, ca. to kilometer fra Sunwing Kallithea Beach. Her er det solsenger på klippene og en taverna på hver strand.

Faliraki – en paradisstrand

Faliraki er en herlig, lang sandstrand som er både langgrunn og badevennlig. Området har et stort utvalg av vannsport. Like ved Hotell Esperides ligger det et stort badeland med vannsklier, kafeer, restauranter og butikker.

Afandou – rolig strand med klart vann

Afandou ligger sør for Faliraki-stranden og er kjent for å være en roligere strand. Den er seks kilometer lang, så det er ikke vanskelig å finne et fredelig sted uten altfor mange mennesker. Stranden egner seg godt for snorkling.

Antony Quinn – herlig strand for snorkling

En liten strand som egner seg godt for snorkling. Stranden er brukt som location i flere store filminnspillinger.

Tsambika – vakker sandstrand

Fin sandstrand på østkysten, ca. 30 kilometer fra Rhodos by. Stranden er langgrunn og det er ingen strøm eller bølger. Det er to kilometer å gå fra der lokalbussen stopper.

Golden Beach – bortgjemt paradisstrand

Golden Beach er vanskelig å komme til, men er kjent som en av de vakreste strendene på Rhodos.

Haraki/Agathi – rolig strand

Beskrevet av mange som en rolig strand. Mindre restauranter i nærområdet serverer småretter.

Lindos – herlig sandstrand

Nedenfor Lindos ligger en vik med to herlige sandstrender. Bak åsen ligger det en annen, delvis beskyttet vik med fine bademuligheter.

Pefkos – strender med variasjon

I Pefkos kan du velge mellom en lang sandstrand og små, trivelige badeviker.

Kiotari – rolig steinstrand

Denne steinstranden strekker seg sørover fra Kiotari. Stranden anbefales for deg som liker fredelige omgivelser, spesielt i høysesongen.

Prassonissi – strand med campingmuligheter

Prassonissi ligger på sørspissen av øya, og er et paradis for windsurfere. Her kan du tydelig oppleve forskjellene på tidevannet. Det ligger en campingplass ved stranden.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Afandou med Vings charterfly i sommersesongen (april-oktober). Du kan også reise med rutefly (året rundt) og selv bestemme hvor mange dager du vil at ferien skal vare. Flyet lander på den internasjonale flyplassen på Rhodos.
Med Vings transport kommer du deg enkelt og trygt til hotellet ditt i Afandou. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen til hotellet varierer mellom ca. 40 og 50 minutter (ca. 23 km), men avhenger av trafikk og antall hotellstopp. Det er ikke uvanlig at bussen stopper ved andre reisemål på veien, og da kan reisetiden være opptil 1 time og 30 minutter. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport her .
Mat, drikke og natteliv
Det ligger mange barer og restauranter i Afandou.

Mat og drikke på Rhodos

Det er ikke uvanlig med sen lunsj i Hellas. På noen restauranter kan det være lurt å bestille bord på forhånd, men på de fleste stedene kan dere komme uten å reservere. I Rhodos by er det et stort utvalg av restauranter og tavernaer, både i den nye og den gamle delen. Et restaurantmåltid starter vanligvis med meze – småretter. Her er det verdt å prøve fritert eller grillet blekksprut, små friterte marides (fisk), friterte symireker, fritert bakaliaro (saltfisk) med skordalia (hvitløksdipp) og friterte revitokefkedes (små kikertboller).

Til hovedrett serveres ofte grillet paidaki (lam), hjemmelaget moussaka (grateng av aubergin, kjøttsaus, poteter og hvit saus), pastitsio (makaronirett) eller giouvetsi (grateng med kjøtt og pasta). Til dessert serveres ofte sesongens frukt.

Rhodos-viner

Vin fra Rhodos har gjennom årene blitt tildelt priser og fått god omtale. Det finnes flere vinprodusenter på øya, som Emery og Cair. Viner fra Rhodos lages på druesortene mandilari og athiri som kun finnes på Rhodos og i Frankrike.
Afandou har et par musikkbarer.
Om du foretrekker et aktivt natteliv er det Rhodos by som er stedet. Den store bargaten heter Orfanidou, og der ligger barene tett i tett. Utelivet på Rhodos er hektisk og lokker til seg mange mennesker. Kvelden begynner ofte tidlig og rundes først av når sola går opp. Om sommeren går strandfester av stabelen i nærheten av Rhodos by. De pleier å starte rundt midnatt, og det er transport fra Rhodos by.
Shopping
Det er gode shoppingmuligheter i Afandou, med alt fra klær og sko til gullsmykker og suvenirer.

Shopping på Rhodos

De beste shoppingmulighetene finner du i Rhodos by. Den store handlegaten Ethnarchou Makario ligger ved Kypros-plassen. Det er også en del mindre gågater i nærheten med massevis av små butikker. En annen stor handlegate, Sokrates, ligger i gamlebyen. Her finner du vanlige butikker side om side med suvenirbutikker. Her kan du prute, spesielt på gull og lær. Prisene på klær er vanligvis høyere enn i Norge. Sko kan man imidlertid finne til lavere priser enn hjemme. Det er spesielt populært å kjøpe sandaler.

