Aktuell informasjon gjeldende koronavirus

Oppdatert 19.05.2020 kl. 11:03

Nye reiseråd fra UD

Ving innstiller alle reiser til og med 20. august
Fredag 15. mai 2020 kom Utenriksdepartementet med et forlenget reiseråd som gjelder for alle reiser til utlandet til 20. august 2020. Samtidig melder UD at det vil komme en ny vurdering av reiseråd i Norden innen 15. juni og til nærliggende europeiske land innen 20. juli. Vi forstår at det er mye usikkerhet rundt dette reiserådet, og at formuleringen kan skape uforutsigbarhet hos våre kunder. Vi har derfor besluttet å innstille alle våre reiser til og med 20. august 2020. På den måten vil våre kunder ha en mulighet til å planlegge andre feriereiser i sommer, samtidig som vi i Ving kan legge planer for nye, fantastiske reiser til høsten og vinteren.

Alle kunder som blir berørt av disse kanseleringene vil bli kontaktet av oss i prioritert rekkefølge på e-post. Her vil du få informasjon om kanselleringen og de muligheter og rettigheter du har som kunde. Vi oppfordrer derfor alle som har en reise med oss i dette tidsrommet om å avvente informasjon fra oss.

Du trenger altså ikke kontakte oss – vi kontakter deg!

Høyt trykk på telefonlinjene

Vi har veldig lange telefonkøer på kundesenteret vårt akkurat nå, og vi har forståelse for at mange vil komme i kontakt med oss. Under disse spesielle omstendighetene er vi nødt til å prioritere og hjelpe kunder som har bestilt reiser i nær fremtid.


Informasjon om tilbakebetalinger av penger

Fredag 24. april besluttet norske myndigheter en 3 måneders utsatt betalingsfrist for aktører i reisebransjen. Fristen forlenges fra 14 dager til 3 måneder, og vil gjelde alle pakkereiser som avbestilles eller avlyses i perioden 1. mars til 14. juni 2020. Det vil i praksis si at Pakkereiselovens regel om 14 dagers tilbakebetalingsfrist er overstyrt, og at vi som bransje har lengre tid på å utbetale utestående beløp til våre kunder. Dette er selvsagt ikke en optimal løsning, verken for oss eller for deg som kunde, men i en meget vanskelig situasjon er dette dessverre helt nødvendig for at vi skal kunne opprettholde videre drift.
Les mer hos regjeringen.no

Når du reiser med Ving er du alltid dekket av Pakkereiseloven. I tillegg stiller Ving en reisegaranti som beskytter alle våre gjesters reiser. Tilbakebetalingene kommer, men ber om forståelse for at det tar lengre tid enn vanlig.

REISER FRA 21. AUGUST

Informasjon om reisen din

Vi følger utviklingen rundt koronaviruset nøye og innhenter løpende informasjon fra Utenriksdepartementet og Folkehelseinstituttet.