Få den greske godfølelsen på Kreta

Når: 21.–28. mai 2020

Pris: fra 11 995,- (Oslo) og fra 12 495,- (Trondheim)

Avreise fra: Oslo og Trondheim

Vi arrangerer en fellesreise til flotte Kreta, der du får oppleve de genuine sidene av øya sammen med andre – og du står fritt til å utforske omgivelsene på egen hånd hvis du vil.

💛 Frokost og middag (inkl. drikke) er inkludert
💛 Fire utvalgte utflukter er inkludert

Påmelding

Dette får du oppleve på turen

Ving - en smak av Kreta

Chania by

Ving - en smak av Kreta

Det greske kjøkkenet

Ving - en smak av Kreta

Lokalt hverdagsliv

Foreløpig program

Dag 1
Ankomst
Mer informasjon Vi møtes på flyplassen og reiser i samlet tropp til hotellet (med buss). Alle deltakerne møtes til en felles velkomstmiddag på hotellet.
 
Dag 2
En smak av Kreta – oliven og vin
Etter frokost arrangeres et introduksjonsmøte om programmet og aktivitetene som venter. Deretter drar vi på utflukt for å bli kjent med Kretas olivenolje- og vinproduksjon. Vi besøker en av de mer kjente produsentene på øyas vestside. Vi får noen smaksprøver i idylliske omgivelser ved Agios Stefanos-kapellet, før vi besøker Kretas eldste oliventre i byen Voues. Vi avslutter med lunsj og vinsmaking hos Karavitakis, som fremstiller noen av Kretas beste viner. Ettermiddagen disponerer du som du vil, før vi møtes til felles middag på hotellet.
 
Dag 3
Markedsdag og matlagingskurs
Hver helg blomstrer energien på lørdagsmarkedet i sentrum av Chania. Det skal vi selvfølgelig få med oss! På markedet kan du prøvesmake kortreiste oliven, ost, frukt og grønnsaker. Så blir vi med på et enkelt matlagingskurs og ser hvordan lokale retter lages. Deretter er det duket for en sen lunsj, før vi reiser tilbake til hotellet. Ettermiddagen disponerer du som du vil, før vi møtes til felles middag på hotellet.
 
Dag 4
Dagen disponeres fritt
Vi møtes som vanlig til felles middag, der dagens opplevelser kan deles i godt selskap. Før middag holder lokalguiden vår Morten (som har tilbrakt mange år i Hellas) et lite foredrag om sine erfaringer og opplevelser.
 
Dag 5
I Zorbas fotspor
Filmen Zorba the Greek fra 1964 er og forblir en klassiker. Historien utspiller seg på Kreta, og vi gjør som Zorba og tar turen til Agia Triada-klosteret og Stavros-stranden på halvøya Akrotiri. Vi besøker også et av Kretas flotteste utsiktspunkter, ved Venizolou Graves. Underveis bys det både på kaffe og forskjellige prøvesmakinger. Vi er tilbake på hotellet rundt lunsjtider, og ettermiddagen disponerer du som du selv vil. Vi møtes til felles middag på hotellet.
 
Dag 6
Botanisk hage og vinsmaking
Vet du hvorfor kreterne lever så lenge? Det får vi kanskje svaret på i dag. Først besøker vi Kretas flotte botaniske hage og lærer mer om både lokale og eksotiske planter og vekster. Deretter spiser vi lunsj, der både boureki, gresk salat og frisk tzatziki står på menyen. Det er her hemmeligheten ligger. De velsmakende kretiske råvarene skal nemlig kunne øke livslengden betraktelig. Så er det igjen på tide å «kvalitetssjekke» noen av Kretas beste viner. Denne gangen går turen til Manousakis vingård like i nærheten. Vi er tilbake på hotellet litt utpå ettermiddagen, og det er tid til noen timers avslapning før fellesmiddagen.
 
Dag 7
Dagen disponeres fritt
Vi møtes til felles avskjedsmiddag på hotellet.
 
Dag 8
Hjemreise
 
Vi tar forbehold om at mindre endringer i utfluktsprogram og aktiviteter kan forekomme helt frem til avreisedagen. Større endringer i programmet forekommer sjeldent og vil normalt meddeles i god tid før avreise.
Mindre informasjon

Fullstendig program sendes ut to uker før avreise.

Reiseleder fra Ving

Karoline Palm

Karoline elsker å reise og har som mål å besøke alle land i verden. Hun elsker å utforske nye steder, men trives vel så bra når hun kan slappe av med soling, bading og god mat. Karoline har jobbet i Ving i nesten seks år. De første årene jobbet hun som reiseleder, blant annet på Kanariøyene og Skiathos, og i Thailand og Mexico. De siste årene har hun jobbet som reiserådgiver på Vings hovedkontor i Oslo.

Hva er inkludert?

  • En reiseleder fra Ving er med og tilgjengelig på hele turen
  • Flyreise inkl. bagasje og transport
  • Hotellovernatting (delt rom)
  • Frokost og middag hver dag (inkl. drikke)
  • Fire utvalgte utflukter med skandinavisktalende lokale guider

Valgfrie tillegg:

  • Enkeltrom (fra 3 500,-). Begrenset antall.
  • Avbestillingsforsikring (245,-)
  • Reiseforsikring (384,-)

Mer informasjon

Hva er Vings fellesreiser?

Ving arrangerer fellesturer med egen reiseleder.

Hvem passer denne reisen for?

For alle som kunne tenke seg å dra på en opplevelsesreise sammen med andre.
Mer informasjon Det er lagt opp til felles måltider og fellesaktiviteter, men du velger selv hva du vil være med på.Mindre informasjon

Viktig å vite

For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Denne turen passer for alle med normal kondisjon.
Mer informasjon Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.Mindre informasjon

Om flyreisen

Alternativ 1: Avreise fra Oslo lufthavn med Sunclass Airlines

Oslo – Kreta: Torsdag 21. mai kl. 07.10
Ankomst kl. 12.00.

Kreta – Oslo: Torsdag 28. mai kl. 13.40
Ankomst 16.40

Alternativ 2: Avreise fra Trondheim lufthavn med Sunclass Airlines

Trondheim – Kreta: Torsdag 21. mai kl. 17.30
Ankomst kl. 22.55

Kreta – Trondheim: Torsdag 28. mai kl. 13.35
Ankomst kl. 17.05

Vær oppmerksom på at ankomst er noe senere fra Trondheim enn om du flyr fra Oslo. Du treffer eventuelt resten av gruppen dagen etter ankomst (fredag).

Flytidene kan bli endret. Forhold deg til tidene som står på billetten din.

Kontakt oss