14-netters cruise i Det indiske hav

skipets rating 3,5

  • Seks reisemål i tre land
  • Fire dager til havs
  • Tre dager i Mumbai
  • Indisk atmosfære
  • Variert utvalg av restauranter og underholdning
  • Stort utvalg av aktiviteter om bord
  • Helpensjon er inkludert

Dette er et cruise for deg som er nysgjerrig på India, eller for deg som har vært der tidligere og ikke kan få nok. Skipet kaster loss i havnen på Maldivenes hovedøy Male og setter kursen mot Sri Lanka. Deretter blir det besøk på fire forskjellige reisemål i India før cruiset avsluttes på Male. Du får bruke hele tre dager på å utforske Mumbai (tidligere Bombay), et besøk som avsluttes med en dag ute på havet for å la alle de nye inntrykkene synke inn. Skipet som blir hotellet ditt på reisen heter Costa neoClassica, og er et elegant mindre skip som passer for voksne som reiser uten barn.

Les mer om cruiset Skjul tekst

Du tilbringer et døgn på Maldivene før skipet kaster loss – et døgn som gjerne kan brukes til snorkling og dykking i verdensklasse. Den første dagen om bord tilbringes ute på havet, og da kan du benytte anledningen til å utforske alle fasilitetene på Costa neoClassica. Neste morgen ankommer skipet Colombo, Sri Lankas fargerike hovedstad. Her er det et bra utvalg av shopping og restauranter, og vil du gjøre shoppingen ekstra spennende bør du lete deg frem til basaren i Pettah. Etter en dag i Colombo venter enda en dag til havs før skipet legger til ved havnen i Marmago, som ligger ca. 45 minutters biltur fra Goas hovedstad Panaji. Her møter du et eksotisk mylder av farger, dufter og severdigheter.

Neste morgen har du tre dager i den enorme millionbyen Mumbai å se frem til. Den pulserende, livlige byen bobler av energi. Her blir du møtt av vennlige mennesker, et kulturelt mangfold og myldrende markeder. Her ble filmsuksessen Slumdog Millionaire spilt inn, og brakkebyene som huser millioner av mennesker er fremdeles virkelighet. Fra det enkleste skjul til fornemme hus i luksusklassen – alt finnes i denne byen. Etter besøket i Mumbai venter en dag ute på havet før Costa neoClassica legger til ved New Mangalore på Indias sydkyst. Området rundt havnen domineres av vakre strender kantet av palmer. Sentrum av Mangalore er som de fleste andre indiske storbyer et mylder av mennesker og trafikk. Vil du oppleve ekte indisk atmosfære anbefales Central Market. Cruisets siste stopp er Cochin, den indiske havnebyen som kan friste med en av de vakreste naturhavnene langs kysten. Et utfluktstips er å ta en båttur i farvannet inn mot byen og nyte de vakre landskapene som utgjør Alappuzha-distriktet. Neste dag tilbringes ute på havet før Costa neoClassica setter kursen tilbake mot Maldivene, der cruiset avsluttes.

Pass og visum
Norske statsborgere må ha innreisetillatelse til Sri Lanka.

Dette får du enklest ved å søke her: http://www.eta.gov.lk/slvisa/ tidligst 3 måneder i forveien. Vi anbefaler at du søker minimum 1 uke før avreise. Tillatelsen kan også fås på flyplassen ved ankomst, men til en betydelig høyere pris og med lengre ventetid. Reisende med annet statsborgerskap enn norsk må kontakte Sri Lankas ambassade:

Embassy of Sri Lanka in Norway
Sjølyst Plass 4, 0278 Oslo
+ 47 23 13 69 50
www.embassy@srilanka.no

Norske statsborgere må ha visum ved opphold i India.

Visum søkes på https://indianvisaonline.gov.in/visa/ senest 5 dager før avreise og koster 60 USD pr. person. Visumet er gyldig for opphold inntil 30 dager. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst. Vær oppmerksom på at enkelte områder/stater i India krever spesielle innreisetillatelser og at Costa Cruises ikke godkjenner elektronisk visum, du må velge "Regular Visa Application" når du søker. Nordmenn på reise i India bør også spesielt merke seg at det er straffbart å være i landet utover visumets gyldighetsperiode, og man kan i verste fall risikere å bli fengslet. For opplysninger om hvilke områder som krever spesielle innreisetillatelser, les mer på: www.primetravels.com/restrictedarea.shtml

For ytterligere informasjon om visum til India, kontakt Den indiske ambassaden i Oslo. Adresse: www.indemb.no/

Har du andre ønsker?

Vil du ikke ha hele pakken, eller vil du bo flere netter på hotellet? Da hjelper vi deg gjerne på telefon:

915 088 88