Golfinformasjon


Golfbag/vogn

Golfbager regnes som spesialbagasje og flyselskapene tar som regel ekstra betalt for å sende disse. Golfutstyr er ikke inkludert i den tillatte bagasjevekten. Det koster fra ca. 300 kroner å ta med golfutstyr på charterfly. Golfbagen må ikke veie over 15 kg og skal kun inneholde golfkøller og -baller.

Les mer om golfbager Skjul teksten

Vi ber deg om kun å ta med golfbag, da golftralle kan leies på golfbanen. Ruteflyselskapene opererer med forskjellige priser på frakt av golfutstyr, så vi anbefaler at du undersøker med ruteflyselskapet direkte, eventuelt reiserådgiveren, hva som gjelder for reisen din.

Transport av golfbager fra flyplassen til og fra hotellet er ikke inkludert og bekostes av den reisende. Golfbager kan tas med i transferbussen hvis det er plass, mot ekstra betaling. Har du forhåndsbestilt golfpakke og transport, er også transport av golfbagen mellom flyplassen og hotellet inkludert i reisens pris.

Tralle

På grunn av plassmangel kan traller ikke tas med om bord på flyet. De kan leies på alle baner som tillater traller. Pris ca. kr 50–100,-.

Spørsmål?
Kontakt Ving på telefon 915 088 88 eller på info@ving.no


Starttider

På enkelte reisemål er det mange golfspillere. Derfor bestiller Ving starttider ca. et år i forveien, slik at man er sikret spill til ulike tider. Starttidene bestemmes altså på forhånd og kan ikke endres på reisemålet. Når du bestiller golfreisen din får du vite hvilke dager du skal spille på respektive baner som er inkludert i greenfeepakken, avvik kan forekomme.

Les mer om starttider Skjul teksten

Din eksakte starttid får du når du kommer frem til reisemålet, enten på flyplassen eller i nøkkelhyllen din på hotellet. Vi prøver så langt vi kan å få starttider på formiddagen, men på grunn av stort press på mange av reisemålene kan ettermiddagstider forekomme. Starttider og de dagene du skal spille kan endres på grunn av konkurranser og andre omstendigheter som er utenfor VingGolfs kontroll. Hvis det skulle skje, tilbys det en annen bane hvis det er mulig – eller så får du tilbakebetalt ubenyttet greenfee. Det vanlige er at en golfpakke på 4 eller 5 dager starter med en spillefri dag eller spill på ettermiddagen, slik at du som gjest skal rekke å skaffe en eventuell leiebil, reisebeskrivelse, starttider etc. og ikke trenger å stresse til første tee.

OBS! Avbestilling av golfpakke og spilletid som gjøres senere enn 2 uker før avreise tilbakebetales ikke. Ved avbestilling tidligere finnes det mulighet for å få pengene tilbakebetalt, avhengig av hvilket reisemål det gjelder. Ved sykdom dekker VingGolfs reiseforsikring kostnaden for ubenyttet starttid/greenfee.

Har du en tidlig starttid er det ikke sikkert at frokostsalen på hotellet er åpen. Enkelte hotell tilbyr frokostpakker etter avtale. Det gis ingen refusjon for ubenyttet frokost.

Bestiller du reisen kort tid før avreise kan det hende at vi har levert tilbake usolgte starttider til de respektive golfbanene. Spør reiserådgiveren ved bestilling tett opptil avreise, så kan vi være behjelpelig med å sende en forespørsel til reisemålet og høre om de kan få bestilt golftider til deg.

Forhåndsbestilt spilleselskap

Hvis du har spesielle ønsker om å spille i samme flight som et annet reiseselskap, eller kanskje ønsker en tidlig eller sen starttid, si ifra om dette allerede når du bestiller reisen din. Vi prøver så godt vi kan å oppfylle ønskene dine, men vi kan dessverre ikke garantere at alle ønsker blir oppfylt.

