Fotturer på Kreta

Når: 24. sept – 1. okt 2020

Pris: fra 11 530,-

Avreise fra: Oslo, Trondheim og Torp

Vi arrangerer en fellesreise til flotte Kreta, der du får oppleve de genuine sidene av øya sammen med andre – og du står fritt til å utforske omgivelsene på egen hånd hvis du vil.

💛 Frokost er inkludert
💛 Fem utvalgte utflukter er inkludert

Påmelding

Siste frist for påmelding er 1. juni

Dette får du oppleve på turen

Godbiter fra det greske kjøkkenet

Flotte fotturer i fin natur

Hotellets fine bassengområde

Foreløpig program

Dag 1
Mer informasjon Ankomst
Ankomst på Kreta og innkvartering på hotellet.
 
Dag 2
Imbros-kløften
Denne fotturen er 9 km lang og går gjennom vanskelig terreng.
Den litt mindre kjente Imbros-ravinen er dagens mål. Vi kjører opp til Askifou-platået og starter dagens vandring i landsbyen Imbros. Herfra går vi drøyt 8 km gjennom den vakre ravinen, som er fylt med skyggefulle trær. Veggene i Imbros-ravinen er flere steder mindre enn to meter fra hverandre og tårner 300 meter i været. Mot slutten av kløften er det en imponerende klippebue, før kløften blir bredere igjen. Når vi har nådd utgangen, spiser vi lunsj i landsbyen Komitades. På veien tilbake blir det muligheter for å ta bilder fra utsiktspunkter i området.
 
Dag 3
Kalergis-vandring
Denne fotturen er ca. 8–10 km og går i kupert terreng og på grusvei.
Vi sikter mot Lefka Ori-fjellene igjen og kjører mot Omalos og utkikkspunktet Xyloskalo, der vi får gode muligheter til å fotografere Samaria-ravinen. Herfra starter fotturen opp til Kallergi Shelter i 1600 meters høyde. På veien passerer vi nedfalte klipper og de kjente Lefka Ori-bergkrystallene. Ved Kallergi Shelter slapper vi av med lokal vin, brød og ost, før vi begynner nedstigningen mot Omalos platået. Vi kjører deretter til vinprodusenten Manousakis Winery, som ligger i retning av Chania i den lille landsbyen Vatolakkos. På Manousakis Winery blir det enkel bevertning, og vi får smake deres fem beste viner.
 
Dag 4
Akrotiri – fottur fra Stavros til Gouvernetou/Agia Triada
Fotturen er 10–12 km lang og går på smale, kuperte stier.
Bussen kjører til landsbyen Stavros på Akrotiri-halvøya nordøst for Chania. Herfra går vi østover og på veien passerer vi både høyder og daler, og du vil også få sjansen til å se Sankt Johannes-hulen. Deretter setter vi kurs mot havet og mot klostret Katholiko, som har vært forlatt siden det 16. århundret etter angrep fra sjørøvere. Vi vandrer videre på den steinbelagte stien opp til Gouvernetou-klostret, hvor vi tar en pustepause og ser på den vakre kirken, som er viet til jomfru Maria og bygget i venetiansk stil. Derfra går vi langs veien og møter bussen etter ca. to km, ettersom den ikke kan kjøre helt frem til klosteret. Deretter er det tid for en velfortjent matbit på en lokal taverna med spesialiteter fra Kreta.
 
Dag 5
Sirikari – Polirinia
Fotturen er ca. 8-10 km lang og går på grusveier og stier. I kløften vil det være løs sten, men underlaget er stabilt. Vi anbefaler at du har robuste sportssko (som minimum). Den første og siste delen går på asfalt i landsbyene.
I dag går turen til den vakre kløften mellom Sirikari og Polirinia. Naturen og klippene setter sitt preg på omgivelsene, og på denne tiden av året er kløften fortsatt grønn og frodig, med salvieblomster og andre vekster. Midtveis tar vi en pust i bakken med litt frukt og noe å drikke. I løpet av den siste halvdelen av fotturen åpner kløften seg stadig mer, og vi får oppleve den gamle venetianske steinbroen i dette området. Kløften ender ved landsbyen Polirinia, hvor vi går det siste stykket på asfaltvei. I Zounaki serveres en lett meze-lunsj ved Xarma-bryggeriet, og vi får også smake på de forskjellige øltypene de brygger. Dette er inkludert.
 