Butikker

Offisielle åpningstider er kl. 08.30-13.30, og de fleste dager også kl. 17.00-21.00 (sesongavhengig). På større steder holder mange butikker åpent lenger.

Markeder i Rhodos by

Et av de mest populære markedene i Rhodos by heter Agios Dimitris og holdes ved kirkegården. Ved Diagoras-stadion er det også et marked som er verdt å besøke. Her finner du grønnsaker, frukt, fisk, klær, sko, stoffer, tepper o.l.

Keramikk

Keramikk finner du overalt, men de beste prisene og fine håndmalte varer får du ved å handle på verkstedene utenfor Rhodos by. Det går mange utflukter til disse keramikkverkstedene.

Gull og sølv

Det er et stort utvalg av gull og sølv. Prisene er lavere enn hjemme, men sørg for å handle med seriøse gullsmeder. Alt gull skal være stemplet 585 for 14 karat og 750 for 18 karat.

Olivenolje

Mye rimeligere enn i Norge, ca. 4 euro pr. liter.

Fåreost

Fåreost – feta – er også verdt å ta med seg hjem. Kiloprisen ligger på ca. 3-6 euro avhengig av type og kvalitet.
Aktiviteter og severdigheter
Afandou har et begrenset utvalg av vannsportsaktiviteter.

Bowling

På Rhodos finnes det flere bowlinghaller, f.eks. i Faliraki.

Gokart

Om du går lei av stranden kan du ta turen til gokartbanen i Rhodos by. Her arrangeres det konkurranser for små og store grupper.

Surfing

Rhodos byr på gode surfemuligheter for aktive feriegjester. På vestkysten kan du f.eks. dra til strendene i Ixia og Ialyssos. Ved sørkysten ligger halvøya Prassonissi som omtales som et surfeparadis. Her kan du ta surfeundervisning og leie utstyr.

Tyrkisk bad – hamam

Tyrkisk bad – hamam – er noe du bare må prøve! Gjør det gjerne i begynnelsen av ferien, så forbereder du huden for en fin brunfarge som sitter lenge. I gamlebyen er det flere hamamer som tilbyr tyrkisk bad.

Tennis

På Rhodos har mange av de store hotellene tennisbaner som kan leies av alle. Rhodos tennisklubb ligger like ved havet nord for Mandrakihavnen.
På Rhodos er det mye å se og gjøre for den som vil på oppdagelsesferd. Vi anbefaler å bestille leiebil sammen med reisen. Mellom Rhodos by og Lindos, ca. halvveis ned på øya, går det det en trafikkert hovedvei, men så snart du forlater den befinner du deg i et helt annet Hellas. Afandou ligger bare tre kilometer sør for Ladiko Bay, også kjent som Anthony Quinn-bukten. Her ble deler av filmen "Kanonene på Navarone" spilt inn. Fortsett turen til Psinthos, en landsby med et vakkert torg og flere trivelige tavernaer, som skapt for en lunsjpause. Har du krefter igjen etter lunsj kan du fortsette til den berømte Sommerfugldalen og utgravningene av stedet Kamiros fra antikken.

Tsambika

En av Rhodos' største severdigheter er det 375 meter høye fjellet med et bysantinsk kloster på toppen. Et gammelt sagn forteller at gifte kvinner som ikke hadde blitt gravide i "rimelig tid" etter bryllupet skulle krype på sine knær til klosteret natten mellom den 8. og 9. september. Etter en natt i klosteret skulle kvinnen bli gravid og døpe barnet Tsambikos eller Tsambika.

Stranden Tsambika er også verdt et besøk. Mange mener det er en av de fineste sandstrendene på Rhodos.

Faliraki

Faliraki er et av de livligste stedene på Rhodos i turistsesongen, og en stor kontrast til de idylliske fjellandsbyene. Her er det mye å finne på, spesielt for de litt yngre. Den store favoritten i Faliraki er den syv kilometer lange sandstranden. Her er det strikkhopping og vannpark. Det er også et lite tivoli for de minste. Det er gratis adgang, og du betaler bare for aktivitetene.

Efta Piges

En av øyas mest imponerende severdigheter er Efta Piges, også kalt De syv kildene. Efta Piges ble bygget av italienerne som et vanningsanlegg. Her er det en 200 meter lang "kjærlighetstunell" eller "ungdomstunell" hvor sagnet sier at den første du kaster ditt blikk på i tunellmørket vil bli ditt livs kjærlighet. De heldige kan ta en dukkert sammen i badedammen på den andre siden.
Hvordan du tar deg rundt
Det er en rekke bilutleiefirmaer på Rhodos. En leiebilavtale kan være komplisert. For å gjøre det lettere for våre kunder har Ving i årevis samarbeidet med Avis. Avis tilbyr nye, gode biler og fremfor alt bra forsikringer.

