Se hotell (15)

Reiser til Downtown Dubai

Bestill en reise til Downtown Dubai, og gled deg til en spennende storbyferie blant elegante avenyer og fantastiske shoppingmuligheter.

Bydelen Downtown Dubai er "det siste" i Dubai, alt og skal være høyest, størst og best. Det er her du finner verdens høyeste bygning, Burj Kalifa, og Dubai Mall, verdens største kjøpesenter – med nesten 1500 butikker! Her finnes det også lekre og spektakulære hotell, en helt ny souk (markedsområde) der du kan hvile bena mellom slagene, og verdens største fontene med et fantastisk vannshow hver eneste kveld. Med andre ord: Når du bestiller en reise til Downtown Dubai får du en ferie med det meste – og litt til.

Luksushotell i Dubai

Når du bestiller en reise til Downtown Dubai kan du bo bra, veldig bra. Du kan velge mellom et halvt dusin femvingede hotell, som alle tilbyr det ypperste av fasiliteter og service. Et eksempel er JW Marriott Marquis Hotel, som i tillegg til å være et av Dubais beste hotell også er det høyeste i verden, med 72 etasjer. Her finnes alt du kan ønske deg av en luksuriøs ferie: spa, nattklubb, flere basseng og mer enn 10 restauranter å velge mellom.

Strender og aktiviteter

Den lange kysten kantes av milelange vakre strender med turkisblått, klart vann. Bare en ti minutters taxitur fra byen venter fantastiske strender og bølgende sanddyner. Om vinteren kan været sammenlignes med en fin, norsk sommer.

Det er mye å finne på i Dubai hvis du mot formodning skulle bli lei av strandlivet. Du kan begi deg ut i bølgene på en litt annen måte og teste windsurfing, eller spille tennis, fiske, dra på jeepsafari og oppleve emiratet fra hesteryggen. Dubai har også et av verdens mest moderne badeland, og i tillegg kan du teste skikjøring på tre ulike underlag – vann, snø og sand! Legg til en utflukt til et av naboemiratene eller en runde på golfbanen – da har du en ferie som ikke kan sammenlignes med noen annen, noe annet sted.

Nyttige tips
 • Flotte hotell
 • Nærliggende severdigheter som Burj Kalifa
 • Det kjente kjøpesenteret Dubai Mall
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Downtown Dubai

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Skriv anmeldelse
Vær og klima
 • januar
23°14°
7
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • februar
24°15°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
27°17°
8
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • april
31°20°
9
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • mai
36°24°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • juni
38°26°
10
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juli
40°29°
10
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
40°29°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • september
38°26°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • oktober
35°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • november
31°18°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • desember
26°15°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
Strender
Bydelen Downtown Dubai ligger ikke ved kysten, så her er det mest vanlig å bade i hotellbassengene, men det finnes også en offentlig strand med gratis adgang noen kilometer utenfor sentrum. Det finnes også flere strandklubber du kan benytte mot en avgift. Strendene er lange, velholdte og har finkornet, lys sand.
Fly og transport

Flytid

Ca. 6 timer og 50 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving reiser du til Dubai med rutefly året rundt. Flyet lander på Dubais flyplass.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra Dubais flyplass til Downtown Dubai er ca. 15-20 minutter (ca. 13 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold. I rushtiden kan det ta mye lenger tid.
Mat, drikke og natteliv
I Downtown Dubai finner du et stort utvalg restauranter som tilbyr mat fra hele verden. Alkohol serveres ikke på restaurantene utenfor hotellene. Det er store forskjeller i pris om du spiser på hotellet sammenliknet med i byen.
Downtown Dubai byr på et uteliv som passer for de fleste, med et stort utvalg barer og klubber.
Shopping
Shopping i verdensklasse venter på Dubai Mall, verdens største kjøpesenter – med over 1400 butikker!
Aktiviteter og severdigheter
Det finnes aktiviteter for enhver smak i Downtown Dubai. Verdens høyeste bygning, Burj Khalif er verdt et besøk, men bestill gjerne billett på forhånd. Da sparer du både tid og penger. Verdens største fontene ligger inntil Burj Khalifa og Dubai Mall, og pass på å få med deg det spektakulære lys- og vannshowet som arrangeres hver kveld.
Hvordan du tar deg rundt
Kollektivtrafikken fungerer bra i sentrum, men hvis du skal ferdes utenfor byen er taxi et smidigere alternativ.

