Frankrike
Eiffeltårnet, Paris

Frankrike

Frankrike

Frankrike frister med reiser til solvarme strender i sør og en av verdens mest kjente hovedsteder lenger nord. I tillegg har landet snøkledde alper, grønne sletter, høyplatåer, massevis av små og store vingårder og et hav av kulturelle skatter. I Frankrike får du alt du kan ønske deg.

Les mer om å reise til Frankrike Skjul tekst

Reiser du med Ving til Frankrike kan du velge blant noe av det beste landet har å by på. Reis til Paris, ta med familien til Disneyland Paris, nyt late dager langs Den franske riviera – eller kanskje du har lyst til å få med deg Formel 1 i Monaco? Valget er ditt!

Når er det best vær i Frankrike?
På Den franske riviera er det middelhavsklima, med tørre og varme somre og milde vintre. Paris har et jevnere klima året rundt og minner til en viss grad om det nordiske, men varmere. Høysesongen starter i mai og avsluttes i oktober, da det begynner å bli kjøligere. I Paris er gjennomsnittstemperaturen 20-25 grader i høysesong, med relativt svale kvelder. Det er ikke uvanlig med regn, selv om klimaet er på sitt tørreste i sommermånedene. På Den franske riviera er det litt varmere og tørrere i høysesong, med en gjennomsnittstemperatur på 20-27 grader. Kveldene er lune og regn forekommer sjelden.

Den franske rivieraen
Høysesongen er fra mai til oktober. Da ligger dagstemperaturen på 20-27 grader, og kveldene er milde. Det er varmest i juli og august, og da er det også minst nedbør. Juni og september er behagelig varme med ca. 25 grader i luften, og 20 i vannet. Desember, januar og februar er de kaldeste månedene, men temperaturen er sjeldent lavere enn 13 grader på dagtid. i mars smugstarter våren, og temperaturen stiger til ca. 17 grader i april. Det er varmt langt utover høsten, og i november er dagstemperaturen fortsatt ca. 17 grader.

Paris
Høysesongen går fra vår til høst, og i perioden mai–september er gjennomsnittstemperaturen 20-25 grader (med kjøligere kvelder). Sommeren er den tørreste måneden, men det er vanligere at det regner i Paris enn f.eks. på Den franske rivieraen. I perioden desember–januar synker temperaturen til ca. 7 grader, og den synker ytterligere om nettene (ned mot 0). I april starter våren for alvor, med ca. 16 grader, og det er samme temperatur når høsten setter inn i oktober.

  • Antall reisemål:  8
  • Antall hotell:  228

Våre reisemål i Frankrike

Paris

Reisemål

Hotell

Kart

Andre reisemål

Reisemål

Hotell

Kart