Opplev Atlanterhavets skjulte perle

Når: 10.–18. september 2020

Pris: fra 14 985,-

Avreise fra: Oslo

På denne fellesreisen til Azorene får du være med på en rekke fine fotturer i det unike og tropiske landskapet som kjennetegner hovedøya Saõ Miguel. Mer informasjon  
Noe av det mest fascinerende med Azorene er naturen og kontrasten mellom de vulkanske og tropiske omgivelsene, og det får vi oppleve på nært hold på denne reisen. Fotturene tar oss tett på alt fra geotermiske kilder til kulturelle severdigheter, og på flere av turene stopper vi i hyggelige småbyer. Vi får selvfølgelig også med oss den kjente retten Cozido das Caldeiras – gryter med kjøtt og grønnsaker som langtidskokes og tilberedes av den varme, vulkanske jorden. Denne turen byr på ferieminner du sent vil glemme.
Mindre informasjon

💛 Frokost og middag (inkl. drikke) er inkludert
💛 Fire utvalgte fotturer er inkludert

Påmelding

Siste frist for påmelding er 20. mai

Dette får du oppleve på turen
Sanguinho Trail Turismo dos Acores | Ving Plus

Sanguinho Trail. Foto: Turismo dos Acores

Whale watching Azorene - Turismo dos Acores | Ving Plus

Hvalsafari (valgfritt). Foto: Turismo dos Acores

Sete Cidades Lake - Turismo dos Acores | Ving Plus

Sete Cidades Lake. Foto: Turismo dos Acores

Foreløpig program

Dag 1
Ankomst
Vi ankommer Azorenes hovedstad Ponta Delgada på Saõ Miguel. Vi møter lokalguiden på flyplassen og drar sammen til hotellet. Alle møtes til fellesmiddag.

Dag 2
Heldagsutflukt med byvandring i Ponta Delgada
Vi starter dagen tidlig med en byvandring som tar oss til ...
Mer informasjon K...flere av de flotte kirkene byen er kjent for, som Senhor Santo Cristo og São José. Vi går også til Gonçalo Velho-plassen, shoppingområdet og museet for religiøs kunst. Deretter spiser vi lunsj på en lokal restaurant før vi besøker det lokale markedet og byparken António Borges.
 
Dag 3
Fridag
Dagen disponeres fritt. Det arrangeres en valgfri hval- og delfinsafari som kan bestilles ved påmelding mot et tillegg på 780,-. Utflukten starter i havnen. Vær oppmerksom på at denne utflukten er åpen for alle, og ikke bare deltakere på turen. Utflukten tar ca. 3 timer. Værforbehold.
 
Dag 4
Fottur: Furnas og Terra Nostra
Nivå: Lett / Lengde: 9,3 km / Tid: ca. 3 timer
Vi tar buss til den lille byen Furnas, der stien vi skal følge både starter og slutter. Den går rundt innsjøen Lagoa das Furnas, og etter hvert kommer vi til det geotermiske området Caldeiras da Lagoa. Der får vi kanskje se tilberedelsen av den tradisjonelle mattretten Cozido das Caldeiras – gryter med kjøtt og grønnsaker som langtidskokes og tilberedes av den varme, vulkanske jorden. Vi passerer også det gotiske kapellet viet Nossa Senhora das Vitórias fra 1800-tallet før stien leder oss tilbake til Furnas. Til lunsj tester vi selvfølgelig den lokale spesialiteten Cozido das Caldeiras. Senere besøker vi Terra Nostra, en botanisk park med trær og planter fra hele verden. I parken ligger det også et termisk basseng. På vei tilbake til Ponta Delgada stopper vi på en teplantasje.
 
Dag 5
Fottur: Mata do Canário og Sete Cidades
Nivå: Lett / Lengde: 11,8 km / Tid: ca. 3 timer
Turen begynner begynner og slutter i Sete Cidades i utkanten av Canário-skogen. Fra stien er det panoramautsikt over nord- og sørkysten av São Miguel, og i bakgrunnen ser vi nasjonalparken Serra de Água de Pau. Vi følger stien langs åsryggen over Lagoa Azul, og kommer etter hvert til innsjøene Lagoa das Sete Cidades og Lagoa de Santiago. Underveis kan vi studere stedegen flora som kristtorn, trelyng, kvann og johannesurt. Vi passerer også Muro das Nove Janelas en steinakvedukt som en gang sørget Ponta Delgadas vannforsyning. Vi spiser medbrakt pikniklunsj underveis. På hjemturen besøker vi en ananasplantasje.
 