Dag 6
Agia Irini-ravinen
Vi setter kursen mot den majestetiske fjellkjeden Lefka Ori, også kjent som De hvite fjellene. På veien er vi innom et utkikkspunkt der man ser utover både den nordlige og sydlige delen av Kreta. Vi tar oss til Agia Irini-kløften, som er minst like vakker som den berømte Samaria-ravinen. Efter 8 km gjennom ravinens bergtagende natur kjører vi til kystbyen Sougia og tar en matbit. Dagen byr også på en strandtur, og et par timer forsvinner fort i de deilige omgivelsene. Vi kjører tilbake til Chania om ettermiddagen.
 
Dag 7
Smaken av Kreta
Det er ingen fotturer denne dagen.
På Kreta skjønner du raskt hvorfor øya også kalles «olivenøya». Denne siste dagen kjører vi rundt i området rundt Chania, hvor vi skal nyte både landskapet og noen av godbitene Kreta har å by på. Første stopp er Astrikas Estate, gården som fremstiller den berømte Biolea-olivenoljen, også kjent som «det grønne gullet». I løpet av dagen skal vi også se Agios Stefanos-kirken og Hellas’ eldste oliventre i landsbyen Vouves. Vi besøker også vingården Karavitakis, som bl.a. produserer en meget spesiell dessertvin. Deretter går turen til den venetianske havnen i Chania og den eldste restauranten i havnen – Zepos. Her prøver vi oss på matlaging og lærer mer om gresk mat. Deretter serveres en meze-meny som avskjedsmiddag. Det blir servert frukt og lett snacks i løpet av dagen.
 
Dag 8
Hjemreise – transport fra hotellet til flyplassen.
 
Vi tar forbehold om at mindre endringer i utfluktsprogram og aktiviteter kan forekomme helt frem til avreisedagen. Større endringer i programmet forekommer sjeldent og vil normalt meddeles i god tid før avreise.
Mindre informasjon

Fullstendig program sendes ut to uker før avreise.

Reiseleder fra Ving

Guide - Morten Stausholm

Morten Stausholm

Morten har lang fartstid i Ving og har jobbet hele 16 år i utlandet. Hans lidenskap er utflukter og rundreiser, og i dag leder han Vings vandrereiser på Kreta. Han har bodd på Sri Lanka, Jamaica og Borneo – for å nevne noe. Morten er dansk, men har bred erfaring med å guide på norsk og svensk – og gleder seg alltid til neste tur.

Hva er inkludert?

  • Flyreise inkl. bagasje, mat på flyet og transport
  • Hotellovernatting (delt dobbelrom)
  • Frokost hver dag
  • På denne turen møter dere reiselederen på dag. 2
  • Fem guidede fotturer med skandinavisktalende guide
  • Lunsj på utfluktene som beskrevet
  • Kultur- og matopplevelser

Valgfrie tillegg:

  • Tillegg for at bo alene (fra 2 230,-). Begrenset antall.
  • Avbestillingsforsikring (245,-)
  • Reiseforsikring (384,-)

Mer informasjon

Hva er Vings fellesreiser?

Ving arrangerer fellesturer med egen reiseleder.

Hvem passer denne reisen for?

For alle som kunne tenke seg å dra på en opplevelsesreise sammen med andre.

Viktig å vite

For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Denne turen passer for alle med normal kondisjon.
Mer informasjon Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.Mindre informasjon

Om flyreisen

Alternativ 1: Avreise fra Oslo lufthavn med Sunclass Airlines

Avreise: torsdag 24.september kl. 06.45, ankomst Kreta kl. 11.35
Ankomst ved hjemreise: torsdag 1.oktober kl. 16.05, avreise fra Kreta kl. 13.05

Alternativ 2: Avreise fra Trondheim lufthavn med Sunclass Airlines

Avreise: torsdag 24.september kl. 07.00, ankomst Kreta kl. 12.25
Ankomst ved hjemreise: fredag 3.oktober kl. 03.50, avreise fra Kreta kl. 00.20

Alternativ 3: Avreise fra Torp lufthavn med Sunclass Airlines

Avreise: torsdag 24.september kl. 18.15, ankomst Kreta kl. 23.10
Ankomst ved hjemreise: torsdag 1.oktober kl. 16.35, avreise fra Kreta kl. 13.35

Flytidene kan bli endret. Forhold deg til tidene som står på billetten din.

Kontakt oss