Bli med til sagnomsuste Færøyene

Når: 22.–26. august 2020

Pris: fra 14 995,-

Avreise fra: Torp/Sandefjord

Færøyene ligger nord i Atlanterhavet og består av 18 små øyer. Den eventyrlige øygruppen... Mer informasjon  
...byr på opplevelser i verdensklasse – alt fra deilig lokalprodusert mat og spennende design til majestetisk natur. Fra grønnkledde fjellsider hvor sauene beiter, til dype grotter hvor bølgene slår. Her kommer du tett på naturen. Denne turen kombinerer vill og vakker natur med historiske, kulturelle og kulinariske opplevelser, og er virkelig et minne for livet.
Mindre informasjon

💛 Frokost og middag er inkludert
💛 Fire utvalgte utflukter er inkludert

Påmelding

Siste frist for påmelding er 1. mai

Dette får du oppleve på turen

Ving Plus til Færøyene
Ving Plus til Færøyene
Ving Plus til eventyrlige Færøyene

Foreløpig program

I tillegg til utfluktene vil man få tid til å rusle rundt i den koselige havnebyen Torshavn. Hotellet vårt ligger midt i byen, så veien er kort til å oppleve denne på egenhånd.

Dag 1
Ankomst og byvandring
Vi møter guiden på flyplassen og busses via den undersjøiske tunnelen til...
Mer informasjon ...hovedstaden Tórshavn og hotellet. Vi blir med på en guidet byvandring fra hotellet til sentrum, blant annet til de gamle bydelene Tinganes og Reyn, med sin unike bebyggelse. Senere spiser vi felles middag.
 
Dag 2
Båttur til Vestmannafjellene
Bussen henter oss på hotellet på morgenkvisten, og vi kjører til Vestmanna hvor vi skal på båttur til de fascinerende Vestmannafjellene. Vi seiler langs de tårnhøye klippene og inn i grotter. Båtturen varer ca. 2 timer. Senere spiser vi lunsj på havnerestauranten Fjørukráin i Vestmanna. På veien tilbake til Tórshavn stopper vi i bygda Kvívík hvor vi kan se spor fra vikingtiden. Resten av dagen disponeres fritt, før vi møtes til felles middag.
 
Dag 3
Utflukt til Kirkjubøur og Saksun
Guiden henter oss på hotellet på morgenen, og vi kjører over fjellet til Færøyenes kulturelle sentrum Kirkjubøur. Her holder 17. generasjon av samme familie til! Vi blir med på en omvisning og ser Magnuskatedralen, Ólavskirkjan og gårdsmuseet. Fra Kirkjubøur returnerer vi til Tórshavn og besøker Færøyenes historiske museum. Vi besøker også den idylliske bygda Saksun, som ligger omkranset av høye fjell. Her besøker vi museet Dúvugarðar. Vi spiser medbrakt lunsj underveis. Resten av dagen disponeres fritt, før vi møtes til felles middag.
 
Dag 4
Utflukt til Nordøyene, Klaksvik og Eysturoy
Vi følger kysten og kjører gjennom den undersjøiske tunnelen til Nordøyene. Vi stopper i Klaksvik, Færøyenes nest største by, også kjent som "Fiskernes by". Her besøker vi den vakre Christianskirkjan, der den kjente lokale kunstneren Edward Fuglø har en utstilling i kirkekjelleren. Etterpå venter en kort omvisning i Klaksvik før vi fortsetter til den sydlige delen av Eysturoy. Vi kjører rundt innsjøen Toftavatn, og besøker strikkebutikken Navia. Etterpå spiser vi lunsj i vakre omgivelser før vi reiser videre til Gjógv, den nordligste bygda på Eysturoy. Vi ser oss om i Gjógv – stedets naturhavn med flott utsikt til Nordøyene. På veien tilbake til Tórshavn passerer vi Færøyenes høyeste punkt, Slættaratindur (880 m.o.h). Naturen her er vill og dramatisk, og vi ser de berømte klippeformasjonene Kjempen og Kjerringa ute i havet. Inngangsbilletter og lunsj er inkludert. Senere sammme kveld spiser vi avskjedsmiddag på trivelige restaurant Katrina Christianssen.
 
Dag 5
Hjemreise
På vei til flyplassen kjører vi innom Gásadalur og ser fossen Múlafossur. Vi ser oss rundt i bygda og beundrer utsikten mot naboøyene Mykines og Tindholm.
Mindre informasjon

Fullstendig program sendes ut to uker før avreise.

Representant fra Ving

Reiseleder Sven-Arne

Sven-Arne Strømsvåg

Sven-Arne er en reiseglad kristiansunder som har jobbet i Ving siden 1995. Han startet karrieren som guide i utlandet, og har siden den tid hatt flere forskjellige stillinger i selskapet. Han elsker å utforske nye steder og gjør heller dét enn å reise tilbake til samme sted om og om igjen (selv om han også har noen favorittreisemål). For Sven-Arne er spennende opplevelser og god mat oppskriften på en vellykket tur.

Hva er inkludert?

  • En representant fra Ving er med på turen
  • Flyreise inkl. bagasje og transport , hotell (delt rom)
  • Hotellovernatting (delt rom)
  • Frokost og middag hver dag (inkl. drikke)
  • Én lunsj
  • Fire utvalgte utflukter med skandinavisktalende lokale guider
  • Alle skatter og avgifter

Valgfrie tillegg:

  • Tillegg for enkeltrom (fra 2 790,-). Begrenset antall.
  • Avbestillingsforsikring mot legeerklæring. (450,- for delt dobbeltrom / 550,- for enkeltrom pr. person)

Mer informasjon

Hva er Vings fellesreiser?

Ving arrangerer fellesturer hvor en representant fra Ving er med på turen.

Hvem passer denne reisen for?

For alle som kunne tenke seg å dra på en opplevelsesreise sammen med andre.
Mer informasjon Det er lagt opp til felles måltider og fellesaktiviteter, men du velger selv hva du vil være med på.Mindre informasjon

Viktig å vite

For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Denne turen passer for alle med normal kondisjon.
Mer informasjon Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.
 
Kjekt å vite om Færøyene
Land: Færøyene er en dansk provins med selvstyre
Språk: Færøysk og dansk
Folketall: 50 000 mennesker (og 70 000 sauer!)
Strøm: 220 volt
Tidssone: -1 time sammenlignet med norsk tid
Flytid: Det tar ca. 3,5 time fra Torp til Tórshavn, inkludert mellomlanding.
Valuta: Færøysk króna
Hvorfor reise til Færøyene: Et spennende og relativt nytt reisemål med vakre naturopplevelser!
Mindre informasjon

Om flyreisen

Avreise fra TORP Sandefjord lufthavn med Widerøe og Atlantic Airways

Torp – København: Lørdag 22. august kl. 09.55.
Ankomst kl. 11.05.
København – Tórshavn: Lørdag 22. august kl. 12.25.
Ankomst kl. 13.40.

Hjemreise:

Tórshavn – Bergen: Onsdag 26. august kl. 18.25.
Ankomst kl. 20.40.
Bergen – Torp: Onsdag 26. august kl. 21.55.
Ankomst Torp kl. 22.45.

Flytidene kan bli endret. Forhold deg til tidene som står på billetten din.

Kontakt oss