Se hotell (19)

Reiser til Doha

Doha er ikke bare et sted man mellomlander på en lengre reise. Hit kan du like gjerne reise på langhelg eller en uke, fylt med shopping, sol og spennende opplevelser. De fleste av Vings hotell ligger rett ved havet, så du har aldri lang vei å gå til et bad i Den persiske buktens varme bølger.
I løpet av noen dager i Doha rekker du å oppleve mye av det lille landet på Den arabiske halvøy, og du kan for eksempel både slå deg løs på shoppingfronten og dra på ørkensafari. Det er en god idé å reise til Doha nå, for Qatar utvikler seg i en rasende fart.
Qatar var relativt isolert helt frem til 80-tallet, og lite hadde endret seg i landet i løpet av de siste hundre årene. Med oljeforekomster og økonomisk fremgang satte imidlertid utviklingen fart, og i dag er Doha en by i konstant endring. Til tross for den raske utviklingen har Qatar lykkes i å bevare mye av landets historie, og i dag står ragende skyskrapere side om side med interessante kunstmuseer og livlige basarer der det selges alt fra Rolex-klokker til arabiske tepper.

Bo på stranden

De aller fleste av Vings hotell ligger ved havet, og har en egen strand for hotellets gjester. Det betyr at du aldri har lang vei til et bad i Den persiske buktens bølger, hverken morgenbad eller en svømmetur i solnedgang. Et fint eksempel er Sharq Village & Spa, et stykke utenfor sentrum, og med en egen strand rett nedenfor bassengområdet. Et annet eksempel er det barnevennlige hotellet Sealine Beach, som ligger ved en lang strand noen mil sør for Doha.

Souq Waqif

Souq Waqif er en av Dohas souker, og kan sies å være en varsomt modernisert utgave av beduinmarkedet fra gamle dager. Prisene være forholdsvis høye her, men det er en opplevelse i seg selv å rusle rundt og se på folkelivet og alt som finnes i bodene og butikkene. Fristende lukter fra matboder blander seg med duften av te, krydder og tung, arabisk parfyme – og skaper et spennende helhetsinntrykk.

Kunst og kultur

Qatars Museum of Islamic Art er et av landets fremste museer innen islamsk kunst, og her finnes det utstillinger med tekstiler, manuskripter, keramikk, bildekunst og metallarbeid, ofte sortert etter ulik tematikk. På museets hjemmeside finner du flere forslag til runder du kan gå, og etterpå kan du slå deg ned på museumsrestauranten IDAM – den franske kokken Alain Ducasses første restaurant i Midt-Østen.

Opplev mer av Qatar

Når du først er i Qatar bør du ikke gå glipp av ørkenen som omgir hovedstaden. Du kan blant annet bli med på en fartsfylt og nervepirrende ørkensafari i firehjulsdrevne jeeper med erfarne sjåfører, toppet med en kopp te på en sanddyne i solnedgangen. En litt mer stillegående ørkentur kan du få på en kamelrygg.

Reis med Ving til Qatar

Når du bestiller en reise til Qatar gjennom Ving flyr du med rutefly. Det betyr at du selv bestemmer avreisedato og hvor mange dager du vil være der. Du kan selvfølgelig også bestille et opphold i Qatar som en del av en reise til et annet reisemål, som Maldivene eller Bali, og legge det til utreisen eller hjemreisen. Høres det interessant ut? Ring oss på 915 08 888 for mer informasjon og hjelp med bestillingen.
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Doha

