Se hotell (2)

Bydelen Jebel Ali passer godt for deg som vil ha tilgang til mye, samtidig som du selv bestemmer tempoet.

Jebel Ali var i utgangspunktet en havneby med Midtøstens største havn, og ligger ca. fire mil fra sentrum av Dubai, og to mil fra Jumeirah. Jebel Ali Beach var et av de første turistområdene i Dubai, og området har en fin sandstrand. Det finnes også en 9-hulls golfbane, skytebane, hestestall, muligheter for å spille tennis, og massevis av vannaktiviteter.

Du kan kombinere besøket i Jebel Ali med et av de andre reisemålene våre, for eksempel med et par netter i Dubais mer sentrale bydeler. På den måten kan du nyte sol og bad, kombinert med shopping og et spennende uteliv.

Barnevennlige hotell i Jebel Ali

Hvis du reiser med barn til Jebel Ali bør du ta en titt på JA Jebel Ali Beach Hotel, et stort hotell med en vakker hage like ved den private stranden. Her finnes det alltid noe å gjøre, for både barn og voksne. De yngre kan more seg i barneklubben eller bli kjent med kaninene, geitene og kamelene som finnes på hotellområdet, mens de voksne kanskje vil foretrekke en ettermiddag i hotellets spa eller på treningssenteret. Vil du gjøre ferien ekstra avslappende og komfortabel bestiller du All Inclusive samtidig som du bestiller reisen.

Luksus i Jebel Ali

Like inntil JA Jebel Ali Beach Hotel ligger JA Palm Tree Court & Spa. Disse hotellene er søsterhotell og deler både fasiliteter og strand, men JA Palm Tree Court er hakket mer luksuriøst. Det merker du kanskje på All Inclusive-pakken du kan bestille samtidig med reisen.

Nyttige tips
 • Fin strand
 • Resort-følelse
 • Mange sportsfasiliteter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Jebel Ali

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Skriv anmeldelse
Vær og klima
 • januar
23°14°
7
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • februar
24°15°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
27°17°
8
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • april
31°20°
9
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • mai
36°24°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • juni
38°26°
10
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juli
40°29°
10
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
40°29°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • september
38°26°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • oktober
35°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • november
31°18°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • desember
26°15°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
Strender
Vings hotell ligger på en egen sandstrand i Jebel Ali. Den er en knapp kilometer lang, og det er flere vannsportmuligheter.
Fly og transport

Flytid

Ca. 6 timer og 50 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Jebel Ali med rutefly hele året. Flyet lander på Dubai flyplass.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra Dubais flyplass til Jebel Ali er ca. 50 minutter (ca. 55 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold. I rushtiden kan det ta mye lenger tid.
Mat, drikke og natteliv
På hotellene finnes det flere restauranter å velge mellom, og utenfor er det flere restauranter med mat fra alle verdenshjørner.
Er du interessert i uteliv er det nærmeste i Jumeirah Beach, ca. 20 km unna, men vær oppmerksom på at det stort sett er konsentrert til hotellene. De store hotellene har ofte flere barer og en og annen nattklubb.
Shopping
Du finner et stort shoppingtilbud rundt Jumeirah Beach, for eksempel på kjøpesentrene Marina Mall og Mall of the Emirates. Enda mer er det i Downtown Dubai, der du kan shoppe på Dubai Mall – verdens største kjøpesenter med 1400 butikker.
Aktiviteter og severdigheter
Hvis du vil ha en aktiv ferie kan du prøve alt fra golf og ridning til tennis, skyting og vannsport.
Hvordan du tar deg rundt
Fra Jebel Ali er det lettest å reise med taxi, hvilket også er forholdsvis billig.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

ECPAT

Ving har siden 1999 samarbeidet aktivt med organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel.

Pass og visum

Norske statsborgere må ha gyldig pass med minst 6 måneders gyldighet ved utreise fra De forente arabiske emirater. Turistvisum for 30 dager utstedes gratis i passkontrollen og trenger ikke søkes på forhånd. Nødpass aksepteres ikke.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk på at du må vaksinere deg minst fire uker innen du reiser. For mer informasjon se: https://www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Ramadan

Den muslimske fasteperioden Ramadan starter rundt 5. mai 2019. I denne perioden kan det hende at butikker holder stengt, og at ting tar litt lengre tid enn ellers. Ait el Kebir er rundt 11. august 2019, og da holder butikker og lignende også stengt.

Turistskatt i Dubai

Myndighetene har innført en turistskatt på overnattinger i Dubai. På samtlige hotell og leilighetshotell kreves det en ekstra skatt. Skatten kan varierer litt fra hotell til hotell, men ligger på ca. 10-20 dirham pr. natt og rom. I en 2-romsleilighet betales det alltid skatt for respektive rom. Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise.

Valuta og betaling

Arabiske Dirham (AED). Kredittkort aksepteres i stor utstrekning.

Tidsforskjell

Sommertid: Norsk tid +2 timer. Vintertid: Norsk tid +3 timer.

Elektrisitet

220/240 V, 50Hz. Adapter er nødvendig, britisk standard med tre hull.

Språk

Arabisk. Mange snakker engelsk, særlig i turistindustrien.

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i De forente arabiske emirater, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger eller to dobbeltsenger queen size. Se hva som gjelder for ditt hotell ovenfor.

Øvrig informasjon

Dubai er i særdeleshet det mest åpne og turistvennlige emiratet i De forente arabiske emirater. Her har man også kommet lagt hva gjelder handicaptilpassede løsninger. I Dubai kan man sole seg i bikini på stranden, men det er ikke tillatt å sole seg toppløs. Omfattende byggearbeider i Jumeirah-området. Vi forbeholder oss retten til å endre i priser, utfluker etc.
For å reise til Dubai må du ha fylt 18 år dersom du ikke reiser i selskap med en foresatt. Har du ikke samme etternavn som din foresatte må du fremvise fødselsattest. Er du under 18 år og reiser i selskap med en annen voksen over 18 år kreves det en kopi av foresattes pass, samt en fullmakt på engelsk. Kontakt ambassaden for mer informasjon.
De fleste hotell tar et obligatorisk depositum på ca. 200 USD (fåes tilbake ved avreise).
Når du sjekker inn på hotellet vil de vanligvis be om et avtrykk av ditt kredittkort som en garanti for at romregningen betales (telefon, restaurantregninger, roomservice osv.). Ingenting belastes kortet før utsjekking. Du kan også på flere steder betale kontant.
Finn reisen din til Jebel Ali