Taxu

Taxi er det vanligste fremkomstmiddelet og er forholdsvis billig.

Metro

T-banen er rask og moderne (med aircondition) og går gjennom de sentrale delene av byen. Billetter kan kjøpes med kort eller kontanter på alle stasjoner.

Sporvogn

Sporvognnettet er under utbygning, men allerede nå er 10 stasjoner i funksjon.

Buss

Lokalbussene trafikkerer områder som hverken t-banen eller sporvognen går til. Billettsystemet er det samme for tunnelbane, sporvogn og buss.

Ferge

Med ferge kan du blant annet reise langs elven Dubai Creek og Dubai Marina.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

ECPAT

Ving har siden 1999 samarbeidet aktivt med organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel.

Pass og visum

Norske statsborgere må ha gyldig pass med minst 6 måneders gyldighet ved utreise fra De forente arabiske emirater. Turistvisum for 30 dager utstedes gratis i passkontrollen og trenger ikke søkes på forhånd. Nødpass aksepteres ikke.

Vaksinering

Ving anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk på at du må vaksinere deg minst fire uker innen du reiser. For mer informasjon se: https://www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Ramadan

Den muslimske fasteperioden Ramadan starter rundt 5. mai 2019. I denne perioden kan det hende at butikker holder stengt, og at ting tar litt lengre tid enn ellers. Ait el Kebir er rundt 11. august 2019, og da holder butikker og lignende også stengt.

Turistskatt i Dubai

Myndighetene har innført en turistskatt på overnattinger i Dubai. På samtlige hotell og leilighetshotell kreves det en ekstra skatt. Beløpet kan variere litt fra hotell til hotell, men ligger på ca. 10-20 dirham pr. natt og rom. I en 2-romsleilighet betales det altså skatt for respektive rom. Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise.

Valuta og betaling

Arabiske Dirham (AED). Kredittkort aksepteres i stor utstrekning.

Tidsforskjell

Sommertid: Norsk tid +2 timer. Vintertid: Norsk tid +3 timer.

Elektrisitet

220/240 V, 50Hz. Adapter er nødvendig, britisk standard med tre hull.

Språk

Arabisk. Mange snakker engelsk, særlig i turistindustrien.

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i De forente arabiske emirater, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger eller to dobbeltsenger queen size. Se hva som gjelder for ditt hotell ovenfor.

Øvrig informasjon

Dubai er definitivt den mest åpne og turistvennlige av de sju emiratene i De forente arabiske emirater. De har også kommet langt når det gjelder handikaptilpasning. I Dubai soler man seg i bikini på stranden, det er forbudt å sole seg toppløs. Byggearbeider i området kan være forstyrrende. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
For å reise til Dubai må du ha fylt 18 år dersom du ikke reiser i selskap med en foresatt. Har du ikke samme etternavn som din foresatte må du fremvise fødselsattest. Er du under 18 år og reiser i selskap med en annen voksen over 18 år kreves det en kopi av din foresattes pass, samt en fullmakt på engelsk. Kontakt ambassaden for mer informasjon.
De fleste hotell tar et obligatorisk depositum på ca. 200 USD (fåes tilbake ved avreise).
Når du sjekker inn på hotellet vil de vanligvis be om et avtrykk av ditt kredittkort som en garanti for at romregningen betales (telefon, restaurantregninger, roomservice osv.). Ingenting belastes kortet før utsjekking. Du kan også på flere steder betale kontant.
Finn reisen din til Downtown Dubai