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
De hotellene som ligger ved havet har en egen strand for gjestene sine der det ikke er bikiniforbud, noe som forekommer på en del av de offentlige strendene. Foretrekker du lange, brede strender kan du dra noen mil sør for Doha. Al Thakira Beach derimot, ligger noen timer nord for Doha og lokker med en kombinasjon av strand og mangrove-skog du kan padle rundt i.
Mat, drikke og uteliv
I Doha er det mange restauranter som tilbyr mat fra alle verdenshjørner. Den internasjonale maten fås i alle prisklasser, og det er kun hotellrestaurantene som får servere alkohol. Libanesisk og italiensk mat er populært, og ofte serveres det brunch på fredager da mange lokale innbyggere har fri.
Utelivet i Doha er forholdsvis stille, men det finnes noen populære nattklubber på hotellene. Klubbene blir gjerne flittig besøkt av både vestlige «utflyttere» og lokalbefolkningen, og særlig på torsdager og fredager – som er helgedagene i Qatar.
Shopping
I Doha kan du handle store og velkjente merker, og prisene er som regel de samme som i andre storbyer. Som en del av forberedelsene til fotball-VM 2022 er det bygget både tunnelbane og flere kjøpesenter med et spennende og variert utvalg. Gå heller ikke glipp av et besøk i Souq Waqif, en attraksjon av et kjøpesenter – vel verdt et besøk selv om du ikke skal handle.
Sport og trening
Vil du prøve deg på sport i løpet av ferien i Doha kan du spille golf.

Golf i Doha

Doha har to 18-hullsbaner, og her spilles Europatouren hvert år.

For bestilling av golf med vår samarbeidspartner Greenfee365 klikk her.
Aktiviteter og severdigheter
Bli med på en spennende utflukt til ørkenen sør for Doha. Der ligger The Inland Sea, et av de få stedene i verden hvor ørkensanddyner og hav møtes. Vi kjører firehjulsdrevne biler med erfarne sjåfører, og avslutter dagen med et bad og barbeque under åpen himmel.

Ridning med valgfritt fremkomstmiddel – du kan velge mellom hest og kamel. Å se på solnedgangen fra kamelryggen er en uforglemmelig opplevelse, og det er flere alternativer å velge mellom.

Qatars nasjonalmuseum (National Museum of Qatar) er et spennende museum med mye historie og kultur. Qatars Museum of Islamic Art regnes som et av verdens beste på islamsk kunst. Utstillingene er rost opp i skyene og selve museet er en severdighet, med praktfull utsikt over Dohas skyline og den berømte cornichen. Et annet tips er å delta på et matlagingskurs i hotellets restaurant.
Hvordan du tar deg rundt
I Doha tar man seg enten rundt til fots eller tar taxi. Taxiene er rimelige og pålitelige. Frem mot fotball-VM 2022 bygges det også en t-bane for å øke fremkommeligheten.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Det er den reisendes ansvar å sørge for nødvendig vaksinasjon i forbindelse med reisen. Ta kontakt med fastlegen din eller et vaksinasjonskontor for mer informasjon.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Ramadan

Den muslimske fastemåneden Ramadan starter rundt 2. april 2022. Da kan det forekomme at butikker og andre virksomheter stenger, og alt går litt langsommere, og tar lengre tid enn vanlig. Ait el Kebir inntreffer ca. 9. juli 2022, og da stenger butikker og markeder, bortsett fra kjøpesentre. Under Ramadan er det ikke tillatt å spise, drikke eller røyke på offentlig sted, fra soloppgang til solnedgang – altså i det tidsrommet muslimene faster.

Valuta og betaling

Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.
Fly og transport

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Doha med rutefly året rundt. Flyet lander på Hamad International Airport.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Dohas flyplass til hotellene er ca. 15-30 minutter, avhengig av trafikken.
Vær
 • januar
22°13°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • februar
23°14°
8
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
27°17°
8
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
32°21°
9
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • mai
38°25°
11
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • juni
40°28°
11
Soltimer/dag
30°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juli
41°29°
11
Soltimer/dag
32°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
40°29°
11
Soltimer/dag
33°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • september
38°27°
10
Soltimer/dag
33°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • oktober
35°24°
10
Soltimer/dag
31°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • november
29°20°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • desember
24°15°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager

Finn reise til Doha
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.