Finland

Finland

Nokia, Marimekko, moderne design, isbading og flambert bjørnefilet. Det er kort vei til spennende og eksotiske opplevelser i Nordens mest eksotiske hovedstad.

Les mer om å reise til Finland Skjul tekst

Helsinki er behagelig upretensiøs, med frodige parker, staselige bygninger fra århundreskiftet og gammeldags kafekultur. Men når det gjelder moderne teknologi og nyskapende design, er det lite som minner om svunne tider. I 2012 ble Helsinki verdens designhovedstad og byen har mange arkitektoniske perler. Musikklivet og utelivet er i høyeste grad oppdatert, og det finske folk deler gjerne på varmen i kulda. Selv om de fleste hotell fremdeles har sauna, er det spa som gjelder.

Helsinkis svar på Karl Johans gate er Esplanaden, med yrende folkeliv og et vakkert parkanlegg som er tegnet av den tyske arkitekten Carl Ludvig Engel. Parken sto ferdig i 1840 og var en oase for byens herskap. Den monumentale hvite kirken over Senatstorget, også signert Engel, ble innviet i 1852 og er flankert av empirebygninger som like gjerne kunne ha stått i St. Petersburg. Og på den særpregede russiske restauranten Sjasjlik (som betyr "grillspyd" på russisk) kan du drikke vodka fra Sibir og spise bjørn til hovedrett. Ikke direkte billig, men unektelig veldig eksotisk.

Republikken Finland ligger nordøst i Europa og grenser til Norge, Sverige og Russland. Finlands beliggenhet har satt sitt preg på finsk historie og kultur. Landet var Nordens utpost mot øst og dannet samtidig en bro mellom øst og vest. Finland blir også kalt "De tusen sjøers land" takket være sine 187 000 innsjøer.

  • Antall reisemål:  1
  • Antall hotell:  37

Våre reisemål i Finland

Reisemål

Hotell

Kart