Bli med til unike Madeira

Når: 30. mars – 6. april 2020

Pris: fra 11 550,-

Avreise fra: Oslo

Denne våren arrangerer vi en fellesreise til fascinerende Madeira, der du får oppleve de genuine sidene av øya sammen med andre – og du står fritt til å utforske omgivelsene på egen hånd hvis du vil.

💛 Frokoster og middag (inkl. drikke) er inkludert
💛 4 utvalgte utflukter er inkludert

Utsolgt

Dette får du oppleve på turen

Fellesreise med Ving til Madeira

Det fascinerende kystlandskapet

Fellesreise med Ving til Madeira

Spennende utflukter

Fellesreise med Ving til Madeira

Den sjarmerende hovedstaden Funchal

Foreløpig program

Utfluktsprogrammet

Byvandring i Funchal
med skandinavisktalende guide
Vi blir hentet på hotellet og reiser til hovedstaden Funchal, hvor vi rusler rundt i gamlebyens sjarmerende brosteinsgater. Vi besøker den storslåtte katedralen, og det blir tid til et besøk i en vinkjeller som selvfølgelig lagrer den kjente madeiravinen.
Mer informasjon Varighet: Utflukten varer i ca. fire timer (10-14). Når byvandringen er over velger du selv om du vil bli med bussen tilbake til hotellet, eller om du vil bli igjen i Funchal og ta buss eller taxi tilbake til hotellet senere på egen hånd.
Måltider: Ingen måltider er inkludert på denne utflukten.
Tips: Ta på deg sko som er gode å gå i.
 
Madeira-kveld
med god mat og underholdning
Gjør deg klar for en festaften full av musikk, dans og sang, og ikke minst fantastisk mat! Festlighetene arrangeres på den populære restauranten A Seta. Hvem vet, før kvelden er omme har du kanskje fått prøve deg på den klassiske folkedansen? Du får også høre fado, den populære folkesangen – også er kjent som portugisisk blues.
Varighet: Ca. 19.00–23.00
Måltider: Mat og drikke er inkludert. Det blir suppe til forrett, og deretter står et av kveldens høydepunkter for tur. Espetada er en av øyas spesialiteter – marinert oksekjøtt på et meterlangt grillspyd. Så blir det dessert. Herfra reiser ingen sultne hjem! Det serveres vin eller annen drikke til.
 
Heldagstur langs vestkysten
med svensktalende guide
Vi besøker kystbyen Ribeira Brava med sin nydelige kirke, før vi kjører opp gjennom fjellpassasjen Encumeada. Etterhvert når vi 1007 moh. og en fantastisk utsikt venter. Deretter går turen mot nordkysten, gjennom små landsbyer og vakker natur, forbi landsbyen São Vicente og langs nordvestkysten til den tidligere hvalfangerlandsbyen Porto Moniz, med sine naturlige havbasseng. Høydedraget Paul da Serra med sin helt spesielle stemning og sydkysten vestover med Calheta, Madalena do Mar og Ponta do Sol hører også med til dagens minneverdige opplevelser. Vi stopper ved Cabo Girao, verdens nest høyeste havklippe. Står du på toppen her kan du se rett ned på havet som ligger 580 meter under deg. Har du lyst på en utfordring kan du gå ut på den nybygde utkikksplattformen i glass. Vær forberedt på sommerfugler i magen!
Varighet: ca. 08.30–17.00
Måltider: Lunsj er inkludert.
Tips: I høyden kan det være kjølig, og været veksler ofte. Ta gjerne med regnjakke eller paraply og en varm genser.
 
Fottur: Levada da Referta
Halvdagsutflukt med engelsktalende guide
Nivå: Lett / Lengde: 6 km
Denne spennende fotturen begynner og ender i Porto da Cruz i Machico-området på nordsiden av Madeira. Turen er ca. fem kilometer lang og går gjennom vakkert jordbrukslandskap. Underveis får vi se forskjellige typer frukttrær og åkerlapper med grønnsaker som de lokale innbyggerne dyrker til eget forbruk. Bøndene vi møter underveis er ofte glade for å slå av en prat med tilreisende. Turen går i et rolig tempo, og passer fint for personer som liker en ikke altfor utfordrende levadavandring. Turen byr på svimlende vakre landskap, hvor noe av det fineste er Penha d’Aguia, en enestående fjellformasjon som rager 560 meter over omgivelsene. Mot slutten av turen kommer vi ned til lokalbebyggelsen hvor husene er vakkert dekorert med fargerike blomster. Gå ikke glipp av stedets lokale bar! Her kan du prøve hjemmelaget mat og drikke, som for eksempel den berømte drinken Poncha, som er laget av rom fra lokale sukkerrør og sitronsaft, honning og fruktjuice.
 
Ving tar forbehold om at mindre endringer i utfluktsprogrammet kan forekomme. Større endringer i programmet forekommer sjeldent og vil normalt meddeles i god tid før avreise.
Mindre informasjon

Fullstendig program sendes ut to uker før avreise.

Reiseleder fra Ving

Reiseleder-Kristin

Kristin Skjelvaag

Kristin er prosjektleder for Vings fellesturer og har lang fartstid i reisebransjen. Favorittreisemålene er California og Sør-Frankrike, men uansett hvor hun reiser finner hun glede i å snøre på seg joggeskoene og begi seg ut i skog og mark.

Hva er inkludert?

  • En reiseleder fra Ving er med og tilgjengelig under hele turen
  • Flyreise inkl. bagasje og transport , hotell (delt rom)
  • Hotellovernatting (delt rom)
  • Frokost og middag hver dag, inkludert drikke
  • To lunsjer
  • Fire utvalgte utflukter med lokale guider

Valgfrie tillegg:

  • Enkeltrom (fra 2 200,-). Begrenset antall.
  • Avbestillingsforsikring (245,-)
  • Reiseforsikring (384,-)

Mer informasjon

Hva er Vings fellesreiser?

Ving arrangerer fellesturer med egen reiseleder.

Hvem passer denne reisen for?

For alle som kunne tenke seg å dra på en opplevelsesreise sammen med andre.
Mer informasjon Det er lagt opp til felles måltider og fellesaktiviteter, men du velger selv hva du vil være med på.Mindre informasjon

Viktig å vite

For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Turen passer for alle med normal kondisjon.
Mer informasjon Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.Mindre informasjon

Om flyreisen

Avreise fra Oslo lufthavn med Norwegian:

Oslo – Madeira: Mandag 30. mars kl. 09.40
Ankomst kl. 13.45

Hjemreise:

Madeira – Oslo: Mandag 6. april kl. 14.35
Ankomst kl. 20.40

Flytidene kan bli endret. Forhold deg til tidene som står på billetten din.

Kontakt oss