Kom til oss om du trenger hjelp med leiebil, så kontakter vi Avis. Bilen leveres til ditt hotell den dagen du ønsker det. Når bilen skal leveres tilbake legger du bare bilnøklene i resepsjonen. Du betaler direkte til Avis med bankkort eller kontanter. Om du betaler med kontanter må du betale et depositum. Én dags bilutleie gjelder i 24 timer.

Vings reiseledere kan gi deg mer informasjon om bilutleie og priser. Vi hjelper deg selvsagt med tips om utflukter slik at du får det optimale ut av leiebilen. For å leie bil hos Avis må du være minst 21 år.

Buss

Det er gode bussforbindelser på Rhodos.

Taxi

Det er gode taxiforbindelser.

Slik kommer du deg rundt på Rhodos

Det er enkelt å reise rundt på Rhodos. Det er et godt nettverk av lokale bussforbindelser, og veiene er velholdte. Fra Mandrakihavnen går det en del båtturer.

Båt

Alle badebåter går fra Mandrakihavnen og går langs østkysten. Du kan reise til f. eks. hovedstaden Athen eller Marmaris i Tyrkia med de større ferjene som går fra Commercial Harbour.

Buss

Rhodos har et velfungerende bussnett med avganger flere ganger i timen mellom de fleste stedene. I Rhodos by går bussene fra Mandrakihavnen, fra Rimini Square for reiser østover og fra Averof Street for reiser vestover. Bussene i Rhodos by og på Ialyssos-kysten er blå, på de andre deler av øya er de orange. Langs hovedveien mellom Ixia og Rhodos by og mellom Lardos, Pefkos og Lindos er det holdeplasser. Hør med oss om aktuelle busstider, eller spør på turistinformasjonen eller busstasjonen.

Taxi

Taxiene i Rhodos by kjører på taksameter eller med faste priser. Utenfor bykjernen gjelder den offisielle prislisten, men den kan ofte forhandles. Om du har bestilt taxi på forhånd må du betale en henteavgift. På Rhodos er det enklest å praie en ledig taxi på gaten, eller gå til en taxiholdeplass. Her finner du prisliste med faste priser. Husk at de fleste taxiene ikke tar kort, kun kontant.

Moped og sykkel

Moped- og sykkelutleiefirmaer er det mange av, f.eks. Moto Pilot i Rhodos by på Kritis 12, en tverrgate til bargaten. Ekstra forsikring er ikke inkludert i prisen, men bør kjøpes i tillegg. Da er du dekket ved trafikkulykker, tyveri av kjøretøyet og personskader. Hjelm er obligatorisk, og er gratis å låne.
Fakta

Vår service

I perioden april-oktober kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller bare vil ha tips og gode råd. Kan vi ikke løse henvendelsen din på telefon eller epost kommer vi til ditt hotell eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg også på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Her kan du lese mer om Vings service på våre reisemål.

ECPAT

Ving har siden 1999 støttet organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel. Du kan lese mer om dette i Ving-permen eller reisemålsguiden vår.

Pass og visum

Hellas er med i Schengen, men som i mange andre land kreves det at du kan vise til gyldig legitimasjon. For nordmenn er det pass som er eneste gyldige legitimasjon. Den greske ambassaden minner om følgende:

Sørg for å ha med gyldig pass. Vi opplever at en del reisende reiser uten pass eller med utgåtte pass, noe som kan vanskeliggjøre returen til Norge og som kan føre til at hjemreisen må utsettes, med mindre turoperatøren kan assistere med innsjekking og ombordstigning.

Les mer på disse sidene:
Informasjon om pass og visum
Dette bør du vite når du skal til Hellas

Spørsmål om pass og visum skal stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Hellas har innført en hotellskatt på alle kommersielle overnattinger fra og med 1. januar 2018. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). En del butikker og restauranter tar ikke kredittkort. Det finnes både bank og minibank på reisemålet.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Gresk

Øvrig informasjon

Vær oppmerksom på at enkelte hotell rutinemessig krever en kopi av kredittkortet ditt ved innsjekking. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser etc.
Reise med barn

Å reise med barn til Rhodos

Rhodos er veldig barnevennlig og et fint feriemål for barnefamilier. Grekerne er gjestfrie og veldig barnekjære, slik at du kan ta med barna overalt.

Maten på restaurantene

Mange tavernaer og restauranter på Rhodos har barnemenyer.

Barnemat og bleier

Barnemat og bleier kan kjøpes i de fleste store matbutikker og på velassorterte apotek. Utvalget av barnemat på glass er noe mindre enn her hjemme.

Lekeplasser

Mange hotell har sine egne lekeplasser. Det er en del offentlige lekeplasser i sentrum av Rhodos by.

Shopping

Barneklær er relativt dyre i Hellas, men det er mange fine butikker med merkeklær av god kvalitet.

Barnestoler

De fleste hotell har barnestoler, men de kan være vanskelig å finne på restauranter og tavernaer.
Finn reisen din til Afandou