Ekstra starttider

Hvis du ønsker ekstra starttider eller å spille på andre baner enn VingGolfs pakker, kan våre selgere naturligvis hjelpe deg med telefon- eller faxnummer slik at du selv kan ta kontakt med banene for å bestille. På Mallorca, Tenerife, Gran Canaria og Tyrkia har vi våre egne golfverter som hjelper deg å bestille starttider hvis du ønsker å spille mer enn det som er inkludert i golfpakken din.

Spørsmål kan sendes til info@ving.no.


HCP-grenser/greenfee

Mange baner opererer med handicapgrense, i Norden er den ofte på 36, mens den utenlands kan være betydelig lavere. Derfor skal du alltid oppgi hvilket handicap du har når du bestiller en golfreise. VingGolfs grense er alltid den som oppgis i tabellen, og kan, pga. spesialavtale med banen, være litt høyere enn den offisielle.

Les mer om HCP-grenser/greenfee Skjul

Alle handicapgrenser finner du under fakta om banen. Et tips er å alltid ha med handicapbeviset på reisen, siden mange golfklubber er ganske strenge. For handicapbevis – ta kontakt med din golfklubb. Vi kan ikke garantere at du får spille hvis du ikke har lavt nok handicap ihht. våre regler. Det gis ingen refusjon av ubenyttet greenfee pga. for høyt handicap.


Viktig golfinformasjon

Her finner du annen viktig golfinformasjon.

Viktig golfinformasjon Skjul teksten

Transport til og fra golfbanen

Transport tur/retur golfbanen er ikke inkludert i reisens pris. VingGolf anbefaler at du leier bil for å komme deg til banen. Hvis du ikke vil bestille leiebil eller ta taxi, anbefaler vi at du bestiller et spesielt golfhotell. Disse hotellene ligger enten rett ved golfbanen eller de tilbyr gratis shuttlebuss. VingGolf har inngått avtale med AVIS, et av verdens beste bilutleiefirmaer. Det gir deg to store fordeler: For det første kan vi tilby meget fordelaktige leiebilpriser, og for det andre holder bilene fra AVIS høy standard. Har du bestilt leiebil, leveres den vanligvis på hotellet ditt ved 9-tiden dagen etter ankomst. På grunn av tidlige starttider anbefaler vi at du får leiebilen på flyplassen.

Frokost på hotellet

Har du tidlig starttid er det ikke sikkert hotellets frokostrom har åpnet. Noen hotell tilbyr frokostpakke hvis man avtaler på forhånd.

Softspikes

Softspikes blir mer og mer vanlig på internasjonale golfklubber. Det er f.eks. forbud mot stålpigger på samtlige baner på Kanariøyene og på flere andre baner i programmet vårt. Årsaken er at det blir mindre slitasje på banen ved bruk av softspikes. Ikke minst blir det lettere å putte fordi greenen ikke har merker etter pigger! Noen steder er det mulig å bytte stålpigger mot softspikes i klubbens shop, men det beste er å ta med softspikes hjemmefra.

Vett og etikette

Foruten vanlig golfvett av typen rive bunkre, reparere nedslagsmerker og slippe igjennom raskere baller bakfra, er mange baner strenge på korrekt antrekk. T-skjorter uten krave, jeans, korte tennisshorts eller lignende passer seg ikke ved besøk på disse banene. Dessuten har mange baner ansatt en såkalt marshall; en slags klubb- eller banevert, som har som oppgave å sørge for at golfrunden blir en nytelse for alle på banen. Det er et godt råd å høre på marshallens instruksjoner og alltid sørge for raskt spill.

Forbehold om endringer

Arrangøren forbeholder seg retten til å gjøre endringer i kataloger/prislister før en avtale er inngått med den reisende. Arrangøren forbeholder seg også retten til å foreta endringer i avtalevilkårene som gjelder for reisen. Ved slike endringer gjelder bestemmelsene i de allmenne reisevilkårene.