Se hotell (12)

Reiser til Doha

Qatar

Velkommen til Doha – et annerledes reisemål som byr på bra shoppingmuligheter og spennende opplevelser.

Doha er Qatars hovedstad og et perfekt sted å tilbringe litt tid i forbindelse med en mellomlanding på vei til eller fra reisemål som Maldivene, Seychellene eller Bali. Du rekker nemlig å oppleve mye av det lille landet på Den arabiske halvøy bare i løpet av et par dager, og du kan for eksempel både slå deg løs på shoppingfronten og dra på ørkensafari.

Qatar var relativt isolert helt frem til 80-tallet, og lite hadde endret seg i landet i løpet av de siste hundre årene. Med oljeforekomster og økonomisk fremgang satte imidlertid utviklingen fart, og i dag er Doha en by i konstant endring. Til tross for den raske utviklingen har Qatar lykkes i å bevare mye av landets historie, og i dag står ragende skyskrapere side om side med interessante kunstmuseer og livlige basarer der det selges alt fra Rolex-klokker til arabiske tepper.

Souq Waqif

En souk er en betegnelse som brukes om basarer, markeder og markedskvartaler, og Souq Waqif i Doha er en av dem. Denne souken kan sies å være en forsiktig modernisert utgave av beduinmarkedet fra gamle dager, og er en av Dohas eldste. I motsetning til vanlige markeder kan prisene være forholdsvis høye her, men det er en opplevelse i seg selv å rusle rundt og se på folkelivet og alt som finnes i bodene og butikkene. Det finnes matboder overalt, og den fristende lukten blander seg med duften av te, krydder og arabisk parfyme – og skaper et spennende helhetsinntrykk.

Kunst og kultur

Dohas Museum of Islamic Art er et av landets fremste museer innen islamsk kunst, og her finnes det utstillinger med tekstiler, manuskripter, keramikk, bildekunst og metallarbeid, ofte sortert etter ulik tematikk. På museets hjemmeside finner du flere forslag til runder du kan gå, og etterpå kan du slå deg ned på museumsrestauranten IDAM – den franske kokken Alain Ducasses første restaurant i Midt-Østen.

Opplev mer av Qatar

Når du først er i Doha bør du ikke gå glipp av ørkenen som omgir hovedstaden. Du kan blant annet bli med på en fartsfylt og nervepirrende ørkensafari i firehjulsdrevne jeeper med erfarne sjåfører, toppet med en kopp te på en sanddyne i solnedgangen. En litt mer stillegående ørkentur kan du få på en kamelrygg.

Reis med Ving til Qatar

Når du bestiller en reise til Qatar gjennom Ving flyr du med rutefly. Det betyr at du selv bestemmer avreisedato og hvor mange dager du vil være der. Du kan selvfølgelig også bestille et opphold i Qatar som en del av en reise til et annet reisemål, som Maldivene eller Bali, og legge det til utreisen eller hjemreisen. Høres det interessant ut? Ring oss på 915 08 888 for mer informasjon og hjelp med bestillingen.

Viktig informasjon om innreise til Doha

Norske statsborgere må ha gyldig pass og visum ved innreise til Qatar. Passet må ha en gjenværende gyldighet på mer enn 6 måneder etter planlagt avreise fra Qatar. Visum for opphold under 2 uker kjøpes og utstedes på flyplassen ved ankomst og koster 100 riyals. Norsk nødpass (gul farge) aksepteres ikke som innreisedokument i Qatar. Du trenger ikke visum for mellomlandinger/transit.

Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Doha

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
22°13°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • februar
23°14°
8
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
27°17°
8
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
32°21°
9
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • mai
38°25°
11
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • juni
40°28°
11
Soltimer/dag
30°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • juli
41°29°
11
Soltimer/dag
32°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • august
40°29°
11
Soltimer/dag
33°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • september
38°27°
10
Soltimer/dag
33°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • oktober
35°24°
10
Soltimer/dag
31°
Vanntemperatur
31
Regnfrie dager
 • november
29°20°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • desember
24°15°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
Strender
Det ligger en liten strand i tilknytning til hotellene i Doha. Enkelte av dem har bikiniforbud.
Fly og transport

Flytid

Ca. 6 timer og 40 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Doha med rutefly året rundt. Flyet lander på Hamad International Airport.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. Les mer om transport .

Reisetiden fra Dohas flyplass til hotellene er ca. 15-30 minutter, avhengig av trafikken.
Mat, drikke og natteliv
I Doha finnes det mange restauranter med mat fra alle verdenshjørner. Restaurantene utenfor hotellene serverer ikke alkohol. Det er store prisforskjeller mellom spisestedene i byen og på hotellene.
Utelivet i Doha er forholdsvis stille, men det finnes noen populære nattklubber på hotellene. Klubbene blir gjerne flittig besøkt av både vestlige «utflyttere» og lokalbefolkningen, og særlig på torsdager og fredager – som er helgedagene i Qatar.
Shopping
I Doha kan du handle store og velkjente merker, og prisene er som regel de samme som i andre storbyer. Det finnes flere kjøpesentre i byen også, med både variert og spennende utvalg.
Aktiviteter og severdigheter
Du kan dra på ørkensafari, spille golf og ri.
Hvordan du tar deg rundt
I Doha tar man seg enten rundt til fots eller tar taxi. Taxiene er rimelige og pålitelige.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Vaksinering

Det er den reisendes ansvar å sørge for nødvendig vaksinasjon i forbindelse med reisen. Ta kontakt med fastlegen din eller et vaksinasjonskontor for mer informasjon.

Lover og lokale skikker

Landet du skal besøke har nasjonale lover, og det kan i tillegg være lokale regler og normer som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å finne ut hva som gjelder i det landet du skal besøke. For å unngå uheldige overraskelser på reisen anbefaler at du leser informasjonen på hjemmesiden til landets ambassade og Utenriksdepartementets (UDs) informasjon om utenlandsreiser.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid +1 time. Vintertid: norsk tid +2 timer.

Elektrisitet

220V

Språk

Arabisk
Finn reisen din til Doha