Dag 6
Fottur: Sanguinho
Nivå: Medium / Lengde: 4,5 km / Tid: ca. 2 timer
Denne fotturen starter på øyas sørøstside, i Faial da Terra. Stien følger elven Ribeira do Faial da Terra, og vi går gjennom små frukthager langs elvebredden før vi kommer til fossen Salto do Prego. Neste stopp er den lille landsbyen Sanguinho, også kjent som «The Lost Village». Sanguinho ble forlatt på 70-tallet både som følge av dramatiske oversvømmelser i området og emigrering. I dag er de tradisjonelle gårdsbygningene delvis restaurert, og landsbyen er en populær severdighet. Vi spiser medbrakt pikniklunsj før vi drar tilbake til hotellet.
 
Dag 7
Fottur: Lagoa do Fogo og Caldeira Velha
Nivå: Medium / Lengde: 11 km / Tid: ca. 4 timer
Ny dag, ny fottur. Nå til bredden av kratersjøen Lagoa do Fogo. Derfra går vi gjennom jordbruksland, beitemarker og skogsområder. Vi er omgitt av stedegne vekster som asorisk blåbær, lyng og laurbærkrossved, og underveis passerer vi en levada – en vanningskanal. På veien tilbake venter fantastisk utsikt over øyas sørkyst og den lille øya Vila Franca. Etter å ha spist medbrakt pikniklunsj kjører vi opp til kraterkanten for å beundre Lagoa do Fogo fra høyden. På vei ned til nordkysten stopper vi ved Caldeira Velha, en liten park med interessante blomstertyper og varme kilder, før vi drar tilbake til hotellet.
 
Dag 8
Fridag
Dagen disponeres fritt.
 
Dag 9
Hjemreise.
Mindre informasjon

I tillegg til utfluktene får du en «fridag» og ettermiddager uten fellesopplegg. Fullstendig program sendes ut to uker før avreise.

Ving Plus til Azorene

Representant fra Ving

Randi - reiseleder for Ving Plus

Randi Haugland

For Randi Haugland er møtet med et nytt sted høydepunktet på enhver reise. Hun drar på oppdagelsesferd, opplever maten, kulturen, naturen – og blir kjent med menneskene. Disse opplevelsene gleder hun seg til å dele med deg og resten av deltakerne på fellesreisen til Azorene.

Hva er inkludert?

  • En representant fra Ving er med på turen
  • Flyreise inkl. bagasje og transport
  • Hotellovernatting (delt rom)
  • Frokost og middag hver dag (inkl. drikke)
  • To lunsjer og tre piknikbokser (til fotturene)
  • Fire utvalgte fotturer (med engelsktalende lokale guider)
  • Alle skatter og avgifter

Valgfrie tillegg:

  • Enkeltrom (fra 2 900,-). Begrenset antall.
  • Hvalsafari (780,-)
  • Avbestillingsforsikring mot legeerklæring. (450,- for delt dobbeltrom / 550,- for enkeltrom pr. person)

Mer informasjon

Hva er Vings fellesreiser?

Ving arrangerer fellesturer hvor en representant fra Ving er med på turen.

Hvem passer denne reisen for?

For alle som kunne tenke seg å dra på en opplevelsesreise sammen med andre.
Mer informasjon Reisene passer perfekt for deg som har lyst til å dra på en spennende tur der både opplevelser og felles måltider er inkludert i prisen. På disse turene kan du utforske reisemålet i ditt eget tempo, nyte god mat og ha det hyggelig sammen med nye bekjentskaper. Det er lagt opp til felles måltider og fellesaktiviteter, men du velger selv hva du vil være med på.Mindre informasjon

Viktig å vite

For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje.
Mer informasjon Turen passer for alle med normal kondisjon, men egner seg ikke for personer som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Underlaget kan være ujevnt, og på enkelte partier kan det være bratt og høyt. Dagsetappene kan strekke seg over 4 timer. Været kan skifte raskt, så du bør ha med deg både regntøy og badetøy, samt behagelige og stødige joggesko (som er "gått inn") med god demping, gjerne med ankelstøtte. Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må det opplyses om ved påmelding.Mindre informasjon

Om flyreisen

Avreise fra Oslo lufthavn med TAP Airlines

Oslo – Lisboa: Torsdag 10. september kl. 12.45
Ankomst kl. 15.50
Lisboa – Ponta Delgada: 10. september kl. 17.05
Ankomst 18.25

Hjemreise:

Ponta Delgada – Lisboa: 18. september kl. 07.00
Ankomst kl. 10.10
Lisboa – Oslo: 18. september kl. 13.30
Ankomst kl. 18.30

Flytidene kan bli endret. Forhold deg til tidene som står på billetten din.
 

Kontakt oss